Deconturi precompletate pe site ANAF
Re: Deconturi precompletate pe site ANAF
Casa de marcat nu este legata de Saga.
La decontul precompletat am diferente la TVA colectat exact suma din facturile emise clientilor persoane fizice care au solicitat si factura pe langa bonul fiscal. ANAF precizeaza ca o mare parte din diferente sunt de la aceasta situatie si cere completarea codului 751 . Codul 380 il genereaza automat Saga la emiterea unei facturi ''normale''. Actualizez imediat si revin cu noutati. Multumesc frumos pentru ajutor !!!
La decontul precompletat am diferente la TVA colectat exact suma din facturile emise clientilor persoane fizice care au solicitat si factura pe langa bonul fiscal. ANAF precizeaza ca o mare parte din diferente sunt de la aceasta situatie si cere completarea codului 751 . Codul 380 il genereaza automat Saga la emiterea unei facturi ''normale''. Actualizez imediat si revin cu noutati. Multumesc frumos pentru ajutor !!!
Merge ! Generez factura si nu o mai arata in ecranul de transmitere in eFactura. Multumesc pentru raspunsul rapid !
Teoretic ar trebui sa apara, doar ca are alt cod.
Asta cu cod 751 merge daca factura e incasata cu bon fiscal pe loc. Daca vine clientul dupa 8 zile de ex. de la emiterea facturii si o achita numerar? Ca factura e deja in SPV cu codul 380.
Ma ajutati sa inteleg ce este cu aceste coduri 380, 751....?
Eu nu am casa de marcat legata la Saga si trec la info1 pe factura ca este achitata cu bf, sau card, sau op...
Multumesc
Eu nu am casa de marcat legata la Saga si trec la info1 pe factura ca este achitata cu bf, sau card, sau op...
Multumesc
Nici nu trebuie să apară, că este emisă către persoană fizică. În decontul precompletat mi-au pus-o pentru că o aveam declarată în D394.
Găsești aici.
https://www.anaf.ro/CompletareFactura/faces/factura/informatiigenerale.xhtml
in decontul precompletat ambalajele sgr din casa de marcat si achizitia de ambalaj sgr sunt preluate este corect?
Găsești aici.
[/quote]
Lucrez in Saga, nu sunt IT-ist, asa ca nu stiu ce coduri se formeaza in spatele facturilor emise. Deci cum ar trebui sa emit factura ca sa respect acele coduri ? La decontul precompletat am vazut ca au adunat TVA din z-urile din casa de marcat cu TVA din facturile emise ,deci au dublat TVA colectat, deoarece eu nu incasez decat pe factura , iar Z-urile sunt bf aferente facturilor. Casa de marcat nu este legata la Saga. Si unde se poate vedea acest cod ?
Va rog,daca nu e prea mare deranjul, sa-mi explicati unde gresesc si cum sa procedez corect, astfel incat sa nu mai apara aceste diferente de TVA.
Multumesc anticipat .
[/quote]
Lucrez in Saga, nu sunt IT-ist, asa ca nu stiu ce coduri se formeaza in spatele facturilor emise. Deci cum ar trebui sa emit factura ca sa respect acele coduri ? La decontul precompletat am vazut ca au adunat TVA din z-urile din casa de marcat cu TVA din facturile emise ,deci au dublat TVA colectat, deoarece eu nu incasez decat pe factura , iar Z-urile sunt bf aferente facturilor. Casa de marcat nu este legata la Saga. Si unde se poate vedea acest cod ?
Va rog,daca nu e prea mare deranjul, sa-mi explicati unde gresesc si cum sa procedez corect, astfel incat sa nu mai apara aceste diferente de TVA.
Multumesc anticipat .
Dacă refaceți acum actualizarea programului, la ieșiri orice factură ce este emisă în baza bonului fiscal se va opera cu tipul nou introdus "f - Factură cu bon fiscal" și se va trimite în SPV cu un tip care, deși nu există în legislația din România, este folosit de ANAF pentru decontul precompletat în sensul de a prelua acele valori o singură dată (fie din casa de marcat, fie din e-factura) nu ca atunci când factura respectivă se trimite cu codul de factură.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Asta e valabil pt orice factura achitata numerar la care s-a eliberat bon fiscal? Pentru ca tocmai am scris mai sus ca
Fi atunci un pic mai explicit cu al doilea caz, ca eu nu am inteles.
Adica ai emis clientului bon fiscal (cu incasare in numerar), si vine dupa 8 zile de la emiterea bonului ca doreste factura si in acel caz cum procedezi?
Adica ai emis clientului bon fiscal (cu incasare in numerar), si vine dupa 8 zile de la emiterea bonului ca doreste factura si in acel caz cum procedezi?
Exact invers. Am vandut si am emis factura si clientul se hotaraste sa achite numerar dupa 8 zile cand face plata si ii dau bonul fiscal.
Asta trebuie să vă spună ANAF cum să faceți.
Am mai spus și o repet: aceste tipuri existente în standardul oficial e-factura nu au corespondent în legislația fiscală. Ele sunt, pur și simplu, nereglementate. Factură pentru informații contabile este o noțiune care, în codul fiscal, nu există.
Am mai spus și o repet: aceste tipuri existente în standardul oficial e-factura nu au corespondent în legislația fiscală. Ele sunt, pur și simplu, nereglementate. Factură pentru informații contabile este o noțiune care, în codul fiscal, nu există.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.