Client Server Client

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
roncovf

Re: Client Server Client

#16 Mesaj de roncovf »

Nicicum, nu ne cere nimeni parerea. Esti obligat sa treci la client-server, chiar daca mai ai licenta activa. Fa-ti cruce inainte de actualizare.

ciucam288

#17 Mesaj de ciucam288 »

Daca aveti saga vechi redenumiti folderul (de ex. din "Saga C.3.0" in "SAGAvechi")
Descarcati kitul complet "setupC.exe" ( https://www.sagasoft.ro/programe/SetupC.exe ) si instalati noul saga (in folderul "Saga C.3.0").
Imediat dupa instalare INCHIDEM SAGA PRIMA DATA. Acum copiem "firmele vechi" din "SAGAvechi" adica folderele 0001,0002,0003,samd. in noul saga "Saga C.3.0", care nu are nici o firma.
(Firmele vechi sunt VECHI, adica sunt un alt de TIP DE BAZA DE DATE (foxpro) si sunt si alta VERSIUNE DE SAGA.)
Acum deschidem saga nou si apare lista cu firme. Click pe orice firma si apare mesajul cu actualizarea firmelor si completarea licentei. Actualizarea firmelor se face doar cu licenta saga.
Se INCHIDE SAGA A DOUA OARA si se deschide din nou. Se introduc codurile de licenta si se asteapta actualizarea firmelor.
Acum firmele sunt actualizate doar la versiunea curenta de saga (adica 3.0.581 data la care scriu mesajul), dar ele sunt tot de tipul vechi de baza de date (foxpro).
Acum pe fiecare in parte (sau toate), se trece la tipul de baza noua (firebird) prin >Administrare >intretinere BD >comuta in client-server Server.
In noul tip de baza de date (firebird sau clinet-server Server :roll: ) se pot face TOATE operatiunile contabile !

nitah

#18 Mesaj de nitah »

La actualizarea firmelor ,pe client server ,este suficienta 1 licenta Saga ,pt lucru pe mai multe firme ? Ca si pana acum ?
Am doar 1 laptop .
Multumesc

herganiec

#19 Mesaj de herganiec »

da.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

hucecd

#20 Mesaj de hucecd »

Instalezi versiunea 581 si nu faci nimic altceva. Ramai pe baza de date standard daca asta doresti.

dumitrui70

#21 Mesaj de dumitrui70 »

Nu sunt necesare licente multiple pentru noua versiune prin rdp si remote apps in modul client server

frunzai510

#22 Mesaj de frunzai510 »

Speță : rețea internă cu un server și 2 laptopuri (făcute client) plus un PC la distanță legat cu VPN la rețea ... am o firmă care are bazele de date pe PC-ul de la distanță și setată în modul Client-Server de tip server, pe server-ul fizic este configurată firma ca și client evident conectat la bazele de date cu ip-ul de VPN (conectare reușită), pe unul din laptopuri la fel am ip-ul de VPN și se conectează la bazele de date, dar pe al doilea laptop și-a pus el singur ip de server (192.168.1.139) și nu reușesc să setez ip de VPN (25.xx.xx.xx) deși mă lasă să-l modific când dau verificare conexiune îmi caută tot pe 192.168.1.139 ... s-a mai lovit cineva de această problemă?

există vreo posibilitate de editare a vreunui fișier și modificare manuală a ip-ului?

menționez că pe serverul fizic este setat IP de VPN, deci dacă pe laptopul client scanează setările din server de ce îmi ia IP 192.168.1.139?
alte firme le am întradevăr pe serverul fizic cu bazele de date și atunci e normal să fie pe client IP din rețeaua internă, care funcționează ...

ciucam288

#23 Mesaj de ciucam288 »

@frunzai510 Programul SAGA este "server"cand "baza de date/firma/societatea" se afla in acelasi loc cu programul in sine/acelasi folder local. Firmele din programele SAGA care nu au baza de date local sunt "client". Conectarea firmelor client dintr-un program saga se face cu IP-ul serverului si calea bazei de date RELATIV la server (adica unde se afla baza pe server). In programul SAGA puteti sa configurati firme locale (adica server) si firme client adica linkuri catre alte calculatoare configurand IP-ul acelui calculator (LAN, VPN sau WEB). PS:Faceti pe hartie ce baze de date aveti/societati de gestionat, unde se afla ele fiecare, pe ce calculator si cum sunt accesate de celelalte calculatoare si prin ce metoda.

frunzai510

#24 Mesaj de frunzai510 »

ciucam288 scrie: Joi Oct 17, 2024 2:55 pm @frunzai510 Programul SAGA este "server"cand "baza de date/firma/societatea" se afla in acelasi loc cu programul in sine/acelasi folder local. Firmele din programele SAGA care nu au baza de date local sunt "client". Conectarea firmelor client dintr-un program saga se face cu IP-ul serverului si calea bazei de date RELATIV la server (adica unde se afla baza pe server). In programul SAGA puteti sa configurati firme locale (adica server) si firme client adica linkuri catre alte calculatoare configurand IP-ul acelui calculator (LAN, VPN sau WEB).
Bun, asta e teoria ... o știu ... am spus așa : pe calculatorul de tip SERVER din cele 70 de firme am 68 cu ip de LAN (bazele de date sunt pe acest calculator pentru aceste 68 firme care sunt setate ca și server) și 2 cu ip de VPN (bazele de date sunt pe un PC aflat la distanță conectat prin VPN, deci pentru aceste 2 firme am setat client SERVERUL)... funcționează perfect, la fel ca și unul din laptopuri (în aceiași configurație ca SERVER-ul) ... anomalia este la al doilea laptop unde cele 68 merg perfect în rețeaua internă, dar pentru cele cu VPN îmi pune tot ip din rețeaua internă în loc de ip de VPN ... asta e dilema mea!

aștept ceva lămuriri dacă s-a mai lovit cineva de acest impediment ...

ciucam288

#25 Mesaj de ciucam288 »

Acum se mai intelege! Practic ati preluat toate firmele automat din primul calculator si la cele care erau cu VPN se preia "aiurea" linkul (sau link la link). Incercati sa mai instalati SAGA a doua oara pe acest ultim laptop dar intr-un alt folder (de ex. SAGAVPN). Iar in acel program introduceti "de mana" linkurile VPN catre cele 2 firme! (e adevarat e o "carpeala" dar ar trebuii sa mearga). Mai exact ar trebuii sa aveti doua instalari SAGA "client", un SAGA cu lista de firme din reteaua locala si al doilea SAGA cu firmele din VPN. Si sa aveti grija sa recreeati linkurile programului pe desktop corespunzator (de ex. SAGA retea si SAGA VPN)

frunzai510

#26 Mesaj de frunzai510 »

ciucam288 scrie: Joi Oct 17, 2024 3:24 pm Acum se mai intelege! Practic ati preluat toate firmele automat din primul calculator si la cele care erau cu VPN se preia "aiurea" linkul (sau link la link). Incercati sa mai instalati SAGA a doua oara pe acest ultim laptop dar intr-un alt folder (de ex. SAGAVPN). Iar in acel program introduceti "de mana" linkurile VPN catre cele 2 firme! (e adevarat e o "carpeala" dar ar trebuii sa mearga). Mai exact ar trebuii sa aveti doua instalari SAGA "client", un SAGA cu lista de firme din reteaua locala si al doilea SAGA cu firmele din VPN.
am încercat și varianta pe al doilea laptop șters tot și instalat din nou SAGA, pus o firmă și apoi preluare automată după server când trec la modul client pe firma respectivă, dar rezultatul e la fel ... m-am gândit și la instalarea dublă în alt folder dar pe mine mă macină de ce merge pe celălalt laptop ... de ce acolo merge?

menționez că a mers în formatul acesta pe ambele laptopuri cu versiunea 580, tâmpenia asta s-a întâmplat după trecerea la 581 ... nu știu dacă ajută asta cu ceva ...
Ultima oară modificat Joi Oct 17, 2024 3:43 pm de către frunzai510, modificat 1 dată în total.

ciucam288

#27 Mesaj de ciucam288 »

atunci copiati "config.fdb" din folderul saga din primul laptop pe ultimul laptop si vedeti ce se intampla

gheorghec420

#28 Mesaj de gheorghec420 »

Ne lamureste si pe noi cineva aici?
Aveam nevoie sa consult stocul de marfuri. A trebuit sa trec in sistem server- client. Am conectat la calculatorul unde este instalat programul SAGAc inca alte doua calculatoare. Ce trebuie sa fac pentru a putea lucra pe acestea doua?

frunzai510

#29 Mesaj de frunzai510 »

gheorghec420 scrie: Vin Oct 18, 2024 9:13 am Ne lamureste si pe noi cineva aici?
Aveam nevoie sa consult stocul de marfuri. A trebuit sa trec in sistem server- client. Am conectat la calculatorul unde este instalat programul SAGAc inca alte doua calculatoare. Ce trebuie sa fac pentru a putea lucra pe acestea doua?
să aveți licență SAGA pe toate cele 3 stații ... asta e prima condiție în formatul CLIENT-SERVER, de la versiunea 580 dacă nu treceți pe acest format stocurile nu se mai pot vizualiza, cel unde aveți bazele de date îl faceți server și celelalte client ... există tutoriale video puse de cei de la SAGA pe site!

frunzai510

#30 Mesaj de frunzai510 »

ciucam288 scrie: Joi Oct 17, 2024 3:40 pm atunci copiati "config.fdb" din folderul saga din primul laptop pe ultimul laptop si vedeti ce se intampla
config.fdb se află doar pe server, nu există pe primul laptop...

am rezolvat problema prin copierea folderului SAGA de pe primul laptop pe al doilea laptop ... diferența între cele două instanțe era următoarea : pe primul laptop am trecut de la varianta STANDARD la CLIENT-SERVER (deci existau date în folder), pe al doilea laptop am instalat pe curat, introduse manual în varianta 579 (când nu exista posibilitatea preluării de pe server a tuturor firmelor) după care am actualizat la 580 și ulterior la 581 (chiar și culoarea de fundal era un pic diferită la varianta cu preluare totală)

să vedem ce se mai întâmplă la 582 :wink:
Ultima oară modificat Vin Oct 18, 2024 6:53 pm de către frunzai510, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns