SPV

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tonear551

SPV

#1 Mesaj de tonear551 »

Am reinnoit certificatul digital.Am transmis confirmarea la ANAF, am primit raspunsul :contul dumneavoastra a fost actualizat cu noul numar al certificatului: .... Puteti utiliza serviciile online folosind noul certificat calificat.Totusi cand vreau sa generez din Saga cod acces SPV imi da mesajul ca nu am acces la SPV. Mesajul de la ANAF l-am primit la ora 10. Posibil sa nu fie actualizat?

tomac

Re: SPV

#2 Mesaj de tomac »

Este incredibil cum, după luni de zile în care aproape zilnic, în diverse medii, rețele sociale, articole, forumuri, încă mai există această întrebare.
Zău. O minimă documentare spune așa: ANAF nu actualizează în timp real, pentru serviciile e-factura și e-transport, datele certificatului abia înrolat în SPV sau reînnoit. Actualizarea lor se face instant doar pentru SPV. Serviciile e-factura și e-transport se vor putea accesa cu noul certificat doar după minim 24 de ore de la reînnoirea lui ori după activarea unuia nou.
Sunteți nemulțumiți de acest lucru? Considerați că nu este corect? Sunați la ANAF și întrebați-i de ce există această restricție.
Iar dacă nu credeți că ea există, accesați pe www.anaf.ro serviciul e-factura folosind acel certificat digital și accesați de acolo lista de răspunsuri, apoi vedeți ce mesaj vi se afișează.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns