ID efactura - copiere in factura introdusa manual

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cantacuzm

ID efactura - copiere in factura introdusa manual

#1 Mesaj de cantacuzm »

Buna ziua,
Am o intrebare despre id-ul acela din efactura. As avea nevoie sa imi spuneti daca procedez gresit cu ceva:
Uneori am nevoie sa inregistrez in contabilitate o factura de la furnizor inainte ca ea ajunga la mine si prin efactura. De exemplu am comert, gestiune, intra un produs azi, vreau sa il vand tot azi clientului. Inregistrez factura (pe care am primit-o pe email in format clasic) cu toate pozitiile din ea ... etc.
Cand vine prin efactura, ca sa nu munncesc de doua ori, si sa nu risc sa ma incurc in gestiune, îi copiez doar "ID incarcare SPV" la factura pe care am inregistrat-o manual, in campul dedicat, fara sa import efactura efectiv (nu stiu daca mai face cineva asa, sper sa sa inteleaga). Am observat ca la cele care procedez asa, nu mai e valabil linkul din dreapta "vizualizare fisiere eFactura pentru documentul curent"
Eu fac asta pentru ca inca nu inteleg in totalitate cum functioneaza efactura, pe partea de furnizori, daca aceste facturi trebuie neaparat sa fie importate din efactura, daca in xml 394 exista o cheie de verifcare si o obligativitate ca factura primita de la un furnizor sa aiba codul acela .. etc. Sau de fapt important este sa avem dovada transmiterii ei prin efactura, indiferent de modul cum o inregistram in conta - manual sau importata?

Multumesc frumos!

cantacuzm

Re: ID efactura - copiere in factura introdusa manual

#2 Mesaj de cantacuzm »

Nu raspunde nimeni? :(

iosiff

#3 Mesaj de iosiff »

Eu la cele operate manual le bifez ca anulate , ca sa se importe in folderul E factura.
Nu e necesar sa fie importata din E factura, ca poate descarc facturile din SPV si le operez manual.

P.S. Nu e nimeni obligat sa raspunda la mesaje, ca poate cei care stiu raspunsul, nu au timp sau chef sa intre pe forum.

cantacuzm

#4 Mesaj de cantacuzm »

Multumesc pentru raspuns!
Stiu ca nu e nimeni obligat, desigur. Am mai scris un mesaj in speranta ca va raspunde totusi cineva, intelegand totodata ca toata lumea e ocupata.. etc ....
Asa procedez si eu, dau anulare. Si da, asa m-am gandit si eu, ca nu ar fi o obligatie de a fi importata, dar nu eram foarte sigura. Cumva voiam sa mai confirme cineva.
Multumesc mult! O zi cat mai frumoasa!

Scrie răspuns