REGLARE SOLD FURNIZOR LEI/VALUTA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
carstoiur

REGLARE SOLD FURNIZOR LEI/VALUTA

#1 Mesaj de carstoiur »

Buna ziua, in luna februarie se achita prin banca lei un furnizor extern. Factura a fost achitata cu cardul firmei. In luna iulie primesc storno factura valuta si returul banilor in contul de lei. Nu stiu cum fac aceste operatiuni in Saga si cum fac reglarea furnizorului. Nu am pe ce aplica stornarea si nu reusesc sa fac corelatia intre soldul in lei si cel de valuta.

Multumesc pentru ajutor

pomparaus

Re: REGLARE SOLD FURNIZOR LEI/VALUTA

#2 Mesaj de pomparaus »

Lucreaza factura storno in intrari valuta, ramai pe ea si executi plata cu contul in lei 5121...astfel rezolvi totul: plata negativa inseamna incasare.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Eu as sugera ca plata sa se faca prin 581/473/999 (in valuta), dupa care inchiderea 581/473/999 cu 5121 (in lei).

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Eu nu implic conturi intermediare ca viramente interne, oper.in curs de clarificare, conturi in afara bilantului, pt.valuta care intra/pleaca direct in/.din contul de lei - cu dif.de curs valutar fav.sau nef.aferente - si nu am observat nici-un impediment nici financiar, nici fiscal.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Din cate stiu eu, daca procedam asa cum ai mentionat, furnizorul se va inchide doar in lei, dar nu si in valuta, si atunci la reevaluare acea factura va aparea de reevaluat, adica o sa ai sold in valuta, iar in lei zero.
Este posibil sa gresesc, dar in trecut parca asa era.

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

Nu-mi ramane Balazse nici-o factura neachitata/neancasata in valuta si nici furnizorul neachitat/client neancasat in valuta.

nasteaf

#7 Mesaj de nasteaf »

Nu sfatuiesc pe nimeni sa inchida soldurile la furnizorii in valuta cu conturile de lei!!! Eu folosesc contul intermediar 5125 si in lei si in valuta! Dupa ani de zile mi-a aparut la solduri diferente in lei la furnizori in valuta si nici cei de la SAGA nu m-au ajutat sa le anulez! Si acum le port asa!

nasteaf

#8 Mesaj de nasteaf »

Daca cineva stie cum se rezolva, as dori si eu sa ma ajute cu procedura!

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Pentru NasteaF
O optiune ar fi cea de "preluarea datelor unei societăți existente într-o bază de date noua" (https://www.youtube.com/watch?v=W7gfx93x2r0). Ii drept ca ai putin lucru si nu o sa mai ai arhiva, dar macar scapi de probleme, pana la urma analizezi care merita (sa treci sau sa ramai cu baza de date veche).

nasteaf

#10 Mesaj de nasteaf »

Multumesc frumos de raspuns. Dar daca preiau datele societatii existente in noua baza, nu se preiau si aceste solduri la furnizorii in valuta cu acele diferente in lei din vechea baza?? Este vorba de o firma mare, dar daca incerc si nu imi iese, pot continua in vechea firma sa lucrez?

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Ba da, dar le poti sterge/modifica in asa fel incat sa fie corect.
Prin optiunea mentionata se creaza o firma noua, unde se preiau datele noi, iar daca nu merge bine, atunci revii la firma veche si lucrezi mai departe.
Poti incerca prin a face un test si vezi cum functioneaza.

nasteaf

#12 Mesaj de nasteaf »

Mutlumesc, sa terminam cu 25 si apoi voi face un test.

Scrie răspuns