Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz:am camere de inchiriat in regim hotelier(adica pesoana fizica nu PFA),am casa de marcat si emit facturi.
As vrea sa stiu daca am obligatia de a trimite e-factura clientului persoana juridica,eu neavind CUI,inregistrind totul in baza CNP.
La cursurile CECCAR am intrebat si mi s-a zis ca da,cu jumatate de gura.Am incercat sa o fac din aplicatia MF pentru cei care emit putine facturi,dar nu trec de faza cu CUI.Deci logica mea imi spune ca nu trebuie trimisa,dar poate stiti mai multe decit mine.
E-factura camere de inchiriat in regim hotelier
Re: E-factura camere de inchiriat in regim hotelier
Buna ziua !
Am camere de inchiriat in scop turisti, cu casa de marcat pe CNP (persoana fizica). Prin Call centerul de la ANAF , m-au lamurit ca pentru persoane juridice nu sunt obligat la emiterea e-facturii. Acestea se emit numai intre persoane juridice. Mi au comunicat ca trebuie sa emit factura pe hartie si nu e-factura.
Am camere de inchiriat in scop turisti, cu casa de marcat pe CNP (persoana fizica). Prin Call centerul de la ANAF , m-au lamurit ca pentru persoane juridice nu sunt obligat la emiterea e-facturii. Acestea se emit numai intre persoane juridice. Mi au comunicat ca trebuie sa emit factura pe hartie si nu e-factura.
Multumesc pentru lamurire.Si eu am aceeasi situatie ca si dvs.Am dat clientului factura PDF ca deobicei.
Mi-era groaza sa sun la Call Center.
Mi-era groaza sa sun la Call Center.
Eu zic că trebuie trimis în efactura așa cum este legislația actuală. Pentru că legea când vine vorba de e-factura face referire la operator economic. Iar acesta e definit în OUG 120/2021 - operator economic - orice entitate care desfășoară o activitate economică constând în executarea de lucrări, livrarea de bunuri/produse și/sau prestarea de servicii;
La fel art.266 alin.2 din codul fiscal definește persoane impozabilă așa - 21. persoană impozabilă are înțelesul art. 269 alin. (1) și reprezintă persoana fizică, grupul de persoane, instituția publică, persoana juridică, precum și orice entitate capabilă să desfășoare o activitate economică;
La fel art.266 alin.2 din codul fiscal definește persoane impozabilă așa - 21. persoană impozabilă are înțelesul art. 269 alin. (1) și reprezintă persoana fizică, grupul de persoane, instituția publică, persoana juridică, precum și orice entitate capabilă să desfășoare o activitate economică;
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.