Buna ziua! E prima oara cand scriu pe acest forum si va rog sa ma ajutati.
Depun declaratia D406-SAF-T generata din SAGA din 01.01.2023 si nu am avut nici o problema.Acuma pentru luna 06.2024 am primit o notificare de la ANAF prin care mi-i se comunica ca am depus o declaratie incorecta,"intrucat prin aplicarea testelor de consistenta asupra sectiunii General Ledger Entries", nu am completat corect o parte dintre campurile obligatorii din care au rezultat o serie de erori.Am procedat exact ca in lunile precedente si am si recipisa fara erori de validare de la ANAF.Ce pot sa fac acum??? Anexez erorile :
Testul 2
Se verifica daca in sectiunea General Ledger Entries la nivel de structura de taxa, la valoarea taxei (taxamount) este inscrisa o suma care corespunde cu cota de taxa specifica codului de taxa inscris la nivel de baza pentru TVA, aplicata la valoarea inscrisa in debitul/creditul contului reprezentand baza pentru TVA.(Acest test poate returna mai multe tipuri de erori : ori in dreptul bazei TVA nu este inscris codul de taxa corect, ori valoarea taxei este eronat declarata ori in dreptul valorii totale a documentului (linia tranzactiei in care este prezentat contul ex : 40*/41*) este inscrisa o valoare a taxei diferita de 0)
Testul 4
Se verifica daca in sectiunea General Ledger Entries la nivel de tranzactie exista linii de tranzactie pentru care contul contabil incepe cu 4426 pentru care exista din eroare completata o valoare a taxei (tax amount)diferita de 0.
Testul 5
Se verifica daca in sectiunea General Ledger Entries la nivel de tranzactie exista linii de tranzactie pentru care contul contabil incepe cu 4427 pentru care exista din eroare completata o valoare a taxei diferita de 0.
Testul 6
Se verifica daca in sectiunea General Ledger Entries, la nivel de tranzactie, exista linii de tranzactie care incep cu contul 4428 care au inscrisa din eroare, in structura de taxe, o valoare a taxei diferita de 0.
declaratia D406-SAF-T
Re: declaratia D406-SAF-T
Se va face o actualizare de la Saga astazi ,si puteti transmite de maine
Buna ziua
La fel, am primit notificare privind depunere incompleta a D406.
"Având în vedere faptul că, pâna la data prezentei notificari figurați în evidența organului fiscal cu Declarația
informativa D406 pentru perioada mentionata anterior depusa incomplet, întrucât din declaratie lipsesc
înregistrarile aferente sectiunii General Ledger Entries, vă adresăm rugămintea de a întreprinde demersurile
necesare astfel încât să vă îndepliniți obligațiile legale în ceea ce privește depunerea declarației în forma
prevăzută de Anexa nr. 2 la Ordinul Președintelui ANAF 1783/2021."
Daca am retrimis declaratia pe iune 2024 dupa actualizarea Saga 3.0.579, va fi OK?
Nu reusesc sa ajung la persoanele de contact din notificare .
Va multumesc pentru raspuns.
La fel, am primit notificare privind depunere incompleta a D406.
"Având în vedere faptul că, pâna la data prezentei notificari figurați în evidența organului fiscal cu Declarația
informativa D406 pentru perioada mentionata anterior depusa incomplet, întrucât din declaratie lipsesc
înregistrarile aferente sectiunii General Ledger Entries, vă adresăm rugămintea de a întreprinde demersurile
necesare astfel încât să vă îndepliniți obligațiile legale în ceea ce privește depunerea declarației în forma
prevăzută de Anexa nr. 2 la Ordinul Președintelui ANAF 1783/2021."
Daca am retrimis declaratia pe iune 2024 dupa actualizarea Saga 3.0.579, va fi OK?
Nu reusesc sa ajung la persoanele de contact din notificare .
Va multumesc pentru raspuns.
Acea notificare era o tâmpenie cap coadă, din mai multe motive. Ignorați-o.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspuns.
O zi buna!
O zi buna!
-
Buna ziua.
In decl D406, in tabelul incasari-plati, sunt campuriel: baza impozit cu retinere la sursa, %, Impozit retinut, detalii.
la platile aferente obligatiilor la Buget, trebuie sa completez aici ceva?
Nu stiu cum sa aflu informatia corecta de trecut.
De ex pentru CAS, am partial cu retinere la sursa - de platit, partial obligatia angajatorului - esalonata.
Multumesc.
In decl D406, in tabelul incasari-plati, sunt campuriel: baza impozit cu retinere la sursa, %, Impozit retinut, detalii.
la platile aferente obligatiilor la Buget, trebuie sa completez aici ceva?
Nu stiu cum sa aflu informatia corecta de trecut.
De ex pentru CAS, am partial cu retinere la sursa - de platit, partial obligatia angajatorului - esalonata.
Multumesc.
Nu există obligația completării codului acolo.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc