SAF-T - declaratia 406
Re: SAF-T - declaratia 406
Ok, inteleg din raspunsul dvs. ca Saga a modificat acum ca sa respecte documentatia SAF-T.
Dvs, ca si contabil, sunteti sigur ca nu se denatureaza informatiile ce se transmit prin aceste artificii?
Eu fac export in xls din ecranul General Ledger Entries si vad ca rulajul lui 707 este majorat exact cu suma care este inregistrata pe 482.
Poate la preluarea in xml se anuleaza cumva dar mie imi scapa (pentru ca nu ma pricep la asa ceva), de aceea intreb.
Dvs, ca si contabil, sunteti sigur ca nu se denatureaza informatiile ce se transmit prin aceste artificii?
Eu fac export in xls din ecranul General Ledger Entries si vad ca rulajul lui 707 este majorat exact cu suma care este inregistrata pe 482.
Poate la preluarea in xml se anuleaza cumva dar mie imi scapa (pentru ca nu ma pricep la asa ceva), de aceea intreb.
Eu din punct de vedere contabil zic că ce vrea ANAF e o prostie. Și că era normal să fie corect cum se proceda până acum.
Este posibil să fie o problemă la 482 aici. Rămâne să mai vedem.
Este posibil să fie o problemă la 482 aici. Rămâne să mai vedem.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Deci depun asa si astept sa ma notifice Anaf ca am sume majorate artificial?
Daca depun cu varianta anterioara ramane problema avizelor de vanzare efectiva (pentru care am fost deja notificata pentru luna iunie), daca depun cu varianta actuala majorez artificial veniturile de pe 707.
Daca depun cu varianta anterioara ramane problema avizelor de vanzare efectiva (pentru care am fost deja notificata pentru luna iunie), daca depun cu varianta actuala majorez artificial veniturile de pe 707.
Cum să notifice ANAF că aveți sume majorate? Să compare ce cu ce?!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Probabil Anaf nu are ce compara.
Dar clar e gresit sa dubleze nota contabila la un transfer intre gestiuni.
De ce sa am doua note contabile pentru aceeasi operatiune?
482=371
418=707
La acest aviz care e un transfer intre gestiuni nu voi avea niciodata o factura. Cand se va storna suma de pe 707?
Dar clar e gresit sa dubleze nota contabila la un transfer intre gestiuni.
De ce sa am doua note contabile pentru aceeasi operatiune?
482=371
418=707
La acest aviz care e un transfer intre gestiuni nu voi avea niciodata o factura. Cand se va storna suma de pe 707?
-
Salut,
La verificarea D406 primesc eroarea:
E: MasterFiles (1) sectiune TaxTable (1) sectiune TaxTableEntry (16) sectiune TaxType (1)
eroare atribut: : valoarea '628' nu se afla in lista
E: MasterFiles (1) sectiune TaxTable (1) sectiune TaxTableEntry (16) sectiune TaxCodeDetails (1) sectiune TaxCode (1)
eroare atribut: : valoarea '628010' nu se afla in lista
Am niste chirii pe care le inregistrez prin Intrari iar furnizorii (persoane fizice) in cauza sunat marcati corect cu Tip Impozit: Venit din chirii.
Pana la urma nici nu conteaza cum am lucrat in Saga ce ma deranjeaza este ca verificarea prin DUK imi intoarce o eroare ca si cum 628 si 628010 nu se regaseste in nomenclatorul TaxType respectiv TaxCode dar acestea apar clar in RO_SAFT_SchemaDefCod_31.07.2024.xlsx
Ceva idei?
Multumesc,
Gabriel
La verificarea D406 primesc eroarea:
E: MasterFiles (1) sectiune TaxTable (1) sectiune TaxTableEntry (16) sectiune TaxType (1)
eroare atribut: : valoarea '628' nu se afla in lista
E: MasterFiles (1) sectiune TaxTable (1) sectiune TaxTableEntry (16) sectiune TaxCodeDetails (1) sectiune TaxCode (1)
eroare atribut: : valoarea '628010' nu se afla in lista
Am niste chirii pe care le inregistrez prin Intrari iar furnizorii (persoane fizice) in cauza sunat marcati corect cu Tip Impozit: Venit din chirii.
Pana la urma nici nu conteaza cum am lucrat in Saga ce ma deranjeaza este ca verificarea prin DUK imi intoarce o eroare ca si cum 628 si 628010 nu se regaseste in nomenclatorul TaxType respectiv TaxCode dar acestea apar clar in RO_SAFT_SchemaDefCod_31.07.2024.xlsx
Ceva idei?
Multumesc,
Gabriel
Ce analitic folosesti la 628? Precum ai inregistrari si pe sintetic, precum si pe analitic?
-
E vorba de TaxType si TaxCode si nu de conturi contabile.
E legat de impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor.
E legat de impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor.
-
Am retestat azi si a functionat (posibil cu un update la DUK).
Mentionez ca folosesc un alt soft care se conecteaza la baza de date Saga pentru a crea D406.
Am depus declaratia si am primit confirmarea ca este valida.
Declaratia generata de Saga totusi inca imi aduce eroarea de mai sus (printre altele).
Ma bucur ca am rezolvat si va urez weekend placut.
Mentionez ca folosesc un alt soft care se conecteaza la baza de date Saga pentru a crea D406.
Am depus declaratia si am primit confirmarea ca este valida.
Declaratia generata de Saga totusi inca imi aduce eroarea de mai sus (printre altele).
Ma bucur ca am rezolvat si va urez weekend placut.
Buna ziua, ma uit la toate postarile si ma uit ca matza in'calendar ! nu inteleg nimic despre acest saf-t 406
nu sunt in situatia de a depune, inca , dar o sa ajung si nu stiu ce trebuie sa fac sa reusesc sa completez si sa transmit
nu am gasit tutorial despre completarea codurilor, proceduri si ce o mai fi ptr a crea o baza corecta de trimitere/generare saf-t 406
unde pot gasi un tutorial ?
nu sunt in situatia de a depune, inca , dar o sa ajung si nu stiu ce trebuie sa fac sa reusesc sa completez si sa transmit
nu am gasit tutorial despre completarea codurilor, proceduri si ce o mai fi ptr a crea o baza corecta de trimitere/generare saf-t 406
Incearca sa generezi declaratia pe luna inchisa, chiar daca nu ai obligatia de a depune si vezi ce mesaj de eroare primesti (astfel stii unde sa faci corectii). Anterior generarii actualizeaza programul, chiar daca ai ultima versiune a programului.
-
Iti recomand ca la inceput sa cauti pe blog-ul Saga toate postarile lui Cristi si sa citesti tot ce a scris el de cand a inceput nebunia asta cu SAF-T. Apoi, sa urmezi sfaturile lui ca pe parcurs pana la sfarsitul anului sa reglezi ce ai ce reglat in contabilitatea firmei/firmelor pe care le ai legat de conturi, furnizori, clienti, etc.costachet scrie: ↑Dum Sep 01, 2024 11:20 am Buna ziua, ma uit la toate postarile si ma uit ca matza in'calendar ! nu inteleg nimic despre acest saf-t 406
Si eu m-am speriat foarte tare inainte sa incep depunerea SAF-T , dar ca de fiecare data Saga este la inaltime si ne-a ajutat extrem de mult ca sa ne fie cat mai simplu. Si chiar este numai ca trebuie sa urmezi indrumarile lui Cristi ca sa nu-ti apara diverse erori atunci cand vei genera prima declaratie. Eu depun din ianuarie 2023 si niciodata nu am avut erori la generarea si trimiterea acestei declaratii. Saga is the best!

-
Buna ziua
In urma descarcarii versiunii actualizate .579 am incercat intocmirea D406. Dupa ce am modificat analitice pentru 605 si 623, parea sa fie in regula cu precizarea ca are niste atentionari dar s-a generat valida in format xml
La generarea si validareaa cu DUKintergrator am primit totusi mesajul
va rugam sa verificati daca folositi versiunea corecta de PDF inteligent sau daca XML-ul creat contine namespace-ul conform schemei XSD (pentru perioada de raportare)
eroare structura: namespace ('mfp:anaf:dgti:d406:declaratie:v1') lipsa sau incorect la sectiunea AuditFile. Valoarea corecta este xmlns='mfp:anaf:dgti:d406t:declaratie:v1'
si declaratia nu s-a generat in format pdf sa poata fi semnata si transmisa.
S-a confruntat cineca cu aceasta situatie? Ce se poate face?
Va multumesc.
In urma descarcarii versiunii actualizate .579 am incercat intocmirea D406. Dupa ce am modificat analitice pentru 605 si 623, parea sa fie in regula cu precizarea ca are niste atentionari dar s-a generat valida in format xml
La generarea si validareaa cu DUKintergrator am primit totusi mesajul
va rugam sa verificati daca folositi versiunea corecta de PDF inteligent sau daca XML-ul creat contine namespace-ul conform schemei XSD (pentru perioada de raportare)
eroare structura: namespace ('mfp:anaf:dgti:d406:declaratie:v1') lipsa sau incorect la sectiunea AuditFile. Valoarea corecta este xmlns='mfp:anaf:dgti:d406t:declaratie:v1'
si declaratia nu s-a generat in format pdf sa poata fi semnata si transmisa.
S-a confruntat cineca cu aceasta situatie? Ce se poate face?
Va multumesc.
Ai actualizat programul chiar daca ai ultima versiune, ai actualizat DUK Integrator?
-
Buna ziua
Dupa ce generez declaratia si e salvata in format xml ,ce trebuie sa fac mai departe ? Nu stiu sa generez si sa validez cu duk integrator.
Dupa ce generez declaratia si e salvata in format xml ,ce trebuie sa fac mai departe ? Nu stiu sa generez si sa validez cu duk integrator.