Plati nejustificate
Plati nejustificate
Salutare, in situatia in care administratorul a facut din contul firmei transferuri catre contul personal si a altor asociati, precum si plati personale, cum sa le inregistrez in contabilitate?(exceptant varianta de a le interpreta ca dividente platite).
Mulțumesc mult.
Mulțumesc mult.
-
Re: Plati nejustificate
Debitori diversi.
Si ulterior ce se face? Cat vor sta banii in 461?
-
Până ii dă înapoi. Temporar
Dar se poti face plati pe dividende din 461?
Daca am sold mare pe 461(rezultat in urma platilor personale facute de adminsitrator) si se dorește plata dividendelor prin banca, se pot duce banii in 5121 direct din 461, sau e nevoie sa se duca din 461 in 5311?
Mulțumesc mult.
Mulțumesc mult.
Administratorul poate depune in banca suma existenta in contul 461 sau transfera cu op din contul sau personal. Si ulterior se pot achita dividende cu op. Numerar , poate depune in casierie maxim 10000 lei pana in 10.11.2023 inclusiv, suma ce se poate achita numerar ca si dividende aferente unui an fiscal( daca nu s-au mai distribuit numerar pt acel an).
Tot in ideea asta, firma are un sold de casa mare, banii ce au fost incasati in contul bancar administratorul i-a ridicat la bancomat si i-a folosit in scop personal, iar eu in contabilitate am înregistrat acele ridicari de numerar la bancomat ca si transfer din cont in casierie.
E ok ca sa duc acei bani din contul 5311 in 461?
E ok ca sa duc acei bani din contul 5311 in 461?
Cu asumarea de catre administrator = asociat caruia i-a fost repartizata suma in contul 461, a posibilelor consecinte: impozitarea sumei ca si dividende sau ca si sume provenite din alte surse de venit, informandu-l si mai ales ce scrie la art 117 din L296/2023.