Multumesc in avans colegilor de forum care vor sa participe la dezbaterea urmatorului caz :
O firma constructii (face lucrari constructii drumuri si autostrazi) cu facilitati salarii, incheie un contract de prestari servicii cu autogrederul in cazul de fata, cu o alta firma si ii face lucrari de intretinere drumuri (serviciul il face deserventul autogrederului salariatul meu, iar pentru aceste servicii factureaza orele lucrate confrom FC (chiar asa scrie in factura "servicii executate cu autogrederul conform F.C.). Poate sa fie acest contract asimilat contractului de inchiriere utilaje?!
Acestea sunt venituri din prestari servicii ce intra in componenta cifrei de afaceri c-tii pt.stabilire facilitati, sau sunt venituri provenite din chirii utilaje ce nu intra in CA constructii?!
contract prestari servicii cu utilaje vs. ctr.inchiriere utilaje
-
Re: contract prestari servicii cu utilaje vs. ctr.inchiriere utilaje
In situatia expusa ar putea fi tratata ca o închiriere echipamente de construcţii, de utilizare generală, cu operator.
Pentru acest lucru trebuie sa aveti autorizata si activitatea cod CAEN 4399 pentru a justifica facilitatea prevazuta de art.60 pct.5 din Codul fiscal;
Pentru acest lucru trebuie sa aveti autorizata si activitatea cod CAEN 4399 pentru a justifica facilitatea prevazuta de art.60 pct.5 din Codul fiscal;
Are CAEN 4399, dar preponderent este 4211 (ambele caen-uri fac parte din grupa celor ce se incadreaza la constructii pentru facilitati), dar nu asta am intrebat : contractul acesta este de prestari servicii, sau de inchiriere?! - utilajul nu sta la si nici folosit de beneficiar, cu el furnizorul prin salariatul sau, executa lucrari de nivelare/amenajare/terasamente...de aceea intreb daca intra sau nu in CA constructii.
Tu zici ca este contract de inchiriere si ca intra in CA constructii, ca nu inteleg!
Multumesc.
Tu zici ca este contract de inchiriere si ca intra in CA constructii, ca nu inteleg!
Multumesc.
-
Da, este închiriere utilaj cu operator, activitatea include clasa 43 și beneficiază de facilități.Daca închirierea utilajului pentru construcții sa face fara operator atunci sunt venituri de exploatare (din chirii) se includ in clasa 77, clasa exclusă de la facilități.
Iti multumesc frumos : acum inteleg raspunsul tau, sincer iti multumesc!