BAZA DE CALCUL CONCEDII MEDICALE

babesf

Re: BAZA DE CALCUL CONCEDII MEDICALE

#16 Mesaj de babesf »

Buna! Cum se procedeaza daca, unei salariate cu contract din 25.08.2022 , i se acorda concediu medical in luna octombrie 2022. La actualul loc de munca nu are 6 lunu stagiu de cotizare, si nu a mai lucrat inainte, insa angajata zice ca ea a fost coasigurata la firma unde lucreaza sotul ei. Se ia in calcul acest lucru sau nu ? Poate angajatorul sa ii plateasca concediul medical ? Multumesc!

tudosien

#17 Mesaj de tudosien »

Coasigurarea se refera la sistemul national de asigurare de sanatate. Nu are treaba cu concediile si indemnizatiile medicale(OUG 158/2005). Daca concediul medical este de tip urgenta sau alte boli prevazute in ordonanta beneficiaza de indemnizatie fara stagiu si calculezi la veniturile/perioada pe care le are. Daca nu, nu beneficiaza.

babesf

#18 Mesaj de babesf »

Multumesc! Este cu cod 01, deci nu o sa beneficieze. Cum il inregistrez in contabilitate? Ce fac cu zilele lipsa pentru care nu o poata fi platit?

schneiderj

BAZA DE CALCUL CONCEDII MEDICALE

#19 Mesaj de schneiderj »

Buna ziua,

Am si eu o problema legata de concediul prenatal: salariata are o functie de baza cu 8ore/zi, dar langa asta, are si doua contracte de munca cu timp partial, 5 ORE/LUNA. Cum se inregistreaza CMurile la firmele unde este angajata cu timp partial?

Va multumesc!

tomac

#20 Mesaj de tomac »

Prin copie certificată, de medicul emitent, pentru conformitate cu originalul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vargab45

#21 Mesaj de vargab45 »

Buna ziua
In situatia in care trebuie sa trecem manual venitul si zilele bazei de calcul, unde trebuie introduse in program? La salariati sau unde introducem si concediile medicale. Am preluat firma din septembrie, dar trebuie sa dau si adeverinta pentru prelungire concedii medicale.. Si in septembrie am pentru cele 2 angajati si concedii medicale. Am primit de la firma salariile si zilele lucrate, numai ca unde sa le trec? ca sa pot sa le inregistrezi in septembrie deja concediile care deja sunt in continuare

balazse246

#22 Mesaj de balazse246 »

Mergi la "operatii" -> "state salarii" -> adaugi statul pe luna dorita (daca nu este inca adaugat) -> te pozitionezi pe angajatul dorit -> apesi pe butonul "concedii" -> in fila "medicale" adaugi certificatul medical (pe o pozitie partea suportat de angajator, si pe alta pozitie cel suportat din CCI).

Scrie răspuns