Buna seara!
Suntem micro cu tva la incasare!
In speta administratorul a achizitionat alimente ptr.muncitori de la Carrefour, pentru a le asigura masa de seara muncitorilor de pe santier. El nu vrea sa deduca TVA-ul la factura .
Cum procedez? 1.O inregistrez pe intrari la tip," operatiuni neimpozabile", si jos ainregistrez cota TVA 0 ??
2.Pot sa o dau pe plati direct-cont 6458 , fiind cheltuieli cu protectia sociala?
V-as ruga un raspuns cat se poate de concret fara a ma duce la paragrafe din lege. E pur si simplu obtiunea administratorului!!
Va multumesc mult ptr.cine ma poate ajuta!!!
inregistrare fact.in saga
Re: inregistrare fact.in saga
1.De ce ai alege "operatiuni neimpozabile"? Acest lucru il faci daca nu trebuie sa apara in jurnal.
De ce cota de TVA zero, cand cota de TVA este 9%/19%?
Daca nu vrei sa deduci TVA-ul, pur si simplu la nivel de articol in meniul "iesiri" in coloana "deductibil" alegi "I - nedeductibil integral". Dar, in acest caz si cheltuiala va aparea la calcule ca fiind nedeductibila.
De ce cota de TVA zero, cand cota de TVA este 9%/19%?
Daca nu vrei sa deduci TVA-ul, pur si simplu la nivel de articol in meniul "iesiri" in coloana "deductibil" alegi "I - nedeductibil integral". Dar, in acest caz si cheltuiala va aparea la calcule ca fiind nedeductibila.
-
Buna seara!
Multumesc ptr.raspuns Balazse! Am inteles cum sa procedez! Dupa parerea ta, pot inregistra fact.pe 6458, asa ar dori administratorul!Este obtiunea lui.
El zice ca la un eventual control macar sa nu aiba treaba cu deducerea tva-ului, Cat de cheltuiala, ca nu e deductibila nu l deranjeaza ca oricum e micro!!!
D.p.d.v.contabil, daca le da diurna, poate sa le asigure si acele alimente ptr.masa de seara? Inca o data multumesc si as dori daca si altcineva ma poate ajuta cu un raspuns,cu mare drag!!!!
Multumesc ptr.raspuns Balazse! Am inteles cum sa procedez! Dupa parerea ta, pot inregistra fact.pe 6458, asa ar dori administratorul!Este obtiunea lui.
El zice ca la un eventual control macar sa nu aiba treaba cu deducerea tva-ului, Cat de cheltuiala, ca nu e deductibila nu l deranjeaza ca oricum e micro!!!
D.p.d.v.contabil, daca le da diurna, poate sa le asigure si acele alimente ptr.masa de seara? Inca o data multumesc si as dori daca si altcineva ma poate ajuta cu un raspuns,cu mare drag!!!!
In mod normal, de aceea platesti diurna ca sa isi asigure masa servita.
Poate alti colegi au solutii penru cele de mai sus.
Poate alti colegi au solutii penru cele de mai sus.
Asta "ca o cheltuială că nu e deductibilă", nu este chiar așa. Dacă suma respectivă intră în plafonul de 33% venit neimpozabil/salariat, pentru hrana este venit asimilat salariului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.