monografie contabila atelier prelucrari chei

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
iorga

monografie contabila atelier prelucrari chei

#1 Mesaj de iorga »

Buna ziua,
Am o microintreprindere neplatitoare de tva, care are ca obiect principal de activitate operatiuni de mecanica generala, CAEN 2562, mai exact, are un atelier de facut chei, ascute cutite, schimba yale, face reparatii minore la masini, programeaza telecomenzi pentru masini, schimba butoanele de la telecomenzi.
Mai exact, cumpara chei brute si le prelucreaza. Aceeasi cheie bruta o poate vinde cu preturi diferite, in functie de complexitatea prelucrarii.
Eu am inregistrat materialele achizitionate (chei, butoane, yale, telecomenzi, etc.) intr-un analitic al contului 3028 la pret de furnizor, neavand un pret fix de iesire. M-am gandit ca nu ar merge inregistrate ca marfa, deoarece nu le vinde ca atare, ci sufera niste transformari.
Venitul din vanzare il inregistrez pe contul 704 si fac bon de consum zilnic cu ceea ce s-a vandut, conform situatiei pe care o primesc.
Am totusi niste indoieli referitoare la modul in care tratez problema, asa ca, va rog, daca aveti o activitate similara sau vedeti altfel situatia expusa, dati-mi o mana de ajutor.
Care credeti ca ar fi monografia contabila corecta?

pomparaus

Re: monografie contabila atelier prelucrari chei

#2 Mesaj de pomparaus »

Eu zic ca procedezi corect : e o prestare de serviciu.

iorga

Re: monografie contabila atelier prelucrari chei

#3 Mesaj de iorga »

Va multumesc.

Scrie răspuns