Deconturi precompletate pe site ANAF
Re: Deconturi precompletate pe site ANAF
revin cu intrebarea referitoare la sgr care apar in decontul precompletat atat la livrari cat si la achizitii intrebati cei de la ANAF au zis ca trebuiesc trecute
-
Buna ziua!
Daca ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns, ca daca o firma platitoare de tva emite facturi de prestari servicii catre persoane fizice din UE, de unde si cum vor aparea acestea in decontul precompletat de ANAF?
Daca ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns, ca daca o firma platitoare de tva emite facturi de prestari servicii catre persoane fizice din UE, de unde si cum vor aparea acestea in decontul precompletat de ANAF?
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
@paund852 - cereți și o bază legală concretă. Că altfel e o simplă opinie. Eu spun că o garanție financiară nu intră în sfera TVA și nu are ce căuta în jurnale și decont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@ferenta192 - nicăieri. Că nu au cum. Vor genera diferențe, în mod evident.
-
Multumesc!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Referitor la facturile emise si incasate cu bon fiscal: Pentru persoane juridice, avem solutia (facturi pe care nici nu le gasim in legislatia romaneasca, ca daca tot preluam de la alte state...vedem apoi daca se pliaza) cu transmiterea in efactura cu un anumit cod. Dar ce facem cu facturile emise catre persoane fizice? Acestea nu se transmit la ANAF (inca) in efactura. Se iau informatii din 394 si din case de marcat si evident ca se dubleaza TVA. Chiar daca le emit cu tipul "f" nu are nici un efect... Astfel, tot vom raspunde lunar la notificarile respective.tomac scrie: ↑Sâm Sep 07, 2024 11:06 am Dacă refaceți acum actualizarea programului, la ieșiri orice factură ce este emisă în baza bonului fiscal se va opera cu tipul nou introdus "f - Factură cu bon fiscal" și se va trimite în SPV cu un tip care, deși nu există în legislația din România, este folosit de ANAF pentru decontul precompletat în sensul de a prelua acele valori o singură dată (fie din casa de marcat, fie din e-factura) nu ca atunci când factura respectivă se trimite cu codul de factură.
Am primit notificare de la e-tva si dupa verificare, ANAF colecteaza sursa de date e-case fara sa tina cont ca multe bonuri de la e-case au factura raportata in 394. Astfel au dublat veniturile exact cu sumele de la e-case pentru ca re s-a emis si factura. Am trimis clarificare catre ANAF si am primit raspuns ca ei colecteaza date din toate sursele si pentru cei cu diferente va trebui lunar sa justificam. Exista o situatie deranjanta pentru ca emitem facturi aproape pentru toate bonurile fiscale, si lunar trebuie sa dam socoteala pentru acest lucru. A gasit cineva o rezolvare ? Treebuie sa nu mai raporteze casa bonul pentru facturi emise, pentru ca factura nu ai cum sa nu o raportezi in 394.
Este valabil doar pentru facturile cu bon fiscal emise pentru persoane juridice care se transmit in e-factura. Pentru facturile cu bon fiscal emise catre persoane fizice ANAF dubleaza veniturile pentru ca preia vanzarea o data din e-case si o data din D394. Nu inteleg de ce preia date din e-case pentru ca toate vanzarile apar distinct in D394, facturile emise la cartusul D si bonurile fiscale emise fara factura la cartusul G. Raspunsul ANAF este un dispret total pentru ca pretinde sa justifici lunar ceva care colecteaza ei gresit.tomac scrie: ↑Sâm Sep 07, 2024 11:06 am Dacă refaceți acum actualizarea programului, la ieșiri orice factură ce este emisă în baza bonului fiscal se va opera cu tipul nou introdus "f - Factură cu bon fiscal" și se va trimite în SPV cu un tip care, deși nu există în legislația din România, este folosit de ANAF pentru decontul precompletat în sensul de a prelua acele valori o singură dată (fie din casa de marcat, fie din e-factura) nu ca atunci când factura respectivă se trimite cu codul de factură.
-
Buna ziua,a transmis cineva un raspuns pe formularul unic de la anaf ,la notificarea de la decontul precompletat?daca da,la ce sectiune de acolo o incadram?Daca ma poate ajuta cineva?
-
Prevederile referitoare la obligația persoanei impozabile de transmitere a rezultatului verificărilor realizate asupra diferențelor comunicate prin Notificarea de conformare RO e-TVA intră învigoare la data de 1 ianuarie 2025, respectiv începând cu data de 1 august 2025 pentru persoanele impozabile care aplic ăsistemulTVA la încasare conform art.282alin. (3)-(8) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cumodificările și completările ulterioare.
tipul f - Factură cu bon fiscal se poate utiliza în toate situațiile în care factura este emisă către client, indiferent că este client persoană fizică sau juridică, în baza unui bon fiscal. De unde ați scos asta "Este valabil doar pentru facturile cu bon fiscal emise pentru persoane juridice care se transmit in e-factura" este un mister și lipsit de orice logică. Nu generează niciun fel de diferențe.
Buna, a inceput nebunia de octombrie cu notificari de conformare e-tva.
Am primit la o firma diferente la randul 9 din decont, livrari 19%.
Am verificat diferentele mentionate ca diferenta din e-factura si am constatat urmatoarele:
1.factura initiala cod 380 emisa si transmisa in data 06.08.
2. factura este corectata (nu s-au modificat sumele) si retransmisa in e-factura cod 384 in 12.08.2024.
La ANAF s-au dublat. Nu s-a tinut cont de codul de corectie.....
Poate mai are si altcineva aceasta problema.
La mine a fost usor de verificat dupa suma am gasit-o imediat.
Oare merita sa raspundem acestor notificari? Nici la d406 nu mi-a raspuns nimeni... Am primit un raspuns sec, de la PR lor angajat pe banii nostri, sa nu-i deranjez cu prostii pentru ca sunt ocupati....
Am verificat diferentele mentionate ca diferenta din e-factura si am constatat urmatoarele:
2. factura este corectata (nu s-au modificat sumele) si retransmisa in e-factura cod 384 in 12.08.2024.
Oare merita sa raspundem acestor notificari? Nici la d406 nu mi-a raspuns nimeni... Am primit un raspuns sec, de la PR lor angajat pe banii nostri, sa nu-i deranjez cu prostii pentru ca sunt ocupati....
facturile de achizitii servicii de la persoanele neinregistrate in scopuri de TVA care apar in dec 394 la tip op.N sunt dublate in decontul precompletat sunt preluate din e factura si din dec 394 ,nu se mai trec in dec 394?
Si la mine s-a intamplat acelasi lucru. Facturi corectate cu codul 384 , dublate in decont precompletat. Oare ce trebuie facut in astfel de cazuri? De raspuns , o sa raspundem la notificare, dar asta inseamna ca de fiecare data knd folosim acest cod vom avea aceste diferente , drept urmare sa trebuiasca sa dam explicatii de fiecare data? Cum este corect?pascuc144 scrie: ↑Vin Oct 04, 2024 6:13 pm Buna, a inceput nebunia de octombrie cu notificari de conformare e-tva.
nu este vb.de facturi corectate este vb de facturi de achizitii servicii de la neplatitori de tva ,eu operez pe tip factura in intrari si o duce in dec 394 pe tip N ,aceste facturi sunt dublate in decontul precompletat