Salarizarea cond. auto in functie de km parcursi

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
diaconud137

Salarizarea cond. auto in functie de km parcursi

#1 Mesaj de diaconud137 »

Buna ziua tuturor!!!
Sunt Eugenia
Ma poate ajuta cineva cu informatii,sugestii ,modele de salarizare a cond. auto transport marfa intern in functie de performante(Km parcursi)
Va multumesc

pomparaus

Re: Salarizarea cond. auto in functie de km parcursi

#2 Mesaj de pomparaus »

E salariatul tau, sau firma are incheiat contract de prestari servicii cu el?

diaconud137

#3 Mesaj de diaconud137 »

este salariatul societatii .
Se discuta o majorare salariala dar in functie de ,,performanta'' ( km parcursi)

ganeam951

#4 Mesaj de ganeam951 »

Eu consider ca in primul rand trebuie sa ii acordati diurna interna conform legii, care poate fi partial impozabila sau nu la salariu, in functie de mai multi factori , stabiliti foarte clar in legislatia actuala. Stabilirea diurnei interne conform km parcursi nu este legala. Pe langa aceasta diurna, eventual puteti sa ii acordati o prima lunara, care va fi deasemenea impozabila la salariu. Sau ii acordati un salariu
mai mare decat minim pe economie, care va include si aceasta "performanta" la care faceti referire.

diaconud137

#5 Mesaj de diaconud137 »

Soferi au deja un salariu de incadrare mai mare decat salaruiu minim pe economie + diurna interna conform legii.
Soferi sunt plecati in cursa de luni pana vineri, vinerea intrand in garaj cu marfa care trebuie sa o descarce lunea.
Majorarea ( practic un bonus in functie de km. parcursi) ii forteaza pe soferi sa plece in cursa dumunica dupa amiaza ca sa fie la descarcare luni dimineata.
Cu un act aditional la CIM le majorez salariile dar pentru plecarea in cursa mai repede ( sunt cele 48 ore de repaus consecutive care trebuiesc acordate conform legii) care este cadrul legal?

mocovand

#6 Mesaj de mocovand »

Se poate inregistra pe statul de salarii diurna impozabila astfel incat sa nu afecteze salariul net prin scaderea contributiilor aferente diurnei din salariului net ? Am cazuri in care daca inregistrez diurna impozabila, salariul net ramane pe minus pt ca au o diurna foarte mare.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Puneți pe alte venituri suma necesară pentru a fi pe zero. În acest caz trebuie să vă asumați costurile suplimentare, costuri care, zic eu, nu prea au acoperire.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns