D700 SCHIMBARE PERIOADA FISCALA TVA
D700 SCHIMBARE PERIOADA FISCALA TVA
Buna ziua,
Trebuie sa depun D700 schimbare perioada tva ( de la luna la trimestru ) .CA este sub 300000 ron , iar AIC nu am . Am bifat la sectiunea B , BII - mentiuni privind schimbarea / mentinerea perioadei fiscale. La subsectiunea B- II la 1.19.1 a fost preluata CA , iar la 1.19.2 apare perioada fiscala trimestru. La recipisa apare mesajul '' nu sunt indeplinite conditiile privind perioada fiscala pentru schimbarea perioadei fiscale.
In august 2022 societatea a efectuat o AIC si am trecut la tva la luna , iar in 2023 am avut tval tot la luna.
Va rog sa ma ajutati maine este ultima zi pt D700 .
Multumesc frumos!
Trebuie sa depun D700 schimbare perioada tva ( de la luna la trimestru ) .CA este sub 300000 ron , iar AIC nu am . Am bifat la sectiunea B , BII - mentiuni privind schimbarea / mentinerea perioadei fiscale. La subsectiunea B- II la 1.19.1 a fost preluata CA , iar la 1.19.2 apare perioada fiscala trimestru. La recipisa apare mesajul '' nu sunt indeplinite conditiile privind perioada fiscala pentru schimbarea perioadei fiscale.
In august 2022 societatea a efectuat o AIC si am trecut la tva la luna , iar in 2023 am avut tval tot la luna.
Va rog sa ma ajutati maine este ultima zi pt D700 .
Multumesc frumos!
Re: D700 SCHIMBARE PERIOADA FISCALA TVA
Verificati vectorul la anaf.
Am verificat si este tot la luna
Cifra de afaceri din punct de vedere Tva probabil ca este peste 100000 euro. Aveti detalii pe blog la inceput de an 2024 la rubrica Tva. Verificati!
Verificati in jurnalul de vanzari baza anuala pentru 2023, aceea fiind cifra de afaceri pentru tva.
Problema este la D390 si nu stiu cum sa o rezolv . In ianuarie 2023 s a platit cu cardul de la firma carburanti in UE , iar eu am inregistrat la achizitii intracomunitare si nu trebuia. In decontul de tva pt luna februarie am trecut cu minus la achizitiile intracomunitare pt a regla tva ul din luna ianuarie. Am depus D390 rectificativa dar am depus o tot gresit .Nu stiu cum sa o reglez . Va ro sa ma ajutati cu un sfat ceva .
tel 0741518564 multumesc frumos !
tel 0741518564 multumesc frumos !
Sa le luam pe rand:
1.ati primit in ianuarie factura externa pt achizitie combustibil din UE
2.Factura primita este cu taxare inversa sau nu ?Are pe ea tva sau nu?
3.ati inregistrat-o la intrari valuta cu T si ati declarat-o in D390 ,da?
4.D390 rectificativa despre care spuneti ca ati depus-o gresit ce informatii contine?
5.In decontul de tva pt februarie ati trecut MANUAL cu minus achizitia intracomunitara?
1.ati primit in ianuarie factura externa pt achizitie combustibil din UE
2.Factura primita este cu taxare inversa sau nu ?Are pe ea tva sau nu?
3.ati inregistrat-o la intrari valuta cu T si ati declarat-o in D390 ,da?
4.D390 rectificativa despre care spuneti ca ati depus-o gresit ce informatii contine?
5.In decontul de tva pt februarie ati trecut MANUAL cu minus achizitia intracomunitara?
Buna. Am o speta CA la final de an 2023 este 561.000 lei, iar CA dpdv al TVA este 476.000 lei - aceasta conform jurnalului de vanzari pe 2023 este baza tva-ului exigibil declarat in cursul anului. Este corect asa? Imi confirmati va rog ca in cazul acesta termenul este 25.01.2024? Multumesc.
vorbim de baza pt operatiuni taxabile , cf art 310 cf, nu de baza tva exigibil, deci posibil sa aveti termen 15.01.2024
cititi aici:
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=308364#p308364
cititi aici:
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=308364#p308364
Am omis sa scriu ca este vorba de o asociere de tip SPRL...