E-factura

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Scrie răspuns
budurun

Re: E-factura

#151 Mesaj de budurun »

Am facut o greseala: am transmis in SPV o factura care avea (pe linia 3 de informatii) niste detalii legate de numarul comenzii de la un alt client. Daca fac corectura, respectiv sterg acele informatii, si retransmit factura in SPV, Saga o va incadra cu cod de factura corectata sau trebuie sa mai scriu/bifez eu ceva undeva in program ? Multumesc.

vaduvag114

#152 Mesaj de vaduvag114 »

Buna ziua!
V-a ajutat cineva cu un raspuns?? Am si eu probleme cu facturile de prosumator de la E.ON care sunt autofacturi dar si cu taxare inversa.
Nu stiu daca sa le mai incarc si eu in spv??? Daca le inregistraz in saga ca autofacturi nu le duce si la taxare inversa, daca le inregistrez la autofacturi nu apere la taxare inversa.

buruianp

#153 Mesaj de buruianp »

Nu am transmis doua facturi in E-factura (nu mai comentez istoricul) Clientul mi-a semnalat astazi ca a cerut rambursarea de TVA. Ce am de facut cu cele doua facturi sa le introduc in legalitate? (in afara de fraptul ca o sa platesc amenda) Contabilul meu imi zice asta: "Dacă le aveti ambii înregistrate, storneaza cu data de atunci factura fără sa o treci in sov și fa alta tot cu data de atunci și o treci in spv" O parere viabila?

tomac

#154 Mesaj de tomac »

Dacă le aveți înregistrate - trimiteți acum. Nu e o problemă pentru beneficiar. Dvs. riscați cel mult o sancțiune contravențională.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mateir972

Re: E-factura fara TVA

#155 Mesaj de mateir972 »

Am o societate neplatitoare de TVA. Pe 24.08 am primit din SPV o factura de la un furnizor fara sa fie inclus TVA-ul, deși pe formatul PDF este inclus. Pe 29.08 am primit 2 facturi de la alt furnizor, pe una apare inclus TVA, pe cealaltă nu, iar în format PDF apare TVA-ul la amândouă. Înainte de 24.08 nu am avut această problemă. Știe cineva de ce și ce trebuie făcut?

tomac

#156 Mesaj de tomac »

Reactualizați programul.

moldoveanua69

#157 Mesaj de moldoveanua69 »

Buna ziua.
Si eu am sesizat eroarea, dar doar dupa ce am dat preluare.
Cele preluate cu eroare raman asa.
Cum fac sa scap de ele si sa le mai preiau o data?

tomac

#158 Mesaj de tomac »

Le ștergeți din intrări și vor reapărea pentru preluare în ecranul e-factura.

stanm711

#159 Mesaj de stanm711 »

Buna seara!
Am emis o factura pentru un client persoana fizica din Luxemburg. Programul nu imi trimite factura in SPV. Ce pot sa fac?

tomac

#160 Mesaj de tomac »

Să bifați în configurare să vă preia și facturile emise în ieșiri valută

stanm711

#161 Mesaj de stanm711 »

tomac scrie: Mie Sep 03, 2025 8:03 pm Să bifați în configurare să vă preia și facturile emise în ieșiri valută
Aceste facturi am inteles ca nu se trimit in SPV. Se emit si in locul CUI/CIF se trece codul TVA intracomunitar ce trebuie solicitat de la ANAF prin declaratia 700.

lunguc384

#162 Mesaj de lunguc384 »

Buna ziua, am un client care are vreo 50 de puncte de lucru. Solicita ca pe fiecare factura sa apara codul GLN. Am intrat in "Clienti"=>"Adrese livrare", am adaugat toate codurile GLN. Din pacate, pe factura nu apar aceste coduri. Ce trebuie sa mai fac?
Revin, acum m-am dumirit ce sa fac ca sa apara pe fiecare factura acel cod GLN. Selectez adresa de livrare. De la atata panica..nici nu mai vedeam barna. Este un client care cere si pe mama si pe tata. In schimb, el cand emite facturi...vai de mama lor. nici nu stii pentru ce perioada sau ce campanie factureaza. In sfarsit, bine ca am reusit sa deblochez situatia.

Scrie răspuns