Buna ziua. SRL factureaza catre persoane fizice servicii cazare/turistice, care platesc cu vouchere de vacanta sejurul. Am obligatia de transmitere in e factura a acestor facturi, dar nu am gasit in program de unde le transmit. daca intru pe e-factura imi apar doar cele catre alte societati comericale.
cum se transmit aceste facturi?
e factura persoane fizice turism
Re: e factura persoane fizice turism
În ecranul e factura pagina configurări aveți posibilitatea să bifați preluarea facturilor emise pe numele unor persoane fizice.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc
Exista vreo prevedere privind obligativitatea emiterii facturii pentru servicii cazare(turism) daca incasez cu voucher? Daca clientul(persoana fizica) nu cere factura atunci nu sunt obligat sa emit factura cf. art.319, alin.10, lit.a (Codul Fiscal) si sa o transmit-OUG 120/2021, art.10.1, alin.(3). La fel si in cazul in care emit factura dar clientul persoana fizica refuza sa-mi puna la dispoziție CNP nu pot transmite in e-factura-OUG 120/2021, art.10.1, alin.(4) neavand o relatie B2C.
-
In situatia in care pentru incasarea contravalorii serviciului prestat catre un turist persoana fizica, societatea indeplineste conditia de acceptare a voucherelor de vacanta si accepta acest substitut de numerar, societatea este obligata sa emita factura in sistemul RO e-factura, chiar daca:
nu este agentie de turism;
turistul/clientul nu solicita factura.
Temei legal: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2021, cu modificarile si completarile ulterioare.
nu este agentie de turism;
turistul/clientul nu solicita factura.
Temei legal: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2021, cu modificarile si completarile ulterioare.
Unde va rog in OUG 120 e stipulat ca "societatea este obligata sa emita factura"?
Nu este obligată să emită factură către persoane fizice. Doar dacă aceștia o cer explicit. Implicit le dă bon de casă. Încasat cu tichete de vacanță. Doar dacă se solicită factură o vor elibera. Iar dacă se emite la cerere, factura se trimite și în e-factura.
Dacă se emite factură la cererea clientului, acesta nu poate refuza furnizarea CNP pentru că el este oricum pe cardul de tichete el fiind nominal și neputând fi utilizat decât de către titular. Titular care e obligat și să completeze fișa de cazare, fișa turistului.
Dacă se emite factură la cererea clientului, acesta nu poate refuza furnizarea CNP pentru că el este oricum pe cardul de tichete el fiind nominal și neputând fi utilizat decât de către titular. Titular care e obligat și să completeze fișa de cazare, fișa turistului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc, asa am inteles si eu.