Facturi trimise de doua ori in E-Facturi
Facturi trimise de doua ori in E-Facturi
Buna ziua,
Ieri am avut probleme la programul SAGA, din aceasta cauza am incarcat factura prin platforma SPV, intre timp s-a rezolvat eroarea iar cand am trimis facturile din programul SAGA, din greseala am bifat si facturile deja incarcate in SPV.
Am verificat si apar de doua ori acele facturi.
Cum poate fi rezolvata situatia?
Multumesc.
Ieri am avut probleme la programul SAGA, din aceasta cauza am incarcat factura prin platforma SPV, intre timp s-a rezolvat eroarea iar cand am trimis facturile din programul SAGA, din greseala am bifat si facturile deja incarcate in SPV.
Am verificat si apar de doua ori acele facturi.
Cum poate fi rezolvata situatia?
Multumesc.
Ultima oară modificat Mie Iul 03, 2024 9:33 am de către barabasj, modificat 1 dată în total.
Re: Facturi trimise de doua ori in E-Facturi
Nicicum. Normal dacă nu e modificat nimic ar trebui ca ANAF să dea eroare.
Dacă nu e modificat nimic la factura și totuși s-a trimis e posibil să se fi trimis cu bifă la rectificată și apare ca factură corectată a doua oară.
Dacă nu e modificat nimic la factura și totuși s-a trimis e posibil să se fi trimis cu bifă la rectificată și apare ca factură corectată a doua oară.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Nu am modificat nimic. Pe ANAF apar ca si "factura trimisa", am descarcat ambele facturi de pe ANAF dar nu vad diferenta. Unde pot verifica daca s-a preluat ca si factura corectata?
Poate nu am fost explicita.
Programul SAGA E-FACTURI nu a functionat (nu a fost resetat codul SPV), am incarcat fisierele *.xml prin platforma ANAF.
Dupa rezolvarea erorii in SAGA, am bifat si acele facturi care au fost incarcate.
Am verificat pe platforma ANAF, acele facturi apar de doua ori.
Am descarcat fisierele *.pdf, singura diferenta intre ele este, ca la cel incarcat prin platforma ANAF la Adresa este trecut adresa de e-mail, iar la cel incarcat prin SAGA la Adresa nu este trecut nimic.
Multumesc.
Programul SAGA E-FACTURI nu a functionat (nu a fost resetat codul SPV), am incarcat fisierele *.xml prin platforma ANAF.
Dupa rezolvarea erorii in SAGA, am bifat si acele facturi care au fost incarcate.
Am verificat pe platforma ANAF, acele facturi apar de doua ori.
Am descarcat fisierele *.pdf, singura diferenta intre ele este, ca la cel incarcat prin platforma ANAF la Adresa este trecut adresa de e-mail, iar la cel incarcat prin SAGA la Adresa nu este trecut nimic.
Multumesc.
Am sunat clentii si la ei apar facturile de doua ori.
Nu aveți ce să faceți! Nu se pot storna decât dacă ar fi facturi cu numere diferite. Puteți adresa o solicitare la ANAF prin formularul de contact indicând indexul fiecărei facturi dublate.
Buna, adineauri am primit un raspuns de la ANAF:
Trebuie avut in vedere faptul ca sistemul nu permite anularea sau stergerea,
Se poate face doar prin emiterea unui document de corectie in functie de nevoie.
In elementul BT-25 "Identificarea unei facturi trimisa anterior de catre Vanzator." ce anume se
completeaza????
a)seria si numarul facturii
b) idul de la upload
c) idul de raspuns al anaf
d) altceva
a)seria si numarul facturii - pentru care se emite factura de corectie
c) idul de raspuns al anaf - daca factura a fost dublat transmisa, acest ID poate fi referit in campul de
comentarii pentru a putea identifica cumparatorul care este factura ce urmeaza a ramane valida.
Comunicarea cu cumparatorul este un element esential pentru a putea reusi corectia.
Se are in vedere faptul ca factura arhivabila urmeaza sa fie identificata prin id-ul unic atribuit de sistem.
Va recomandam sa consultati documentatia pusa la dispozitie prin intermediul portalului asro.ro
A se vedea capitolele:
5.2.11 -"Facturare rectificativa", in care sunt prezentate modalitati de storno sau corectie a facturii emise.
Punctual, in situatie de fata, va rugam sa transmiteti factura corectata utilizand pentru elementul = "Cod tip
factura" - 384 (Factură corectată).
Concluzie : aveti posibilitatea utilizarii celor 2 coduri tip de factura : 381 (Nota de creditare) si 384 (Factura
corectata). Ambele variante sunt acceptate pe standard, totul depinde la ce anume se doreste corectia .
Trebuie avut in vedere faptul ca sistemul nu permite anularea sau stergerea,
Se poate face doar prin emiterea unui document de corectie in functie de nevoie.
In elementul BT-25 "Identificarea unei facturi trimisa anterior de catre Vanzator." ce anume se
completeaza????
a)seria si numarul facturii
b) idul de la upload
c) idul de raspuns al anaf
d) altceva
a)seria si numarul facturii - pentru care se emite factura de corectie
c) idul de raspuns al anaf - daca factura a fost dublat transmisa, acest ID poate fi referit in campul de
comentarii pentru a putea identifica cumparatorul care este factura ce urmeaza a ramane valida.
Comunicarea cu cumparatorul este un element esential pentru a putea reusi corectia.
Se are in vedere faptul ca factura arhivabila urmeaza sa fie identificata prin id-ul unic atribuit de sistem.
Va recomandam sa consultati documentatia pusa la dispozitie prin intermediul portalului asro.ro
A se vedea capitolele:
5.2.11 -"Facturare rectificativa", in care sunt prezentate modalitati de storno sau corectie a facturii emise.
Punctual, in situatie de fata, va rugam sa transmiteti factura corectata utilizand pentru elementul = "Cod tip
factura" - 384 (Factură corectată).
Concluzie : aveti posibilitatea utilizarii celor 2 coduri tip de factura : 381 (Nota de creditare) si 384 (Factura
corectata). Ambele variante sunt acceptate pe standard, totul depinde la ce anume se doreste corectia .
Este un non răspuns!
Nu oferă nicio soluție. Ba chiar oferă o soluție cu un document ce, în legislația din România, nu există reglementat - nota de creditare. Nici factura rectificativă nu există reglementată în RO. V-au dat un răspuns să fie răspuns.
Nu oferă nicio soluție. Ba chiar oferă o soluție cu un document ce, în legislația din România, nu există reglementat - nota de creditare. Nici factura rectificativă nu există reglementată în RO. V-au dat un răspuns să fie răspuns.
Din pacate.
Oare ar functiona asa:
- configurez o noua societate, incarc contabilitatea, sa nu se modifice contabilitatea actuala.
- factura transmisa de 2 ori modific in "-" si in campul de comentarii introduc: factura dublat + codul ID Descarcare invalid (cel trimis prin platforma SPV, ramane valid ID trimis din SAGA)
- transmit factura respectiva bifand "preluat"
Mersi
Oare ar functiona asa:
- configurez o noua societate, incarc contabilitatea, sa nu se modifice contabilitatea actuala.
- factura transmisa de 2 ori modific in "-" si in campul de comentarii introduc: factura dublat + codul ID Descarcare invalid (cel trimis prin platforma SPV, ramane valid ID trimis din SAGA)
- transmit factura respectiva bifand "preluat"
Mersi
Ar funcționa, dar real nu este o soluție, ANAF a dat-o de gard iar. Și iar nu elimină duplicatele deși sunt cazuri evidente. Și refuză să implementeze sisteme de verificare a duplicatelor ceva mai complex decât au făcut-o.
Buna seara,
Va rog, daca stiti, cum se poate emite o factura de stornare la care sa apara codul tipului 381 ?
Va rog, daca stiti, cum se poate emite o factura de stornare la care sa apara codul tipului 381 ?
Si daca emiti factura 380 cu valoare minus, ii o problema?
Asa am emis. Erau comentarii pe forum ca trebuie sa fie cu 381 la colegii care au primit notificari de la ANAF
https://www.anaf.ro/CompletareFactura/faces/factura/informatiigenerale.xhtml
Vezi pe link cum poți alege 381. Să ne spui și nouă după ce reușești.
Vezi pe link cum poți alege 381. Să ne spui și nouă după ce reușești.
-
Buna ziua,
Am transmis din greaseala o factura de ori in SPV.
In SPV apare aceeasi factura cu index diferit.
Exista posibilitatea de a transmite mesaj clientului?
Am transmis din greaseala o factura de ori in SPV.
In SPV apare aceeasi factura cu index diferit.
Exista posibilitatea de a transmite mesaj clientului?