E-factura camere de inchiriat in regim hotelier

deacc700

E-factura camere de inchiriat in regim hotelier

#1 Mesaj de deacc700 »

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz:am camere de inchiriat in regim hotelier(adica pesoana fizica nu PFA),am casa de marcat si emit facturi.
As vrea sa stiu daca am obligatia de a trimite e-factura clientului persoana juridica,eu neavind CUI,inregistrind totul in baza CNP.
La cursurile CECCAR am intrebat si mi s-a zis ca da,cu jumatate de gura.Am incercat sa o fac din aplicatia MF pentru cei care emit putine facturi,dar nu trec de faza cu CUI.Deci logica mea imi spune ca nu trebuie trimisa,dar poate stiti mai multe decit mine.

dancsa477

Re: E-factura camere de inchiriat in regim hotelier

#2 Mesaj de dancsa477 »

Buna ziua !
Am camere de inchiriat in scop turisti, cu casa de marcat pe CNP (persoana fizica). Prin Call centerul de la ANAF , m-au lamurit ca pentru persoane juridice nu sunt obligat la emiterea e-facturii. Acestea se emit numai intre persoane juridice. Mi au comunicat ca trebuie sa emit factura pe hartie si nu e-factura.

deacc700

#3 Mesaj de deacc700 »

Multumesc pentru lamurire.Si eu am aceeasi situatie ca si dvs.Am dat clientului factura PDF ca deobicei.
Mi-era groaza sa sun la Call Center.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Eu zic că trebuie trimis în efactura așa cum este legislația actuală. Pentru că legea când vine vorba de e-factura face referire la operator economic. Iar acesta e definit în OUG 120/2021 - operator economic - orice entitate care desfășoară o activitate economică constând în executarea de lucrări, livrarea de bunuri/produse și/sau prestarea de servicii;
La fel art.266 alin.2 din codul fiscal definește persoane impozabilă așa - 21. persoană impozabilă are înțelesul art. 269 alin. (1) și reprezintă persoana fizică, grupul de persoane, instituția publică, persoana juridică, precum și orice entitate capabilă să desfășoare o activitate economică;
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns