Buna ziua, va rog sa ma indrumati cu urmatoarea problema : in jurnalul pentru cumparari raman cu TVA neexigibil cod referinta 21-22 pentru ca la plata cu BO nu s-au asociat platile cu factura. Sumele sunt din anii precedenti, deci nu pot face corectiile in urma pentru ca se modifica situatiile contabile. Cum pot sa fac corectie la zi cu bilet la ordin pentru a se scadea 4428 din jurnalul de cumparari?
Multumesc.
4428 neexigibil
Re: 4428 neexigibil
Probabil ca ai doar NC 401=403, altfel nu vad de ce nu ar fi facturile stinse : cu aceeasi data de ex.azi stornezi NC 401=403, apoi intri in Situatii-Listari>situatie cecuri/bilete la ordin si operezi BO repartizandu-l pe facturile aferente lui. La final ar trebui sa ai facturile achitate cu exigibilitate TVA-ului respectiv si 403 pe zero. Sa verifici!
Am si inregistrarea 403=5121, dar nu au fost asociate facturile la BO. Pentru ca inregistrarea a fost facuta in jurnal de banca si nu prin optiunea BO.
E normal sa ai 403=5121, dar ce ti-am zis eu sa faci nu influenteaza cu nimic acea plata, pt.ca azi tu faci o inregistrare cu "-" si alta cu"+", rezultatul zero. Doar reglezi facturile si TVA-ul, nu asta vrei?!!!