Va solicit suport in urmatoarea speta :
Cenzor asociatie proprietari cu contract de mandat (e angajat cu CIM si la alt loc de munca), a ajuns la varsta de pensionare limita de varsta (21.07.2024) si trebuie sa depuna dosarul la Casa de pensii in vederea pensionarii conf.art.56 lit.c:pensionare Codul Muncii.
Trebuie incetat contractul de mandat si daca da cu ce articol avand in vedere ca nu este CIM, el a fost ales de Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari contractul de mandat e valabil pana la 31.03.2027.
Eu zic ca nu, doar CIM-urile inceteaza.
Multumesc frumos!
cenzor Asoc.proprietari - pensionare
-
Re: cenzor Asoc.proprietari - pensionare
Opereaza doar incetarea de drept a contractului de munca la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare.
Merci @gheorghei642, pentru cenzor Asociatia ii elibereaza adeverinta cu indemnizatiile brute lunare obtinute pe perioada contractului de mandat, nu?!
-
Toate informatiile privind contributiile sociale si venit baza impozit se obtin automat din schimbul de date Casa de Pensii si ANAF pentru CNP XXXXXXXXXXXXX potrivit datelor declarate in D112.
Nu-i trebuie nici-o adeverinta pentru perioade ulterioare datei de 1 aprilie 2001.
Nu-i trebuie nici-o adeverinta pentru perioade ulterioare datei de 1 aprilie 2001.
In acest caz, mergand pe acest principiu, nici pentru CIM-uri nu ar trebui sa eliberam adeverinte de vechime si totusi se solicita de catre Casa de pensii.