Facturi Servicii IT Republica Moldova

prunam

Facturi Servicii IT Republica Moldova

#1 Mesaj de prunam »

Bună seara ! O societate din România, începând cu luna februarie o să primească facturi de servicii IT ("business intelligence") de la o societate din Republica Moldova. Societatea românească are ceva extra obligații fiscale ? Un coleg îmi spunea ceva despre impozitul pe veniturile nerezidenților, dar chiar nu mă pricep - este primul caz de acest gen pe care îl am ! Vă mulțumesc !

prunam

Re: Facturi Servicii IT Republica Moldova

#2 Mesaj de prunam »

Buna seara ! Revin cu speta de mai sus - firma din Romania este platitoare de TVA, firma din Moldova este neplatitoare; pana acum am inregistrat factura de servicii pe "Intrari - valuta (importuri)" pe tip "factura", iar in decontul de TVA mi-a dus sumele la randul 30. Este corect cum am facut ? Sau trebuia inregistrata cu "taxare inversa" ? Multumesc !

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Nu cred că serviciile IT intră la impozit pe veniturile nerezidenților - https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2023.htm#A221
Cu taxare inversă trebuia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

prunam

#4 Mesaj de prunam »

Va mulțumesc mult pentru lămuriri .. în ce credeți că ar consta sancțiunea pentru că nu am înregistrat cu taxare inversă ? :shock: Există vreo șansă să "scap" fără amendă ? .. se prescrie cumva "fapta" ? Mulțumesc !

P.S. Începând cu luna octombrie o să înregistrez cu taxare inversă, dar ce este din urmă, nicio șansă ! :(

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Nu e nicio sancțiune.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

prunam

#6 Mesaj de prunam »

🤗 .. mi-ați făcut ziua mai luminoasă ! Vă mulțumesc din inimă pentru lămuriri ! 👍

Scrie răspuns