Buna ziua
Am un caz particular pentru cazul inregistrarilor de consumuri nedeductibile de carburanti. Firma detine un rezervor de incinta in care se livreaza periodic motorina (nu in fiecare luna). Din acest rezervor se alimenteaza masinile si camioanele atat proprii cat si ale altor firme care presteaza servicii de transport. In cazul iesirilor catre terti se face factura, pentru consumurile deductibile se face consum prin operatii speciale -> descarcare cantitate -> cont 6022. Cum as putea face operatiunea corecta de inregistrare consum motorina nedeductibil (autoturismele) tinand cont ca nu pot face acest lucru prin operatiunea de intrare?
Exista vreo procedura pentru consum materiale nedeductibil? Cred ca este cazul tuturor statiilor de incinta cu consum atat deductibil cat si nedeductibil.
Multumesc
Cheltuieli nedeductibile carburanti din stoc
-
Re: Cheltuieli nedeductibile carburanti din stoc
De ce nu creezi un furnizor fictiv (ex: transfer) cu cont analitic 482, si introduci o inregistrare la "intrari" pe tip "A", iar in partea de produse, pe prima pozitie stornezi cantitatea de marfa, iar pe a doua inregistrezi consumul?
-
Nu m-am gandit....
Nu stiu cum ar fi in d406 / d300 sau jurnale. Incerc si vad.
Multumesc!
-
Din pacate nu merge prin 482.costeai705 scrie: ↑Mar Iun 25, 2024 8:11 pmNu m-am gandit....
Nu stiu cum ar fi in d406 / d300 sau jurnale. Incerc si vad.
Multumesc!
Fac intrare 482 cu - pentru cantitatea nedeductibila. Fac intrare cu + integral nedeductibila.
Dupa asta fac bon de consum, dar nu pot selecta consumul cantitatii nedeductibile, in BC facand automat FIFO. Astfel pot ramane cu cantitate in stoc la final de luna...
Alte idei?
Multumesc
Pentru CosteaI705
Foloseste sectiunea de "raspuns rapid" si nu butonul "citeaza" (acel buton se utilizeaza doar in cauza speciale).
Pentru pozitia a doua ti-am scris "inregistrezi consumul" si nu sa faci o "intrare cu +".
Adica pe prima pozitie o sa ai "3022", deoarece folosesti tip "combustibil", iar la a doua lucrezi pe nedefinit si folosesti contul 6022 sau analitic 604.
Foloseste sectiunea de "raspuns rapid" si nu butonul "citeaza" (acel buton se utilizeaza doar in cauza speciale).
Pentru pozitia a doua ti-am scris "inregistrezi consumul" si nu sa faci o "intrare cu +".
Adica pe prima pozitie o sa ai "3022", deoarece folosesti tip "combustibil", iar la a doua lucrezi pe nedefinit si folosesti contul 6022 sau analitic 604.