Buna ziua,
Recunosc ca nu am citit tot ce scrie pe forum si sunt convins ca a mai intalnit cineva aceste probleme, dar sunt in contra-timp si nu inteleg ce se intampla. Mentionez ca am citit tutorialele de instalare.
Deci:
Retea, peste 10 calculatoare care pana acum au functionat (si inca mai functioneaza) standard. Exista deja in retea o licenta (si un calculator separat) Server, dar abia il "populez" cu peste 300 de firme.
Problema apare dupa instalarea unei licente noi pe calculatoarele care nu au avut Saga instalat. Adaug firme in "Administrare -> Configurare societati" si dupa "preluarea datelor contabile" firmele respective trec direct in regim de Client-Server-Server. Nu stiu cum sa fac sa transform firma respectiva in Client. Firma exista deja pe Server in regim de Server..Evident, nu pot configura datele de conexiune la serverul existent, respectivele ferestre sunt read-only si contin datele calculatorului local.
Gresesc eu undeva, trebuie sa respect/gasesc o alta ordine a operatiilor, chiar nu inteleg ce se intampla.
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema.
Multumesc.
PS. Am gasit o improvizatie, cu copierea unei baza de date licentiate pe alt computer, pe care sa o licentiez pe noul computer si apoi sa creez firmele de care am nevoie. Dar, repet, consider ca este o improvizatie.
Instalare/configurare Client
Re: Instalare/configurare Client
E doar oboseala!
Dupa ce instalezi saga pe curat si nu ai nici o firma creezi una (eu fac una numita MenuActivation
)
Dar nu uita sa o validezi cu preluare date contabile. Se creeaza folderul 0001 si apar meniiurile.
Apoi configurezi calea catre server la intretinereBD, tabu-ul client-server. Daca te intreaba de preluarea tuturor datelor si raspunzi afirmativ
se creeaza un fisier in folderul saga client, "configcs.txt" cu calea catre server si se preia toata lista de pe server (anume config.fdb) dar lista nu se salveaza pe client.
Ea e mereu citita la rularea clientului saga si automat lista se actualizeaza cu evenimentele de pe server.
Daca nu dai afirmativ la preluarea automata a datelor de pe server atunci se creeaza in folderul saga client un fisier "config.fdb" in care se specifica asocierile
firmelor creeate si caile catre servere. Astfel poti aduga "de mana" conexiuni catre mai multe servere. Atentie la asocieri si multe backup-uri!
Dupa ce instalezi saga pe curat si nu ai nici o firma creezi una (eu fac una numita MenuActivation

Dar nu uita sa o validezi cu preluare date contabile. Se creeaza folderul 0001 si apar meniiurile.
Apoi configurezi calea catre server la intretinereBD, tabu-ul client-server. Daca te intreaba de preluarea tuturor datelor si raspunzi afirmativ
se creeaza un fisier in folderul saga client, "configcs.txt" cu calea catre server si se preia toata lista de pe server (anume config.fdb) dar lista nu se salveaza pe client.
Ea e mereu citita la rularea clientului saga si automat lista se actualizeaza cu evenimentele de pe server.
Daca nu dai afirmativ la preluarea automata a datelor de pe server atunci se creeaza in folderul saga client un fisier "config.fdb" in care se specifica asocierile
firmelor creeate si caile catre servere. Astfel poti aduga "de mana" conexiuni catre mai multe servere. Atentie la asocieri si multe backup-uri!