Buna ziua!
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la partea de stocuri deoarece am preluat o societate care comercializeaza piei de bovine si tine evidenta cantitativ valorica. Mentionez ca lucrez de putin timp cu saga si pe partea de stocuri nu am inregistrat niciodata, asadar va multumesc anticipat pentru orice raspuns indrumator la intrebarile:
- cum creez gestiunea de piei?
- trebuie sa creez si articolele din aceasta gestiune?
- trebuie sa creez conturile analitice in planul de conturi pentru ca notele contabile sa se faca corect?
-cum inregistrez facturile de intrare si iesire astfel incat sa am o evidenta corecta in contul de marfa si sa imi faca descarcarea la costul mediu ponderat?
- ce bife trrbuie sa pun la configurarea societatii ca sa pot tine gestiunea cantitativ valorica si sa imi calculeze costul mediu ponderat ( cand ma intreaba clientul ce stoc de marfa are si la ce cost)
inregistrare gestiune cantitativ-valorica
-
gheorghioium951
Re: inregistrare gestiune cantitativ-valorica
Pentru gestiuni https://manual.sagasoft.ro/sagac/gestiuni.html si https://www.youtube.com/watch?v=d2r51Yv-_9o&t=182s
1. Dacă gestiunea este pentru comerț (achiziție piei și revânzare) atunci este simplu, dar dacă este vorba de producție și revânzare piei este mai complicat un pic.
2. Articolele se creează în Fișiere->Articole
3. La gestiunea cantitativ-valorică nu mai ai nevoie de analitice
4. și 5. Verifică manualul SAGA
1. Dacă gestiunea este pentru comerț (achiziție piei și revânzare) atunci este simplu, dar dacă este vorba de producție și revânzare piei este mai complicat un pic.
2. Articolele se creează în Fișiere->Articole
3. La gestiunea cantitativ-valorică nu mai ai nevoie de analitice
4. și 5. Verifică manualul SAGA
-
gheorghioium951
Re: inregistrare gestiune cantitativ-valorica
Este pentru comert gestiunea, le cumpara si le vinde.
Multumesc pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns!