Am urmat ghidul acesta pentru a simplica procesul de productie a produselor finite pentru un restaurant ce foloseste PubLine, eu fiind doar gestionarul, nu si contabilul: https://www.sagasoftware.ro/productie-generata-din-iesiri/
Problema este faptul ca SAGA C nu mai genereaza notele contabile 345 = 711 si 711 = 345. Contabilul a sesizat acest lucru si am fost nevoit sa renunt la acest sistem, intorcandu-ma la productia manuala.
Mi-ar putea spune cineva daca exista setari suplimentare pe care trebuie sa le implementez? Contabilul mi-a mai spus ca acele note contabile sunt obligatorii si asta mai ales in cazul unui control de la ANAF. In comentariile acelui ghid este explicat faptul ca oricum cele 2 note contabile ar fi avut valori egale, deci s-ar fi anulat una pe cealalta in momentul vanzarii efective, dar contabilul tot nu a vrut sa auda si nici nu stiu daca este corect din punct de vedere contabil.
Variatia stocurilor la productia automata din iesiri
Re: Variatia stocurilor la productia automata din iesiri
Ai validat inchiderea de luna, si sa vezi daca se genereaza acele note contabile?
Re: Variatia stocurilor la productia automata din iesiri
Da. Inchiderea de luna a fost efectuata. Am testat productia clasica VS productia automata din iesiri. Doar la cea clasica apar cele 2 note.
Re: Variatia stocurilor la productia automata din iesiri
De ce să se genereze acele articole? Ce sens ar avea? Asta pentru că vorbim despre produse ce nu au stoc niciodată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Variatia stocurilor la productia automata din iesiri
In zona in care traiesc/muncesc contabilii si inspectorii ANAF nu percep productia fara cele 2 note contabile, asta mai mult pentru ca toata lumea se gandeste monografia contabila de la o fabrica unde ai si produse finite si produse semifabricate pe stoc.
Mi se pare o absurditate sa ceri niste note contabile cat timp e clar ca la un restaurant vinzi produsul finit imediat ce iese din procesul de productie, adica atunci cand iese din bucatarie si ajunge pe masa clientului. Totusi, din experienta dumneavoastra, exista o baza legala pentru care sa iei amenda daca lipsesc cele 2 note contabile?
Mi se pare o absurditate sa ceri niste note contabile cat timp e clar ca la un restaurant vinzi produsul finit imediat ce iese din procesul de productie, adica atunci cand iese din bucatarie si ajunge pe masa clientului. Totusi, din experienta dumneavoastra, exista o baza legala pentru care sa iei amenda daca lipsesc cele 2 note contabile?
Re: Variatia stocurilor la productia automata din iesiri
Nu există. Alta decât așa vreau eu.
Iar contabilul care cere asta poate face cele două note manual, la nivelul unei luni, cu sumele cumulate, dacă chiar le vrea atât de insistent.
Iar contabilul care cere asta poate face cele două note manual, la nivelul unei luni, cu sumele cumulate, dacă chiar le vrea atât de insistent.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.