Inregistrare ANAF pentru tva special - achizitii UE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
parvang

Inregistrare ANAF pentru tva special - achizitii UE

#1 Mesaj de parvang »

Buna seara,
Imi poate transmite si mie cineva care este modalitatea de inregistrare la ANAF, in scopuri de VAT-UE, pentru achizitii din comunitatea europeana, societatea este inregistrata in scopuri de tva din anul 1999 pentru achizitii interne. Multumesc anticipat.

septimiuv

Re: Inregistrare ANAF pentru tva special - achizitii UE

#2 Mesaj de septimiuv »

Dacă societatea este plătitoare de tva în România este înregistrată și în UE. Verifică pe Vies.

parvang

#3 Mesaj de parvang »

Au fost identificate următoarele ERORI:
E: validari globale
eroare regula: R7.3: CIF neînregistrat conform art. 153.1 din Codul fiscal, numai pentru achizitii
intracomunitare
Acesta este mesajul primit de la ANAF la depunerea D. 301, eu stiam ca toate tarile din UE, care sunt inregistrate in tarile lor ca platitori de tva, sunt inregistrati la nivelul UE, in consecinta nu inteleg mesajul, am verificat si pe vies, multumesc pentru aceasta propunere, verificarea este ok

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Daca esti inregistrat in scopuri de TVA (normal), de ce vrei sa depui D.301?

parvang

#5 Mesaj de parvang »

Achizitia unui program informatic de la o societate din Belgia, in euro, taxare inversa, normal

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

Normal e ce ti-a zis si @balazse : daca esti platitor de TVA (normal) NU depui D301 : 301 se depune de catre cei platitori de TVA cu cod special AIC, sau neplatitorii de TVA care trebuie sa plateasca TVA (atunci cand e cazul).

bocioacai

301

#7 Mesaj de bocioacai »

Buna ziua! Sper ca am scris bine aici. Firma neplatitoare de TVA, cu cod special de Tva pt achizitii serv intracomunitare. Are in aceeasi luna factura din Irlanda si factura din Marea Britanie. Pe cea din Irlanda trebuie sa o declar in 301 cu codul special, pe cea din MaREA BRITANIE in 301 cu cuiul firmei. Am pus la ambele T si mi le duce pe ambele in 301 cu cod special. si desi schimb si pun cuiul, tot pe amandoua mi le pune. Gresesc ceva sau tb sa le corectez manual? Multumesc!

tomac

#8 Mesaj de tomac »

De ce una cu codul de TVA și una pe CIF? Că sunt curios.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pomparaus

#9 Mesaj de pomparaus »

Cristi eu am depus pentru asemenea achizitii (UE si NON-UE) - firma fiind cu TVA special - doar o singura D301 pe codul de TVA special.
Am vorbit la Anaf si mi-au solicitat rectificative pe codul special de TVA pt.ca aici se depun doar achizitiile din UE cu corespondenta in 390 si sa depun 301 si pe CUI-ul firmei de la RC pentru achizitiile NON-UE, cu plata separata TVA pe ambele CUI-uri ale firmei : am facut si nu vreti sa stiti ce nervi pentru transferarea sumei platite de pe CUI-ul special de TVA pe CUI-ul normal al firmei : mi-au facut transferul dar nu au stins TVA-ul, ramanand suma ca diferenta incasata in plus si TVA-ul neachitat, primind somatie pentru neplata TVA-ului. A trebuit sa fac din nou cerere de corectare erori materiale (eroarea fiind a lor) pentru compensare.
Au subliniat ca la un control imi vor solicita rectificative si sa folosesc de acum incolo in asemenea situatii doua declaratii 301.

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Nu cred că prin 301 se depun doar cele cu corespondență cu 390! Nu cred.

pomparaus

#11 Mesaj de pomparaus »

Prin 301 pe cod special de TVA cu corespondenta in 390.

tomac

#12 Mesaj de tomac »

Au corespondență ca la decont - cele din rd.4 nu sunt în 390, dar cele de la 4.1 sunt. La fel e la decont. Pe cod fiscal al firmei depui dacă ai achiziții de mijloace de transport noi, care nu sunt achiziții pentru care tu ești obligat la plată.

bocioacai

#13 Mesaj de bocioacai »

Am vorbit de 3 ori la Anaf cu persoane diferite. Toti sustin ca achizitii serv UE se trec 301 si 390 pe codul special de TVA si achizitiile de serv non UE in 301 cu codul firmei.

pomparaus

#14 Mesaj de pomparaus »

Da si eu am fost in situatia ta, ba chiar am facut rectificative pt.ce declarasem NON-UE prin 301 pe codul de TVA AIC.
Eu asa declar : ce am AIC prin 301 TVA cod special si ce am tva de plata pt. NON_UE 301 pe codul fiscal al firmei : e putin mai mult de munca, dar....

Scrie răspuns