Buna ziua,
Am primit de la un partener un BO care este fara circuit bancar pentru compensare si nu stiu cat de corect este desi,am tot auzit ca se practica acest lucru .
Cat de corect acest lucru ? si daca este corect inregistrarea in Saga va fi Opreratii/Cecuri /Bo emise
In efecte de platit 401analitic=403 si 403=581
In efecte de primit 413=411analitic si 581=413
s-au prin Banca
5121 analitic =4111 analitic
401analitic=5121 analitic
cum este mai corect?
Multumesc
BO fara circuit bancar
Re: BO fara circuit bancar
Corect este prin Banca
In situatia in care - sa spunem - una dintre firme intra in insolventa, BO care nu a trecut prin circuitul bancar nu va fi luat in considerare (au trimis un BO care se comporta ca un PV de compensare, lucru total eronat)
Am mai vazut plati gata compensate prin Banca:
Exemplu:
Am de plata catre furnizor 120 u.m. si am de incasat 100 u.m., iar eu achit furnizorului meu suma de 20 lei scriind la explicatii atat factura de plata cat si factura de incasare.
Nu sunt proceduri reglementate si nu vor fi luate in seama.
Aduc drept argument unul dintre principiile contabile: princpiul necompensarii care spune: Orice compensare între elementele de active si datorii sau între elementele de venituri si cheltuieli este interzisa. Ori chiar asta se intampla: este o compensare intre datorii si active fara sa existe documente legale.
In situatia in care - sa spunem - una dintre firme intra in insolventa, BO care nu a trecut prin circuitul bancar nu va fi luat in considerare (au trimis un BO care se comporta ca un PV de compensare, lucru total eronat)
Am mai vazut plati gata compensate prin Banca:
Exemplu:
Am de plata catre furnizor 120 u.m. si am de incasat 100 u.m., iar eu achit furnizorului meu suma de 20 lei scriind la explicatii atat factura de plata cat si factura de incasare.
Nu sunt proceduri reglementate si nu vor fi luate in seama.
Aduc drept argument unul dintre principiile contabile: princpiul necompensarii care spune: Orice compensare între elementele de active si datorii sau între elementele de venituri si cheltuieli este interzisa. Ori chiar asta se intampla: este o compensare intre datorii si active fara sa existe documente legale.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
au inteles situatia si isi asuma.
ca si monografie contabila este corect sa ma inregistrez
prin banca?
ca si monografie contabila este corect sa ma inregistrez
prin banca?
Desigur, daca ai rulat banii prin banca.
I-ai rulat? Nu! Atunci eu as face inregistrarile tale initiale.
I-ai rulat? Nu! Atunci eu as face inregistrarile tale initiale.