CONCEDIU MEDICAL ACCIDENT DE MUNCA
CONCEDIU MEDICAL ACCIDENT DE MUNCA
Buna ziua,
am un concediu medical cu cod de indemnizatie 03, cod de urgenta medico-chirurgicala 116 si cod de diagnostic 927.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme:
1) care din codurile mentionate mai sus justifica alegerea procentului de plata de 100 % sau 80%. Programul pune automat procentul de decontare 100%, dar nu stiu daca e corect, avand in vedere ca nu ma lasa sa introduc nimic la rubrica "Cod urgenta" (eu as fi trecut codul de urgenta medico-chirurgicala 116, dar programul nu il retine)
2) Primele trei zile de concediu medical se suporta de catre angajator. Cum introduc concediul in program, avand in vedere ca in cazul meu , primele trei zile su vineri, sambata si duminica, deci 1 zi plateste angajatorul, si urmatoarele 2 (22 si 23 care sunt zile lucratoare) ar trebui achitate din FAAMB.
multumesc frumos !
am un concediu medical cu cod de indemnizatie 03, cod de urgenta medico-chirurgicala 116 si cod de diagnostic 927.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme:
1) care din codurile mentionate mai sus justifica alegerea procentului de plata de 100 % sau 80%. Programul pune automat procentul de decontare 100%, dar nu stiu daca e corect, avand in vedere ca nu ma lasa sa introduc nimic la rubrica "Cod urgenta" (eu as fi trecut codul de urgenta medico-chirurgicala 116, dar programul nu il retine)
2) Primele trei zile de concediu medical se suporta de catre angajator. Cum introduc concediul in program, avand in vedere ca in cazul meu , primele trei zile su vineri, sambata si duminica, deci 1 zi plateste angajatorul, si urmatoarele 2 (22 si 23 care sunt zile lucratoare) ar trebui achitate din FAAMB.
multumesc frumos !
- danilevicis
Re: CONCEDIU MEDICAL ACCIDENT DE MUNCA
Accidentele de munca se suporta integral din FAAMB.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Nici vorba ! Citeste Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale si normele metodologice de aplicare.
Intrebarile mele erau de alta natura .....
In cazul urgenţelor medico-chirurgicale este de 100% . In cazul tau e completat si de codul diagnostic 927 (amputatie).
CM-ul in introduci pe 2 linii : primele 3 zile calendaristice 19-21 angajator si pe a doua linie 22-23 Fond.
CM-ul in introduci pe 2 linii : primele 3 zile calendaristice 19-21 angajator si pe a doua linie 22-23 Fond.
multumesc frumos !
La o SC cu activitate principala constructii am concediu medical cod indemnizatie 03 - accident de munca si la generare D112 imi scoate urmatoarele erori:
* EROARE - nu ati complrtat sectiunea B4.1 desi bifa_CAM=1 si s-a gasit tip asigurat = 25, 48,54!
* EROARE - asigScu=(2,7,9) si bifa_pilon2=0 si B4_7f=0!
* EROARE - nu ati complrtat sectiunea B4.1 desi bifa_CAM=1 si s-a gasit tip asigurat = 25, 48,54!
* EROARE - asigScu=(2,7,9) si bifa_pilon2=0 si B4_7f=0!
EROARE - nu ati completat sectiunea B4.1, inseamna ca nu ai completat total zile lucrate si probabil de aici si restul erorilor.
@pomparaus am uitat sa precizez ca la salariatul la care imi apare aceasta eroare a fost toata luna in concediu medical deci nu am zile lucrate.
Incearca sa iei bifa de la salariat in constructii la acest salariat.