ATENTIONARE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
moisiic

ATENTIONARE

#1 Mesaj de moisiic »

Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti de ce dupa o intare factura cu marfa in gestiune global valorica, evaluata la pret de vanzare cu amanuntul, cand dau la intretinere-verificare date-intrari- imi apare atentionare precum ca ''exista diferente intre inregistrarea in contabilitate a valorii respective si inregistrare stocuri ''conf imaginii anexate-ce trebuie facut? .Multumesc frumos!
Fişiere ataşate
INTRARE.PNG
INTRARE.PNG (45.56 KiB) Vizualizat de 775 ori
ATENTIONARE.PNG
ATENTIONARE.PNG (37.43 KiB) Vizualizat de 775 ori

pomparaus

Re: ATENTIONARE

#2 Mesaj de pomparaus »

Atata timp cat lucrezi pe nedefinit cu conturi de cls.3, vei avea aceasta atentionare : pe nedefininit se lucreaza de obicei cu conturi cls.6.

balazse

Re: ATENTIONARE

#3 Mesaj de balazse »

Pentru MoisiiC
Daca lucrezi global-valoric, atunci la gestiuni ai creat o gestiune de tip "global-valoric" si ai configurat conturile.
In mod normal trebuia ca pentru cantitativ-valoric sa creezi un analitic (ex: 371.00, 378.00, etc.) si sa modifici conturile de la tip "marfa" de la "tipuri de articole/servicii".
La global valoric, daca lucrezi cu o singura cota de TVA, atunci creezi un analitic si lucrezi cu acel analitic (ex: 371.01, 378.01, etc.; daca lucrezi pe cota de tva atunci ai de exemplu 371.01.19, 378.01.19, etc.).
Poti sa faci modificarile acum, iar prin transfer sa transferi inregistrarile de pe sintetic pe analitic.
Pentru orice eventualitate, anterior sa faci orice modificare sa faci o salvare de baza de date.

De altfel, acel mesaj apare atunci cand lucrezi cu un cont de 3xx care este definit la "tipuri de articole/servicii".

Scrie răspuns