Buna ziua,
Este vorba de un atelier de prelucrari prin aschiere, cu multiple utilaje, CNC sau simple: ex: Freza CNC; Strung CNC, fierastrau pentru debitare, zona de ajustare a produselor, programare utilaje, etc.
Cod CAEN 2562: Operatiuni de mecanica generala.
Problema in principiu nu este de nota contabila, ci mai mult de integrare si urmarire a productiei in SAGA, daca se poate:
Sa luam urmatorul exemplu:
Productie pentru reperul: (PIESA X)
Primim comanda de executie nr 1 de la clientul (CLIENTUL Y). Executie reper PIESA X 60 buc.
Pentru a executa acest reper avem nevoie de urmatoarele:
Materia prima: PLAT 30x10 1.4404 (316L) 0.023mtr/buc, 1.38 mtr in total, pe care il comandam de la furnizorul (FURNIZORUL Y) (este si furnizor si client)
Operatiile ce se vor executa:
Programare: 3h (se adauga la totalul comenzii) cu un tarif de 25 euro/h, adica 75 euro
Debitare: 0.5 min/buc, tariful de 25 euro/h
Frezare CNC: 10 minute/bucata, tariful de 35 euro/h
Ajustare: 2 minute/bucata, tariful de 25 euro/h
Control calitate: 1 minut/buc, tariful de 25 euro/h
Cele mentionate mai sus sunt predictii. In realitate, la finalul productiei sa spunem ca timpul real de executie a fost dublu.
La fiecare dintre operatii, as vrea sa pot adauga un operator (o persoana) care a executat manopera.
Dupa ce creez ‘reteta’ sa pot cumva corela si un operator pe fiecare operatie, iar dupa ce s-a executat lucrarea, inainte de validare, sa pot introduce timpii reali de executie.
Se poate crea ceva asemanator in SAGA? Sau mai exista cineva cu un tip de productie similar? Daca da, cum se gestioneaza problema de urmarire a productiei?
Productie CNC
Re: Productie CNC
Nu se poate decât parțial. Nu în EUR ci în lei.
Se poate defini o rețetă ce să conțină timpii așteptați și la finalul realizării piesei se poate ajusta în partea de consumuri costurile evaluate pe timp.
Se poate defini o rețetă ce să conțină timpii așteptați și la finalul realizării piesei se poate ajusta în partea de consumuri costurile evaluate pe timp.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Productie CNC
Buna ziua,
Va rog sa sa detailati, ptr ca ma confrunt si eu cu asa ceva.
Eventual daca exista o descriere mai amanuntita decat in blog sau video tutorial si aia mi-ar fi de folos.
Multumesc