INDEX TRANSMITERE E-FACTURA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
vilaud415

INDEX TRANSMITERE E-FACTURA

#1 Mesaj de vilaud415 »

Buna ziua.
In SAGA.C. inregistrez factura, o tranmsit in SPV, primesc raspunsul cu indexul de transmitere.Atat in ecranul de IESIRI cat si cel cu e-factura, exista acelasi index de transmitere(care apare si daca as intra in ANAF-raspunsuri) dar am avut marea surpriza , cand listez factura transmisa in SPV (format pdf) in josul acesteia este alt index de transmitere.si in SAGA si in ANAF.
A mai intalnit cineva acest lucru?

pomparaus

Re: INDEX TRANSMITERE E-FACTURA

#2 Mesaj de pomparaus »

De unde listezi factura in format pdf cu indexul pe ea ca sa verific si eu, pt.ca eu daca tiparesc factura pdf.dupa ce o transmit scriu cu pixul indexul pe ea, ca nu se tipareste cu index.

vilaud415

#3 Mesaj de vilaud415 »

1.O tiparesti din butonul albastru din dreapta de la IESIRI ,apare fisierul cu facturi si acolo ai pdf, xml si zip.si deschizi pdf

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Stiu de unde sa tiparesc, dar unde apare indexul pe formatul pdf., ori eu nu mai vad bine?!

mihaiv867

#5 Mesaj de mihaiv867 »

Buna ziua!
Va rog mult,spuneti-mi cum trebuie sa procedez corect: Emit in medie 50 facturi zilnic , soferii pleaca cu marfa pe teren, insotiti de facturile listate.A doua zi le incarc in E-factura, ar trebuie sa le listez a doua oara cu index e incarcare?
A doua problema":Avem activitate de productie, nu pot astepta pana la 5 zile sa apara factura pe site,asadar inregistrez factura care insoteste marfa de pe site si doar le descarc in format electronic si le salvez pe un dispozitiv.
Sunteti de parere ca e "obligatoriu" importrea facturii in intrari?
Va multumesc!

vilaud415

#6 Mesaj de vilaud415 »

indexul apare jos in pagina stanga

mihaiv867

#7 Mesaj de mihaiv867 »

Multumesc ca-mi raspundeti, dar se pare ca eu nu am "ceva" setat corect. Nu am nici un index, nici din iesiri si intraire. tiu
Ma tot uit in configurare, nu stiu ce bifa ar trebuie sa pun ptr preluare pe factura si index.
Si revin cu intrebarea, dvs. care aveti productie si dati in consum , uneori chiar in ziua primirii materiei prime , asadar trebuie sa introduceti factura,in momentul primirii pe site, listati de pe e-factura si-o atasati la cealalta?
Multumesc mult!

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Pentru MihaiV867
Faptul ca tiparesti documentul pdf ii egal cu zero, esenta este fisierul xml care se descarca, aia trebuie arhivat.
Acum daca doresti sa te asiguri ca le-ai primit prin e-factura, poti sa le inregistrezi dupa care cand apare in e-factura atunci notezi pe factura acest lucru (cum faci asta depinde de tine).
Nu este obligatoriu importul facturilor la "intrari" poti opta pentru "anulare", astfel doar anulezi importul, nu si descarcarea fisierelor.

momird

#9 Mesaj de momird »

Eu personal nu listez si factura pdf din SPV, odata ce o am fizic impreuna cu marfa, doar o import de acolo sa am indexul.

mihaiv867

#10 Mesaj de mihaiv867 »

Va multumesc!

gheorghei642

#11 Mesaj de gheorghei642 »

Acum, in Saga C.3.0 WEB, indexul de incarcare apare sub linie serie si numar factura(colt stanga superior), la apasare buton pdf "Previzualizare e-Factura".

ferenta192

#12 Mesaj de ferenta192 »

vilaud415 scrie: Mie Aug 21, 2024 12:21 pm Buna ziua.
In SAGA.C. inregistrez factura, o tranmsit in SPV, primesc raspunsul cu indexul de transmitere.Atat in ecranul de IESIRI cat si cel cu e-factura, exista acelasi index de transmitere(care apare si daca as intra in ANAF-raspunsuri) dar am avut marea surpriza , cand listez factura transmisa in SPV (format pdf) in josul acesteia este alt index de transmitere.si in SAGA si in ANAF.
A mai intalnit cineva acest lucru?
Ca sa fie viata noastra si mai misto decat este, avem Id incarcare SPV si Id descarcare SPV!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

momird

#13 Mesaj de momird »

Buna ziua.
Din greseala am descarcat o factura la alta firma decat trebuia, o firma de la care am preluat soldurile pe curat de la 01.01.2020 si am lasat-o si pe aia in caz ca mai am nevoie de ceva de acolo cu indexul la denumire (2019).
Oare pot face ceva in afara sa o introduc manual la firma unde trebuie.
Multumesc.

herganiec

#14 Mesaj de herganiec »

devalideaza factura din intrari, șterge-o, apoi intra la firma unde vrei să descarci și reiei procesul.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

momird

#15 Mesaj de momird »

Da, i-mi apare dar bifa pentru preluare este inactiva. Uffffff

Scrie răspuns