E-FACTURA TRANSMISA PRIN SPV

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
csomore294

E-FACTURA TRANSMISA PRIN SPV

#1 Mesaj de csomore294 »

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati, cum trebuie procedat in cazul facturilor emise catre CAS (dintr-o clinica privata), care trebuie transmise si prin SIUI, si - conform Circularei CAS - mai intai trebuie transmisa xml-ul prin SPV, apoi pdf-ul generat in SPV trebuie descarcat, semnat electronic si transmis catre CAS.
Problema este urmatoarea: factura este transmisa prin spv si primesc si ID incarcare, numai ca in SAGA acesta nu apare, mai mult, in modulul E-factura, in meniul Generare si transmitere e-facturi aceste facturi raman netransmise, si exista riscul ca in cazul mai multor facturi de transmis intr-o zi aceste facturi care au fost deja transmise prin spv sa ramana bifate pentru preluare si sa fie retransmise si prin aceasta cale. In meniul Raspunsuri e-facturi nu apare ID-ul de incarcare al acestor facturi transmise anterior prin spv.
Care este modalitatea de gestionare al acestor facturi pentru evidentierea transmiterii prin sistemul e-facturi, la fel sa putem vedea ID-ul si in meniul Facturi iesiri la rubrica respectiva.

Va multumesc mult.

lazureanuc

Re: E-FACTURA TRANSMISA PRIN SPV

#2 Mesaj de lazureanuc »

Buna ziua,daca la facturile primite in spv apare ca data luna urmatoare celei de lucru si bifez ANULAT,luna urmatoare mai sunt aduse?

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Pentru CsomorE294
Esenta este documentul transmis prin SPV, iar ei solicita ca sa trimiti un fisier pdf semnat digital? Pe baza a ce (o circulara nu cred ca este o baza)?
Cum adica nu apare codul de incarcare? daca mergi la "e-facturi" -> fila "generare si transmitere e-facturi" daca te pozitionezi pe una dintre facturile transmise apare "id_incarcare", iar la "raspunsuri e-facturi" ai coloana "id incarcare" si "id descarcare". In meniul "iesiri" ai coloana "id incarcare SPV".
O data ce le-ai transmis, atunci dispar din lista, si doar atunci apar, daca bifezi la "inclusiv facturi transmise anterior ...", dar acolo nu mai apar bifate automat la "preluat".
Deci nu inteleg panica.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Pentru LazureanuC
O data ce ai pus bifa la "anulat" si ai apasat pe "accept" nu iti mai apar in lista, exceptie daca nu bifezi la "afiseaza doar facturile importate sau anulate".

lazureanuc

#5 Mesaj de lazureanuc »

multumesc mult...am vazut ca si in saga este un mesaj asemanator :!:

csomore294

#6 Mesaj de csomore294 »

balazse scrie: Lun Iun 17, 2024 6:27 pm Pentru CsomorE294
Esenta este documentul transmis prin SPV, iar ei solicita ca sa trimiti un fisier pdf semnat digital? Pe baza a ce (o circulara nu cred ca este o baza)?
Cum adica nu apare codul de incarcare? daca mergi la "e-facturi" -> fila "generare si transmitere e-facturi" daca te pozitionezi pe una dintre facturile transmise apare "id_incarcare", iar la "raspunsuri e-facturi" ai coloana "id incarcare" si "id descarcare". In meniul "iesiri" ai coloana "id incarcare SPV".
O data ce le-ai transmis, atunci dispar din lista, si doar atunci apar, daca bifezi la "inclusiv facturi transmise anterior ...", dar acolo nu mai apar bifate automat la "preluat".
Deci nu inteleg panica.
Mai jos am atasat o parte din circulara CAS.
Din punct de vedere a CAS, am decurs toate operatiunile: am transmis factura prin SPV (si nu din SAGA), am descarcat fisierul PDF din SPV, am semnat electronic, am transmis catre CAS, sa-mi achite la randul ei.
De fapt nu este problema, numai ca aceasta factura, care a fost transmisa prin SPV si nu prin SAGA, nu apare in SAGA ca si factura transmisa. Nu se gaseste nici indexul de incarcare (nu apare in meniul Raspunsuri e-factura), desi in SPV se vede.
Iar daca SAGA nu observa ca si factura trimisa deja, atunci tot imi aduce in meniul Generare si transmite e-facturi. Din aceasta cauza exista posibilitatea, ca in cazul in care am mai multe facturi de transmis, sa bifez pe toate, inclusiv factura care era transmisa prin SPV anterior, si sa transmit factura respectiva, impreuna cu celelalte facturi, si prin sistemul SAGA. MAi ales, ca lucreaza mai multe persoane cu facturarea, si nu pot garanta vigilenta altora.
Cam asta ar fi problema. Mi/ar ajunge si o rubrica cu indexul de incarcare pentru transmitere prin SPV, unde sa introduc manual codul de incarcare, pe care, la randul lui, SAGA sa verifice si sa nu mai aduca la Generare e-fact.
Sau, cum este conceput foarte practic la preluarea facturilor primite, sa putem bifa, in unele cazuri, facturile pe care nu le dorim sa mai transmitem. Exista foarte multe cazuri, in care factura se trimite de mai multe ori - din cauza ANAF ~evident~, cand nu primim indexul de incarcare, sau se rupe conexiunea etc. si incercam inca o data, dar am gasit si alte cazuri si mai ciudate. Este doar o sugestie pentru rezolvare, dar de fapt imi convine orice modalitate, numai sa rezolvam aceasta mica problema, pt.ca softul SAGA si asa cum este conceput si cum functioneaza, nu merita aceasta mica fisurare.

Va multumesc, daca ma puteti ajuta.
Fişiere ataşate
Captură.JPG
Captură.JPG (124.14 KiB) Vizualizat de 6245 ori

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Din pacate cirulara nu este vizibila, incearca sa il incarci pe https://imgur.com/ si de acolo link-ul aici.

In ceea ce priveste e-factura, acum inteleg problema, adica ca in prima faza este creat din alt program factura, dupa care introdus in program. O solutie ar fi ca o data ce o asemenea factura este introdusa, automat sa se intre in "e-factura" sa se puna doar la acest document bifa la "anulat" si sa se apese pe "accept", astfel nu va mai aparea in lista si nu se va transmite.

csomore294

#8 Mesaj de csomore294 »

Atasez circulara din nou.
Fişiere ataşate
Captură.JPG
Captură.JPG (124.14 KiB) Vizualizat de 6163 ori

csomore294

#9 Mesaj de csomore294 »

balazse scrie: Mar Iun 18, 2024 1:19 pm Din pacate cirulara nu este vizibila, incearca sa il incarci pe https://imgur.com/ si de acolo link-ul aici.

In ceea ce priveste e-factura, acum inteleg problema, adica ca in prima faza este creat din alt program factura, dupa care introdus in program. O solutie ar fi ca o data ce o asemenea factura este introdusa, automat sa se intre in "e-factura" sa se puna doar la acest document bifa la "anulat" si sa se apese pe "accept", astfel nu va mai aparea in lista si nu se va transmite.
Exact, acesta e problema. Numai ca, tot incerc solutia dvs., si nu gasesc cum ati dori sa anulati din e-factura. Probabil nu gasesc eu butonul respectiv, dar nu reusesc sa anulez. Oricum, nu stiu daca e modalitatea corecta de utilizare pentru selectarea acestor facturi. Nu doresc sa elimin , numai sa nu mai apara in lista facturilor de transmis prin e-factura. Din generarea e-facturilor de transmis nu pot anula, cum as face la descarcarea facturilor primite.

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Din pacate poza tot nu se vede (sau cel putin la mine nu se vede).

Mergi la iesiri si introduci factura "12345", il validezi, automat mergi la "e-facturi" -> fila "generare si transmitere e-facturi" -> in partea dreapta la bife debifezi pe toate automat cu ajutorul butonulor in acest caz ("P"/"A") -> te pozitionezi pe factura "12345" -> in coloana cu "Anulat" pui bifa la factura in cauza si apesi pe butonul "accept".
Rezultatul va fi, ca nu iti va mai apare factura respectiva in lista.

csomore294

#11 Mesaj de csomore294 »

Desi am versiunea 575, la mine butonul respectiv p/a apare doar la Import e-facturi primite. Si, intr-adevar, acolo are efectul sus mentionat. Doar ca, la facturi de iesire, la Generare si transmitere e-facturi, nu am acest buton, doar selectare/deselectare toate fisierele. Oare nu am preluat ceva corect?

tunsoiub623

#12 Mesaj de tunsoiub623 »

Buna ziua,
Am intomit o factura si am incercat sa o transmit in e-Facturi.
Apare eoarea : Variable ID_solicit is not found 12.

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Refaceți actualizarea programului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zahariam423

#14 Mesaj de zahariam423 »

Buna ziua,
as dori sa stiu cum atasez devizul de lucrari la factura pentru a fi stransmisa in spv
va multumesc

herganiec

#15 Mesaj de herganiec »

nu exsită posibilitatea asta nu doar în Saga ci la nici un program.. nu permite SPV.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns