e-factura tip factura cod B3 751 scop contabil
Re: e-factura tip factura cod B3 751 scop contabil
@ionescug551 - tipăriți bon direct din SAGA?! Dacă da, selectați Activa. Că acelea sunt case de marcat produse de Tremol.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc pentru raspuns.Am o situatie complicata:facturi emise prin Smart bill,casa de marcat Tremol este la sediul societatii,iar eu prin Saga incarc facturile in SPV. In aceste conditii ,daca atunci cind inregistrea factura in Saga si aleg la tip factura ''f'' si la casa de marcat aleg asa cum ati spus dvs ''activia'' este ok? Si mai am o intrebare :cum corectez in SPV facturile trimise deja?
Dacă facturile sunt emise prin Smartbill, de ce nu tipărește bonul direct de acolo?! De ce să emită facturi dintr-un loc și casa de marcat să fie în altă parte? Dacă din programul SAGA nu tipăriți efectiv bonurile fiscale, este irelevant ce casă de marcat alegeți.
Facturile trimise nu se pot corecta.
Facturile trimise nu se pot corecta.
-
Multumesc pentru lamuriri.Referitor la starea din teren ,sa spun asa,asta a fost alegerea societatii si asa am preluat-o si acum incerc sa o rezolv.
Buna ziua, am si eu o intrebare, la urmatoarele situatii, ce cod ar trebui sa aibe facturile sa nu se dubleze in decontul precomplectat? Sau cum ar trebui procedat?
1.Se emite factura catre o persoana fizica, se achita numerar partial si diferenta cu op
2.Se emite factura catre o persoana fizica, se achita cu card si numerar
3.Se emite factura catre o persoana fizica, nu se stie cu ce va achita la o data ulterioara.
Va multumesc!
1.Se emite factura catre o persoana fizica, se achita numerar partial si diferenta cu op
2.Se emite factura catre o persoana fizica, se achita cu card si numerar
3.Se emite factura catre o persoana fizica, nu se stie cu ce va achita la o data ulterioara.
Va multumesc!
Întrebați la ANAF. Mie la întrebări similare mi-au răspuns că întrebarea mea excede sferei de competență. Aparent e treaba portarului de la MF nu a lor să clarifice neclaritățile legitime a contribuabililor.
Va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine , emit factura , o transmit in Efactura . Ulterior se incaseaza cu numerar prin casa de marcat . Acum eu ce pot face ca sa nu se "dubleze" TVA-ul ? Casa de marcat este folosita doar pentru a incasa cu numerar (cand este cazul ) facturile emise . Nu se foloseste pentru altceva niciodata .
Buna ziua! Am emis o factura cod 751, incasata cu bon fiscal. Trebuie sa stornez acea factura, cu ce cod trebuie emisa? Multumesc!
@zorilam - întrebați la ANAF. Că nu au clarificat aceste aspecte.
@stanc94 - de ce să o stornați?!
@stanc94 - de ce să o stornați?!
Clientul solicita restituirea banilor pentru o lucrare executata de noi, noi ii vom vira banii prin banca. Este o suma mica, societatea noastra este neplatitoare de tva
Folosiți tip factură. Va merge pe codul normal pentru factură.
De la asistenta contribuabili ANAF am primit raspuns sa stornez tot cu 751 si sa completez BT 25 si BT 26 - referinta si data facturii initiale. Nici in ghidul lor nou nu este prezentat cazul asta, cu stornare la factura incasata cu bon fiscal
Atunci procedați cum au spus ei, deși eu tind să cred că nu este tocmai corect.