AJUTOR Market line si conectare 2 calc

sanfiroiua645

AJUTOR Market line si conectare 2 calc

#1 Mesaj de sanfiroiua645 »

Am nevoie de cineva care sa ma ajute cu market line si conectarea a doua calc.
remote sau la locatie Mehedinti . Nu ma descurc deloc :shock: :shock: :shock:
un numar de telefon si un nume ma ajuta
Multumesc
Ultima oară modificat Mie Iul 19, 2023 7:57 pm de către sanfiroiua645, modificat 1 dată în total.

balazse

Re: AJUTOR Market line si conectare 2 calc

#2 Mesaj de balazse »

Ai doua case de marcat in aceeasi locatie, iar baza de date (serverul) este pe una dintre calculatoare.
Nu prea este clar ce intelegi prin "conectare".

chirigiui509

#3 Mesaj de chirigiui509 »

Din sumara dumneavoastră descriere înțeleg că doriți să conectați 2 sisteme POS (point of sales), aflate probabil în locații diferite. Mai concret aveți un calculator SERVER pentru SAGA si două calculatoare client pe care rulează MarketLine si SAGA (eventual).

Pașii pe care trebuie sa-i parcurgeți sunt următorii:
- vă construiți o rețea VPN (informații găsiți si aici https://www.sagasoftware.ro/vpn-cum-se-realizeaza-conexiunile-de-acest-tip/ );
- pe calculatorul pe care aveți SAGA instalată, migrați bazele de date la formatul Firebird (Administrare > Întreținere BD > Client-server);
- înrolați dispozitivele si setați accesul distant;
- definiți utilizatorii si privilegiile lor;
- asociați casa de marcat prin intermediul unui driver (FiscalNet, Fisco, FiscalWhire...).

Câteva considerațiuni:
- procedura tehnică de realizare reclamă un nivel de complexitate peste mediu așa încât vă recomand să apelați cineva care înțelege elementele de rețelistică (inclusiv referitor la securitate);
- setarea aplicației MarketLine este simplă și intuitivă (mulțumiri lui Bogdan);
- pregătirea gestiunilor și a tabelei de articole din SAGA n-ar trebui să vă ridice probleme iar în caz de nevoie ...F1 pentru help-ul din aplicații;
- asigurați-vă că aveți imaginea completă a întregului flow din cadrul firmei, că ați parcurs riguros etapa de mapare a tuturor elementelor (centre de cost/activități, gestiuni [cu atenție la modul de ținere], grupe de articole (recomandat), tabela de articole [cu atenție, fără dubluri, ...], serii și numere de documente, politica de recunoaștere a veniturilor și modul de evidențiere a operațiunilor de trezorerie ...în fine.

Scurtă concluzie:
MarketLine constituie cel mai puternic instrument ce poate fi folosit în activitatea de retail (spun asta după ce am văzut mai multe aplicații cu pretenții) iar conexiunea nativă cu SAGA vă asigură condițiile de înregistrare a mișcării stocurilor.

sanfiroiua645

#4 Mesaj de sanfiroiua645 »

balazse scrie: Sâm Iul 15, 2023 9:51 am Ai doua case de marcat in aceeasi locatie, iar baza de date (serverul) este pe una dintre calculatoare.
Nu prea este clar ce intelegi prin "conectare".
o casa , doua calculatoare, cred ca sunt numite server si client , dar nu ma procep de asta am nevoie de asistenta , la locatie sau remote

aionitoaiea

#5 Mesaj de aionitoaiea »

Incercam sa instalam MarketLine si nu reusim sa facem conexiunea cu Saga WEB.
Ne poate ajuta cineva?

chirigiui509

#6 Mesaj de chirigiui509 »

Pentru a conecta MarketLine cu SAGA Web trebuie să parcurgeți următorii 3 pași:
1) asigurați-vă că aveți un cont activ pe SAGA Web (verificați conectivitatea pe https://web.sagasoft.ro/ )
2) în MarketLine, Administrare, Configurarea program, în secțiunea Conexiune SAGA optați pentru conexiunea WEB:
- Cheia SSH (secure shell protocol file) este disponibilă în fișierul primit de la SAGA cu prilejul migrării la versiunea WEB (păstrați cu grijă!!!);
- Codul fiscal ...ar trebui să fie simplu;
- Utilizator = aici introduceți adresa de email a user-ului definit în SAGA Web;
- Parola = parola user-ului definit în SAGA Web.
3) Validează conexiunea
- dacă totul a mers bine, vă apare un popup cu mesajul "Conexiune reușită"

Am făcut testul chiar acum, în timp ce vă scriam acest mesaj, utilizând versiunea 2.0.0.1227, și funcționează :)

Succes!

radua214

#7 Mesaj de radua214 »

Va rog sa ma ajutati!!!
Am facut toti pasii de mai sus, imi apare eroarea “permission denied (publickey)”

HELPPP!!!!

Update: am rezolvat prin upgrade la MarketLine. Se pare ca era un bug la acea versiune...
Ultima oară modificat Vin Aug 23, 2024 10:24 am de către radua214, modificat 1 dată în total.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Este posibil sa nu ai ultima versiune de MarketLine?
Vezi aici (din cate se pare s-a rezolvat problema):
https://www.sagasoft.ro//forum/viewtopic.php?f=25&t=56306

aionitoaiea

#9 Mesaj de aionitoaiea »

Daca s-ar putea rezolva la Market Line sa apara si codul produsului pe eticheta cand o printam ar fi supeer!!!

Scrie răspuns