E-TRANSPORT
Re: E-TRANSPORT
Cum se distribuie greutatea de la ambalajele secundare (europaleti) in e-transport?
La greutatea bruta a articolelolor sau linie separata in declaratie,acestea nu sunt cu valoare.
Se preia declaratia si fara valoare?
Multumesc.
La greutatea bruta a articolelolor sau linie separata in declaratie,acestea nu sunt cu valoare.
Se preia declaratia si fara valoare?
Multumesc.
Si eu sunt interesata de aceasta speta, am date legate de o marfa care urmeaza sa fi livrata si am primit packing list: o parte este impachetata cu pallet EUR lemn (nu stiu de dimensiune nimic) si doua sunt KRT (cutie carton).
Alta intrebare, marfa fiind impachetata in 3 colete diferite, legat de codul UIT eu ar trebui sa generez 3 coduri pentru fiecare colet, sau doar unul pentru livrarea intregii marfi?
Multumesc
Alta intrebare, marfa fiind impachetata in 3 colete diferite, legat de codul UIT eu ar trebui sa generez 3 coduri pentru fiecare colet, sau doar unul pentru livrarea intregii marfi?
Multumesc
@buigaa298
La brut.
Fără valoare e o problemă
@fencec580 - UIT se generează pe bunurile ce fac parte dintr-un transport și aceeași PARTIDĂ de bunuri.
Dacă cele 3 colete sunt pentru trei clienți diferiți discutăm despre trei partide de bunuri. În acest caz dacă greutatea sau valoarea unui colet nu se încadrează în 500 kg/10.000 lei, nu există obligația de a obține cod UIT pentru acea partidă de bunuri.
La brut.
Fără valoare e o problemă
@fencec580 - UIT se generează pe bunurile ce fac parte dintr-un transport și aceeași PARTIDĂ de bunuri.
Dacă cele 3 colete sunt pentru trei clienți diferiți discutăm despre trei partide de bunuri. În acest caz dacă greutatea sau valoarea unui colet nu se încadrează în 500 kg/10.000 lei, nu există obligația de a obține cod UIT pentru acea partidă de bunuri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
firma de transport aduce o masina din Germania pentru o persoana fizica in RO pe platforma.
trebuie cod UIT?
Daca da, cine il scoate?
trebuie cod UIT?
Daca da, cine il scoate?
-
nu a avut nimeni speta asta?
Nu se declară așa ceva în e-Transport. Este un serviciu prestat unui client persoană fizică, nu este o achiziție intracomunitară.
Dacă firma ar cumpăra ea mașina și ar vinde-o persoanei fizice după ce o aduce în țară, ar fi o altă discuție. Dar așa nu intră sub incidența e-Transport.
Dacă firma ar cumpăra ea mașina și ar vinde-o persoanei fizice după ce o aduce în țară, ar fi o altă discuție. Dar așa nu intră sub incidența e-Transport.
-
Legat de obligatia transmiterii datelor de pozitionare catre ANAF pe toata durata traseului pentru bunurile care fac obiectul Ro e-transport.
ce se intampla daca GPS-ul montat pe masina nu are semnal din motive tehnice?
cum se procedeaza in cazul asta? e undeva reglementat asa ceva?
ce se intampla daca GPS-ul montat pe masina nu are semnal din motive tehnice?
cum se procedeaza in cazul asta? e undeva reglementat asa ceva?
-
buna ziua!
in e-transport se obtine codul UIT pentru bunurile spre prelucrare aduse de la partenerul extern?
as putea gasi pe forum un tutorial despre notificarea din e-transport pentru codul UIT?
as vrea sa stiu pas cu pas cum se intocmeste?
am un packing list enorm
multumesc!
in e-transport se obtine codul UIT pentru bunurile spre prelucrare aduse de la partenerul extern?
as putea gasi pe forum un tutorial despre notificarea din e-transport pentru codul UIT?
as vrea sa stiu pas cu pas cum se intocmeste?
am un packing list enorm
multumesc!
@radulescur594 - aceste întrebări e bine să le adresați ANAF. Nu există reglementat așa ceva.
@marianam80
1. da
2. nu
3. adăugați în antet datele despre intrarea sau ieșirea bunurilor din regimul de perfecționare activă - locurile de încărcare/descărcare, transportator și la detalii fiecare bun achiziționat/livrat (returnat)
@marianam80
1. da
2. nu
3. adăugați în antet datele despre intrarea sau ieșirea bunurilor din regimul de perfecționare activă - locurile de încărcare/descărcare, transportator și la detalii fiecare bun achiziționat/livrat (returnat)
-
Multumesc mult!
(am 30 de pagini de packing list, poate si mai multe uneori, cu bunuri spre prelucrare , trebuie scrise toate?
oare pot fi grupate ?
ajunge tirul la locul de descarcare si nu reusesc sa termin notificarea)
oare in saga , in modulul de e-transport, se poate importa o lista cu materiale in excel?
multumesc mult si apreciez raspunsul dvs.
(am 30 de pagini de packing list, poate si mai multe uneori, cu bunuri spre prelucrare , trebuie scrise toate?
oare pot fi grupate ?
ajunge tirul la locul de descarcare si nu reusesc sa termin notificarea)
oare in saga , in modulul de e-transport, se poate importa o lista cu materiale in excel?
multumesc mult si apreciez raspunsul dvs.
Dar de ce nu generezi un aviz din care sa poti genera "e-tranport"?
@marianam80 - da. Se trec toate. Nu se pot importa în ecranul e-transport,
@balazse - nu sunt bunuri în gestiunea firmei. Sunt primite spre prelucrare și se ține evidență extracontabilă.
@balazse - nu sunt bunuri în gestiunea firmei. Sunt primite spre prelucrare și se ține evidență extracontabilă.
Si daca creez partenerul pe analitic 999, iar materialele le inregistrezi pe 8...?
Sau daca creaza o firma noua, cu setarile de mai sus, doar pentru aceste situatii?
Sau daca creaza o firma noua, cu setarile de mai sus, doar pentru aceste situatii?
In SAGA, la ,,data inceput,, se trece data la care intra camionul pe teritoriul Romaniei?, (data la care face vama ?) in cazul achizitiilor intracomunitare