Daca am o cheltuiala de 48000 lei pe care am distribuit pe 4 ani (de ex. o plata in avans mai mare la un contract de inchiriere incheiat pe 4 ani), am introdus suma la Diverse>Inreg ven/ch in avans pe 48 luni, astfel programul punea pe cheltuiala lunar 1000 lei la contul ales de mine. Peste 2 ani (de ex. in 31.12.2020), dupa ce am pus la cheltuiala 24000 lei, se renunta la contract, dar avansul nu se restituie conform clauzei contractuale, astfel ca sunt nevoit sa pun pe cheltuiala (de chirie). Cum sa procedez cu inregistrarile, astfel incat sa nu deformez inregistrarile lunare la o redeschidere/inchidere a inchiderilor lunare (de ex. luniile 9,10,11,12 din 2020)? Daca se poate as dori ca din 2021 sa nu inregistreze nimic (adica nu as face cu varianta introducerii unui alt rand cu minus 24000 pe 2 ani). Varianta care mi-ar conveni (ce ar fi ideala), ar fi identica ceea a imobilizarilor, unde am varianta de a introduce vanzarea unui imobil care inca se amortizeaza, astfel valoarea ramasa neamortizata se pune pe cheltuiala din program. Sper ca intelegeti ce vreau sa va intreb

Poate ca acest subiect ar trebui sa fie la tema Sugestii (in caz de non-raspuns)...dar eu cred ca nu e cazul

Mersi pentru raspuns(uri).