Cod NC8 eFactura in Saga pentru articole de servicii
-
Cod NC8 eFactura in Saga pentru articole de servicii
Buna ziua.
In nomenclatorul de articole din Saga, ce cod NC8 trecem pentru servicii (chirii 706, prestari servicii 704, etc)? Toate articolele din nomenclatorul vamal sunt bunuri fizice si, aditional, vad ca avem codul "1111 Constructii noi", atat.
Ma refer la toate facturile B2B ce trebuie trimise in efactura incepand cu 01.01.2024.
Multumesc.
In nomenclatorul de articole din Saga, ce cod NC8 trecem pentru servicii (chirii 706, prestari servicii 704, etc)? Toate articolele din nomenclatorul vamal sunt bunuri fizice si, aditional, vad ca avem codul "1111 Constructii noi", atat.
Ma refer la toate facturile B2B ce trebuie trimise in efactura incepand cu 01.01.2024.
Multumesc.
- chirigiui509
Re: Cod NC8 eFactura in Saga pentru articole de servicii
Nomenclatura combinată este un sistem de codificare cu opt cifre utilizat de Uniunea Europeană pentru a identifica mărfurile, tarifele vamale comune UE și pentru statistici.
Fiind dezvoltat pe 21 de secțiuni, nomenclatorul conține 97422 de coduri NC la nivel de 8 cifre iar modificarea din 2022 a adus 592 de coduri noi și a eliminat 350 (față de versiunea 2021).
Este de așteptat o versiune nouă pentru 2024 dar personal n-am găsit nimic referitor la asta.
O formă valabilă în 2023 este disponibilă și aici https://bit.ly/3vrOUfO
Alte informații utile de asemenea puteți găsi aici https://bit.ly/4aKzSSd
Referitor la întrebarea dumneavoastră, puteți utiliza codul CPV 70130000-1 = Servicii de închiriere de bunuri imobiliare proprii sau ceva specific serviciului pe care-l prestați.
În plus (pentru moment cel puțin) validatorul ANAF nu rejectează transmiterile fără cod NC sau CPV.
Succes!
Fiind dezvoltat pe 21 de secțiuni, nomenclatorul conține 97422 de coduri NC la nivel de 8 cifre iar modificarea din 2022 a adus 592 de coduri noi și a eliminat 350 (față de versiunea 2021).
Este de așteptat o versiune nouă pentru 2024 dar personal n-am găsit nimic referitor la asta.
O formă valabilă în 2023 este disponibilă și aici https://bit.ly/3vrOUfO
Alte informații utile de asemenea puteți găsi aici https://bit.ly/4aKzSSd
Referitor la întrebarea dumneavoastră, puteți utiliza codul CPV 70130000-1 = Servicii de închiriere de bunuri imobiliare proprii sau ceva specific serviciului pe care-l prestați.
În plus (pentru moment cel puțin) validatorul ANAF nu rejectează transmiterile fără cod NC sau CPV.
Succes!
-
Buna ziua.
"Codurile CPV se completează obligatoriu pentru toate bunurile și serviciile facturate în relația B2G."
Recomandati atunci sa nu trec nimic la NC8 dar sa trec un cod la CPV, chiar daca nu am obligativitate pentru CPV?
Multumesc.
"Codurile CPV se completează obligatoriu pentru toate bunurile și serviciile facturate în relația B2G."
Recomandati atunci sa nu trec nimic la NC8 dar sa trec un cod la CPV, chiar daca nu am obligativitate pentru CPV?
Multumesc.
- chirigiui509
Sunteți sigur(ă) de veridicitatea afirmației? Este ea o obligație imperativă sau o recomandare?
Distincția între obligația de-a face și recomandarea privind modul de înregistrare va face diferența și vă va oferi răspunsul căutat.
Dacă găsiți documentul din care izvorăște obligația (posibil să-mi fi scăpat mie) reevaluăm situația și contextul.
Distincția între obligația de-a face și recomandarea privind modul de înregistrare va face diferența și vă va oferi răspunsul căutat.
Dacă găsiți documentul din care izvorăște obligația (posibil să-mi fi scăpat mie) reevaluăm situația și contextul.
@stroescuv - codurile CPV sunt exclusiv pentru achiziții publice unde se emit facturi de la firme către instituții.
NC nu există pentru servicii!!!
Emiterea unei facturi fără cod NC ori fără cod CPV este foarte posibilă.
NC nu există pentru servicii!!!
Emiterea unei facturi fără cod NC ori fără cod CPV este foarte posibilă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua, eu am un caz imi solicita codul CPV pe factura, este vorba de servicii prestate de societatea juridica catre institutii, unde voi nota acest cod?
La nivel de articol. El se setează în Fișiere- Articole. Doar acolo se pot aloca la fiecare articol în parte.
Buna seara, am instalat Saga C573 doar contabilitate. Nu am nevoie si de partea de stocuri pt ca societatea presteaza doar servicii. In Fisiere nu am Articole (unde as putea sa creez un serviciu si sa aloc codul CPV). stie cineva unde pot sa trec codul CPV pt serviciie prestate. Factura o emit catre o institutie publica.
Nu poti, Articolele tin de partea de stocuri , iar dumneavoastra avand doar partea de conta nu aveti acces la ele.
O posibilitate ar fi sa instalati in alta parte versiunea completa si sa o tineti doar pentru facturare ( urmand sa inregistrati facturile emise si in programul licentiat ).
O posibilitate ar fi sa instalati in alta parte versiunea completa si sa o tineti doar pentru facturare ( urmand sa inregistrati facturile emise si in programul licentiat ).
Multumesc, pana la urma am trecut codul CPV direct pe factura, in coloana coloana "Informatii suplimentare". De data asta, clientul nu a mai respins factura. Sa vedem ce mai urmeaza.
cum setez codul CPV aferent activitatii de servicii ca sa apara pe factura in rubrica cod?
În Fișiere - Articole.