buna ziua ,si La multi ani tuturor!
va rog urgent ajutor cu urmatoarea speta:
un contract de sponsorizare de 70.000 lei semnat in Sept 2023
l-am achitat cu chitante de 10.000 in 2luni ;in contr este stipulat ca plata se face esalonat pana la data de in transe de 10.000 lei.
Este corect ? va rog argumente si pro si contra ,trebuie sa dau un raspuns bine argumentat
palati cu numerar
- chirigiui509
Re: palati cu numerar
Există o mare probabilitate ca în situația unui control fiscal, operațiunea să fie apreciată ca reprezentând o "plată fragmentată" în considerația prevederilor cuprinse la art.2, lit.b) din L.70/2015.
Este criticabilă opinia potrivit căreia forma de plată cu numerar, în tranșe a câte 10 K lei (conform stipulației contractuale) prevalează în analiză, întrucât aceasta contravine prevederilor art.13 la art.15 din L.207/2015 privind Codul de procedură fiscală.
Deși nu mai contează acum, mi-e neclar cine a fost beneficiarul sponsorizării (persoană fizică, juridică, ați întocmit [poate] un contract de mecenat, a fost în formă autentică?!).
Vă recomand să solicitați și o opinie fiscală întrucât pragul de semnificație valorică este considerabil iar 70 K x 25% ...
În plus, asigurați-vă că modalitatea de determinare și înregistrare a celor 70 k este corectă din punct de vedere fiscal.
Succes!
Este criticabilă opinia potrivit căreia forma de plată cu numerar, în tranșe a câte 10 K lei (conform stipulației contractuale) prevalează în analiză, întrucât aceasta contravine prevederilor art.13 la art.15 din L.207/2015 privind Codul de procedură fiscală.
Deși nu mai contează acum, mi-e neclar cine a fost beneficiarul sponsorizării (persoană fizică, juridică, ați întocmit [poate] un contract de mecenat, a fost în formă autentică?!).
Vă recomand să solicitați și o opinie fiscală întrucât pragul de semnificație valorică este considerabil iar 70 K x 25% ...
În plus, asigurați-vă că modalitatea de determinare și înregistrare a celor 70 k este corectă din punct de vedere fiscal.
Succes!
Re: palati cu numerar
Este fragmentare de tranzacții și este sancționabilă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.