ARENDA
-
ARENDA
Buna ziua,
Unde gasesc in manualul de utilizare a SAGA despre inregistrare contracte arenda?
cine ma poate ajuta. multumesc!
Unde gasesc in manualul de utilizare a SAGA despre inregistrare contracte arenda?
cine ma poate ajuta. multumesc!
Re: ARENDA
nu are asa ceva
Platiti arenda in luna august 2023 se introduc beneficiari in fisier salariati se ale la tip contract ARENDA data angajare 01.09.2023 data sfarsit 30.09.2023 se suma bruta CNP-ul.... judet
si asa mai departe cu cei care au primit arenda in luna august, se merge la salarii luna august se da actualizare si D112 generare si vor aparea in decl la listare stat se alege zilieri dr autor si se poate lista lista stat
in sept la fel se introduc benef arenda
Platiti arenda in luna august 2023 se introduc beneficiari in fisier salariati se ale la tip contract ARENDA data angajare 01.09.2023 data sfarsit 30.09.2023 se suma bruta CNP-ul.... judet
si asa mai departe cu cei care au primit arenda in luna august, se merge la salarii luna august se da actualizare si D112 generare si vor aparea in decl la listare stat se alege zilieri dr autor si se poate lista lista stat
in sept la fel se introduc benef arenda
Pentru beneficiarii de venituri din arenda (persoane fizice) introdusi prin intrari ce tip de document se alege? Cumva R (contracte)?
nu se mai introduc prin intrari ci prin fisier salariati tip ARENDA
nu se opreste CASS numai impozitul de 10% dupa deducerea chelt.forfetare de 40% din suma bruta.Introdu in SAGA si face bine.
Beneficiarul de arenda in functie de plafoanele stabilite in CF e obligat sa depuna sau NU DECLARATIA UNICA ,firma nu mai nici o obligatie cu privire la CASS.
Sunt situatii cand o persoana pe langa venitul din arenda mai are si alte venituri ex.drepturi de autor ,chirie si daca cumulate fac 6
Beneficiarul de arenda in functie de plafoanele stabilite in CF e obligat sa depuna sau NU DECLARATIA UNICA ,firma nu mai nici o obligatie cu privire la CASS.
Sunt situatii cand o persoana pe langa venitul din arenda mai are si alte venituri ex.drepturi de autor ,chirie si daca cumulate fac 6
Cititi cu atentie codul fiscal 2023. Sunteti intr-o mare eroare !miricaa scrie: ↑Joi Aug 24, 2023 5:32 pm nu se opreste CASS numai impozitul de 10% dupa deducerea chelt.forfetare de 40% din suma bruta.Introdu in SAGA si face bine.
iarud676
la ce te referi mai exact cu privire la plata arendelor ?
la ce te referi mai exact cu privire la plata arendelor ?
Pentru arenda se achita CASS in functie de valoarea neta a arendei. Dar la o arenda neta de 49.000 lei Saga calculeaza si inregistreaza si contributia CAS. Ce facem in acest caz?
Nu cred așa ceva. Programul calculează doar CASS și doar dacă e completată baza de calcul a contribuțiilor, în ecranul state salarii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua,
Am un arendator care are venit baza calcul 26216 lei. mai are si la o alta firma pamant in arenda care acolo are baza calcul 17500 lei. Depasind la mine cele 6 salarii trebuie sa ii retin sanatatea, cumulat venitul cu cel de la cealalta societate trebuie retinut 3960 lei, nu?
Problema mea este ca nu stiu cum sa operez in saga. Daca pun direct pe statul de plata suma aceasta la cass, am atentionare
* ATENTIE - Creanta 42.(469) - CASS pt arendare bunuri agr. (3960) diferita de suma calculata (0) !
Ma puteti ajuta va rog ce nu fac bine?
Multumesc
Am un arendator care are venit baza calcul 26216 lei. mai are si la o alta firma pamant in arenda care acolo are baza calcul 17500 lei. Depasind la mine cele 6 salarii trebuie sa ii retin sanatatea, cumulat venitul cu cel de la cealalta societate trebuie retinut 3960 lei, nu?
Problema mea este ca nu stiu cum sa operez in saga. Daca pun direct pe statul de plata suma aceasta la cass, am atentionare
* ATENTIE - Creanta 42.(469) - CASS pt arendare bunuri agr. (3960) diferita de suma calculata (0) !
Ma puteti ajuta va rog ce nu fac bine?
Multumesc
-
Am descoperit, trebuie sa trec suma la Baza calcul contributii .
buna ziua
am si eu un caz de plata arenda acum in februarie 2025
dar pentru anul 2024
catre o persoana fizica straina pentru care am obtinut Nif
avand in vedere ca plata este in 2025 pentru vaza calcul cass am folosit salariul minim din 2025 adica
4050
si am ceut pentru a nu retine sanatate ca petsiaba fizica straina sa ne aduca un document din Germania prin care justifica faptul ca pkateste cass in Germania( un formular A1
Am primit in acest sens un raspuns de laAnaf legat de un n Ordin comun Anaf Casa nationala de Sanatate 1984/2021
Ati avut cumva si dumneavoastra un caz similar?
Multumesc
am si eu un caz de plata arenda acum in februarie 2025
dar pentru anul 2024
catre o persoana fizica straina pentru care am obtinut Nif
avand in vedere ca plata este in 2025 pentru vaza calcul cass am folosit salariul minim din 2025 adica
4050
si am ceut pentru a nu retine sanatate ca petsiaba fizica straina sa ne aduca un document din Germania prin care justifica faptul ca pkateste cass in Germania( un formular A1
Am primit in acest sens un raspuns de laAnaf legat de un n Ordin comun Anaf Casa nationala de Sanatate 1984/2021
Ati avut cumva si dumneavoastra un caz similar?
Multumesc
Buna ziua,
Nu am avut o asemenea situatie.
Nu am avut o asemenea situatie.