dividende neplatite
dividende neplatite
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: in anul 2017 s-au repartizat dividende pentru care s-a achitat impozitul pe dividende si s-a intocmit decl 100 in acest sens. Acum se doreste ca aceste dividende (aflate in soldul contului 457) sa fie ridicate de catre administrator. Este corect sa ii fac virament in contul personal iar la anul sa depun decl unica pentru plata contributiei la sanatate? Trebuie depusa si decl 205 in care sa evidentiez impozitul de 5% platit in 2017? Daca bifez in decl 205 impozit final imi apare 8% si ma gandesc ca in momentul depunerii decl unice sa nu fie obligat sa plateasca diferentea de 3%. Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Multumesc!
Am urmatoarea situatie: in anul 2017 s-au repartizat dividende pentru care s-a achitat impozitul pe dividende si s-a intocmit decl 100 in acest sens. Acum se doreste ca aceste dividende (aflate in soldul contului 457) sa fie ridicate de catre administrator. Este corect sa ii fac virament in contul personal iar la anul sa depun decl unica pentru plata contributiei la sanatate? Trebuie depusa si decl 205 in care sa evidentiez impozitul de 5% platit in 2017? Daca bifez in decl 205 impozit final imi apare 8% si ma gandesc ca in momentul depunerii decl unice sa nu fie obligat sa plateasca diferentea de 3%. Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Multumesc!
Re: dividende neplatite
Tu trebuia sa depui 205 in febr.2018 pt.2017 nu acum si avea dividende distribuite cu suma repartizata, dividende incasate zero si impozitul retinut la sursa si achitat 5%.
Incearca sa o depui pt.2017 pe fostul formular existent in 2018
Da e corect sa ii platesti dividendele in contul lui personal si depui DU212 estimat 2024 functie de plafonul unde te incadrezi in termen de 30 de zile de la data depasirii plafonului, dar plata CASS se va face pana pe 25.05.2025.
Incearca sa o depui pt.2017 pe fostul formular existent in 2018
Da e corect sa ii platesti dividendele in contul lui personal si depui DU212 estimat 2024 functie de plafonul unde te incadrezi in termen de 30 de zile de la data depasirii plafonului, dar plata CASS se va face pana pe 25.05.2025.
Eu transfer din 457 dupa plata impozitului in 4551 si de acolp se face restituire imprumut din dividende prin transfer bancar, fara alte implicatii sau taxe sau declaratii. Impozitul se plateste la data transferului, tot atunci depun D100 si anul urmator depun D205. Iar decl.unica este obligatia persoanelor fizice care au primit dividende, in anul repartizari.
@gogoasaa: probabil tu stii o alta monografie contabila in ceea ce priveste repartizarea si plata dividendelor, cat si a imprumuturilor de catre asociati ( ce transfer, ce plata la data transferului in contul asociatului unic???!!!). Impozitul pe dividende se plateste in luna in care se platesc dividende - ce treaba sa aiba impozitul pe dividende cu transferul tau in 4551?
Stim cu totii ca DU trebuie depusa de beneficiarul veniturilor din dividende, dar majoritatea dintre noi le depunem acele declaratii avand toate datele la indemana.
Stim cu totii ca DU trebuie depusa de beneficiarul veniturilor din dividende, dar majoritatea dintre noi le depunem acele declaratii avand toate datele la indemana.
@gogoasaa : Se pare ca este o moda printre contabili sa inregistreze 457=4551! De ce? Doar Sfantul Patron al Contabilitatii stie! Am preluat o firma la care fostul(a) contabil(a) dupa ce a facut frumos 1171=457, 457=446 s-a gandit sa faca si 457=4551. Si a repetat schema si la dividendele interimare.
Si sa te tii apoi de explicatii catre banca, cum ca "de ce dintr-o data este asa mare imprumutul asociatului?"... era vorba de vreo 3,5 milioane de lei !
Va recomand sa recititi functiunea conturilor 4551 si 457 .. sa vedeti cu cine se debiteaza si se crediteaza ...
(apare pe acolo ca au o oarecare legatura, dar rationamentul profesional parca iti spune sa nu le amesteci)
L.E. ... sa nu mai spun ca in urma controlului de fond l-a luat la puricat ANAF-ul ca de unde a avut sumele de bani din 4551 ? Ca ei considera ca este imprumutarea firmei de catre asociat ? Si m-a pus sa stornez 457=4551 (ca schimbase contabilul intre timp) ?! Ca denatureaza soldurile conturilor respective .. si in soldul lu' 457 tre' sa ramana dividendele neridicate si in soldul lu' 4551 imprumuturile asociatului ?
... de la o simpla inregistrare a tras-o bine .. si cu banca si cu ANAF-ul !

L.E. ... sa nu mai spun ca in urma controlului de fond l-a luat la puricat ANAF-ul ca de unde a avut sumele de bani din 4551 ? Ca ei considera ca este imprumutarea firmei de catre asociat ? Si m-a pus sa stornez 457=4551 (ca schimbase contabilul intre timp) ?! Ca denatureaza soldurile conturilor respective .. si in soldul lu' 457 tre' sa ramana dividendele neridicate si in soldul lu' 4551 imprumuturile asociatului ?

@ovidiuo și pomparaus - țin să vă dezamăgesc. Și eu am făcut asta!
Și am și argument. Am hotărâre AGA prin care am decis repartizarea ca dividend și prin care am stabilit că acestea se și lasă sub formă de creditare la dispoziția societății. Pentru că este voința asociaților să facă asta.
Așa că am considerat dividende plătite și în același timp creditate și am făcut și eu ca gogoasaa. Nu există nimic care să interzică acest lucru.
Și am și argument. Am hotărâre AGA prin care am decis repartizarea ca dividend și prin care am stabilit că acestea se și lasă sub formă de creditare la dispoziția societății. Pentru că este voința asociaților să facă asta.
Așa că am considerat dividende plătite și în același timp creditate și am făcut și eu ca gogoasaa. Nu există nimic care să interzică acest lucru.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Cristi, diferenta este ca tu explici de ce si cum creditezi firma cu veniturile din dividende, dar @gogoasa scrie ca si cum e ceva normal, cand iei dividende imediat le duci in 4551 nu le platesti asociatilor, cica plateste impozit dividende in momentul transferului..."fara alte implicatii sau taxe sau declaratii"- aici m-a pierdut - deci cand nu stii sa explici poti sa fi perceput gresit.
Una este sa hotarasti sa le lasi la dispozitia societatii si alta este sa spui ca faci transfer din 457 in 4551 (pentru a evita plata lor, eu asa am inteles de la gogoasa).
Una este sa hotarasti sa le lasi la dispozitia societatii si alta este sa spui ca faci transfer din 457 in 4551 (pentru a evita plata lor, eu asa am inteles de la gogoasa).
Cristi, niciodată nu ai putea să ne dezamăgești, chiar și dacă ai ține neapărat !
Știu că ai dreptate, că nu este interzis, dar am relatat și ce au avut de obiectat cei de la bancă si ANAF-ul ... în realitate, au de comentat !
.. Să ai o zi frumoasă și mulțumim pentru implicare ! .. numa' bine !

-
CAPITOLUL 16
Funcțiunea conturilor
596. ‐ (1) În acest capitol sunt prezentate conținutul şi funcțiunea conturilor contabile cuprinse în
Planul de conturi general prevăzut la capitolul 14 "Planul de conturi general" din prezentele reglementări.
Întrucât în Planul de conturi general sunt cuprinse şi conturi specifice consolidării, funcțiunea conturilor
prezentate în continuare se referă inclusiv la acestea.
(2) Funcțiunea conturilor prezentată în acest capitol nu este limitativă, fiind exemplificat modul
de înregistrare contabilă a principalelor operațiuni economico‐financiare.
597. ‐ (1) La reflectarea în contabilitate a operațiunilor economice derulate se are în vedere
conținutul economic al acestora, cu respectarea principiilor, bazelor, regulilor şi politicilor contabile
permise de reglementarea contabilă aplicabilă.
(2) Prevederile cuprinse în acest capitol nu constituie bază legală pentru efectuarea operațiunilor
economico‐financiare, ci numai referințe cu privire la înregistrarea în contabilitate a acestora.
Funcțiunea conturilor
596. ‐ (1) În acest capitol sunt prezentate conținutul şi funcțiunea conturilor contabile cuprinse în
Planul de conturi general prevăzut la capitolul 14 "Planul de conturi general" din prezentele reglementări.
Întrucât în Planul de conturi general sunt cuprinse şi conturi specifice consolidării, funcțiunea conturilor
prezentate în continuare se referă inclusiv la acestea.
(2) Funcțiunea conturilor prezentată în acest capitol nu este limitativă, fiind exemplificat modul
de înregistrare contabilă a principalelor operațiuni economico‐financiare.
597. ‐ (1) La reflectarea în contabilitate a operațiunilor economice derulate se are în vedere
conținutul economic al acestora, cu respectarea principiilor, bazelor, regulilor şi politicilor contabile
permise de reglementarea contabilă aplicabilă.
(2) Prevederile cuprinse în acest capitol nu constituie bază legală pentru efectuarea operațiunilor
economico‐financiare, ci numai referințe cu privire la înregistrarea în contabilitate a acestora.
Imi pare rau ca am iscat o discutie cu acest subiect. Dar, sa explic : am o firma unde asociatul unic transfera o data la 2-3 zile sume mici din contul firmei in contul personal cate 200-300 lei, respectiv cam 12-15 operatiunu lunar. Ce fac, fac 15 decizii de repartizare dividende ? si calculez de 15 ori impozitul aferent ? cu D100 nu e problema, se depune doar o data. Asa am gandit eu, fac decizie pe 1 ale lunii cu toate sumele cumulate si ceva in plus, calcule impozitul si ce ramane transfer in 4551, de unde se scade de 15 ori cate putin. O fi chiar asa de gresit? stiu si eu cum functioneaza conturile, lucrez conta din 1992 si am avut ceva controale de la ANAF si nu s-au legat de asta niciodata, am avut noroc ?!?
Dar daca se repartizeaza dividende in mai multi ani si raman in sold la 457 cele neplatite, care sunt de plata si care sunt de impozitat ? sa facem analitice ? am balante pe 48 de pagini la unele firme ! sa incercam sa facem viata mai usoara, e destul de grea legislatia
Dar daca se repartizeaza dividende in mai multi ani si raman in sold la 457 cele neplatite, care sunt de plata si care sunt de impozitat ? sa facem analitice ? am balante pe 48 de pagini la unele firme ! sa incercam sa facem viata mai usoara, e destul de grea legislatia
Am uitat sa mentionez ca in HAGA se specifica faptul ca suma ramasa dupa ce se calculeaza impozitul ramane la dispozitia societatii sub forma de imprumut si se va restitui in termen de 11 luni. Si astfel am scapat si de contractul de imprumut !
nici un comentariu negativ ? pacat ! cum ramane cu cele 15 decizii de repartizare dividende lunare ? sa fac analitice la fiecare contract ? hai sa incercam sa ne simplificam viata si munca fara sa incalcam legile !