e-factura si reinnoire certificat digital

stroescud

e-factura si reinnoire certificat digital

#1 Mesaj de stroescud »

Am reinnoit certificatul la Certsign.
Am primit de la ANAF confirmarea ca au primit confirmarea.
Pot accesa site ANAF numai in portiunea mare cu tot felul de traznai.
Nu mai pot accesa e-factura din SAGA.
Imi spune ca nu am un CUI asociat.
Am dat regenerare SPV si-mi zice ca nu am cui asociat, nu pot trimite si nu pot
vedea facturi primite.
Qua de causa?
Unde gresesc?
Multumiesc!
P.S.- sau nu e de la mine

balazse

Re: e-factura si reinnoire certificat digital

#2 Mesaj de balazse »

Precis ca azi ai transmis, deci mai asteapta o zi, pana cand se actualizeaza peste tot.
Cand trimiti e-factura sa restezi codul si sa creezi una noua pe baza certificatului nou.

stroescud

#3 Mesaj de stroescud »

balazse scrie: Vin Aug 02, 2024 12:40 pm Precis ca azi ai transmis, deci mai asteapta o zi, pana cand se actualizeaza peste tot.
Cand trimiti e-factura sa restezi codul si sa creezi una noua pe baza certificatului nou.
Danke !!!

pascad698

#4 Mesaj de pascad698 »

Buna ziua,aceiasi problema,la mine persista de o saptamana,nu stiu ce sa mai fac.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Ai facut pasii de mai sus?

pascad698

#6 Mesaj de pascad698 »

Da,bineinteles

balazse

#7 Mesaj de balazse »

In mod normal trebuia sa functioneze.
Precis ai depus confirmarea si ai resetat vechiul cod utilizat la conectare la SPV si ai generat unul nou pe baza noului certificat?

stroescud

#8 Mesaj de stroescud »

balazse scrie: Vin Aug 02, 2024 10:46 pm In mod normal trebuia sa functioneze.
Precis ai depus confirmarea si ai resetat vechiul cod utilizat la conectare la SPV si ai generat unul nou pe baza noului certificat?

Am urmat toti pasii si am confirmare pe e-mail de la ANAF:

""[email protected]
Fri, Aug 2, 8:40 AM (23 hours ago)
"Contul dumneavoastra a fost actualizat cu noul numar al certificatului:( nu am pus numarul).
Puteti utiliza serviciile online folosind noul certificat calificat"
...
Si in SPV si prin SAGA, imi spune ca nu am niciun CUI asociat la semnatura.
SAGA imi spune in plus ca nu pot emite si transmite facturi si nici sa primesc.
La resetarea codului vechi mi se spune acelasi lucru" Nu exista niciun CUI asociat semnaturii"

pascad698

#9 Mesaj de pascad698 »

Exact aceiasi pasi am urmat si eu si am aceiasi problema,este actualizat pentru depunerea declaratiilor(am depus cu noua semnatura) si nu este actualizat pentru spv.

pascad698

#10 Mesaj de pascad698 »

Am trimis email la cei de la finante cu aceasta chestiune,de o saptamana si nu am primit nici un raspuns.

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Pentru StroescuD
Cand vrei sa intrii in SPV nu cumva iti apare in lista ambele certificate si utilizezi cel gresit?
Daca da, atunci te asiguri ca tokenul este scos din calculator, deschizi "Microsoft Edge" -> "settings" -> la cautare introduci "certificates" si alegi "manage certificates" -> iti apare o fereastra cu certificatele si stergi cel expirat, adica selectezi si apesi pe "remove".
Acum in mod normal ai un singur certificat care sa iti apara in lista, astfel conectezi tokenul la calculator si incearca sa te conectezi in SPV.

In ceea ce priveste programul Saga, daca ai anulat codul de acces vechi si a aparut fereastra pentru a genera un nou cod si atunci iti apare mesajul ca nu ai la nici un CUI acces?
Daca nu ai acces, precis ca esti inregistrat in SPV si nu doar esti inregistrat pentru a transmite declaratii?

Sa ne zici ce ai rezolvat.

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Pentru PascaD698
Cand ai primit confirmarea prin e-mail? A trecut macar o zi? Esti inregistrat in SPV si nu doar pentru transmitere declaratii?

pascad698

#13 Mesaj de pascad698 »

A trecut o saptamana si da.este inregistrat in spv.

balazse

#14 Mesaj de balazse »

Atunci ceva nu ai facut ceva dintre cele mentionate mai sus.
Mai incearca sa actualizezi programul, chiar daca ai ultima versiune.

stroescud

#15 Mesaj de stroescud »

balazse scrie: Sâm Aug 03, 2024 11:33 am Pentru StroescuD
Cand vrei sa intrii in SPV nu cumva iti apare in lista ambele certificate si utilizezi cel gresit?
Daca da, atunci te asiguri ca tokenul este scos din calculator, deschizi "Microsoft Edge" -> "settings" -> la cautare introduci "certificates" si alegi "manage certificates" -> iti apare o fereastra cu certificatele si stergi cel expirat, adica selectezi si apesi pe "remove".
Acum in mod normal ai un singur certificat care sa iti apara in lista, astfel conectezi tokenul la calculator si incearca sa te conectezi in SPV.

In ceea ce priveste programul Saga, daca ai anulat codul de acces vechi si a aparut fereastra pentru a genera un nou cod si atunci iti apare mesajul ca nu ai la nici un CUI acces?
Daca nu ai acces, precis ca esti inregistrat in SPV si nu doar esti inregistrat pentru a transmite declaratii?

Sa ne zici ce ai rezolvat.
1- La punerea noului certificat/algoritm pe token, aplicatia CERTSIGN mi-a spus ca sterge vechiul certificat/algoritm si mi-l pun pe cel nou reinnoit. Deci nu mai e cel vechi.
2- In SPV imi arata doar partea unde ceri diverse, recipise declaratii sau fisi rol cerute. In partea de e-factura, actionez butonul si-mi zice ca" nu am CUI alocat pentru aceasta semnatura".
3- Identic si in SAGA, am intrat in e-factura, am vrut sa descarc o factura primita, nu m-a lasat, nu mi-o deschidea.
4- Am mers la configurare sa obtin un nou cod de acces si imi zice ca" nu am CUI pe semnatura" si nu-mi genereaza cod de acces.
5- SAGA explicit mai zice ca nu pot emite si nu pot primi e-facturi deoarece "nu exista CUI pe semnatura".
6 - S-au transmis si primit e-facturi cu acest token (valabil pana la 01 august 2024) de la 01.01.2024 de cand am intrat pe e-facturi.
7 - Semnatura mea digitala o am de la Transsped, in Martie mi-am facut reinnoire si nu am avut probleme.
8- Cei de la CERTSIGN nu-mi raspund la e-mailurile unde le-am explicat si lor problema.
9- Luni trimit prin SPV reclamatie la ANAF. Acolo intru fara probleme.
10 - Datele inscrise pe token nu au suferit nicio modificare fata de datele precedente(firma, nume, ci, cnp)

Scrie răspuns