Probleme in versiunea client - server

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
badicutl754

Probleme in versiunea client - server

#1 Mesaj de badicutl754 »

Dupa trecerea in versiunea client - server am intampinat urmatoarele probleme:
1. clientul nu mai poate sa faca salvare baza de date.
Avem un server unde are acces doar administratorul de retea, ce facem? Dam acces pentru fiecare client pe server si atunci nu mai avem siguranta, sau administratorul trebuie sa faca salvare ori de cate ori
doreste un client saga.

2. Importul Z case marcat de tip p7s nu functioneaza.

3. Importul din arhiva saga nu mai este functional.

Pe masura ce descopar si alte probleme le semnalez

Cu stima,

tomac

Re: Probleme in versiunea client - server

#2 Mesaj de tomac »

1. O poate face dacă este setată calea partajată către folderul bazei de date. Pe de altă parte eu nu aș face salvare pe client. Deloc. Doar pe server.
2. Nu este adevărat. Funcționează. Eu import bine mersi și p7s și p7m. Am importat fișiere generate de Datecs, Daisy, Activa, Tremol
3. Nu cred.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tamasl734

#3 Mesaj de tamasl734 »

Importul din arhiva saga nu functioneaza nici la mine.

badicutl754

#4 Mesaj de badicutl754 »

Aveti versiunea 581 configurata client-server? Probabil dvs nu ati migrat in client-server.
1. Daca tot suntem client server pentru ce sa mai tin pe share folderul saga? Este o bresa in sistem, cryptolocker abia asteapta sa gaseasca un share full.
Am facut proba si mesajul a fost ca "Operatia trebuie realizata pe server"
2. Am incercat si cu un singur fisier p7s in folder si raspunsul a fost "Atentie... Importul nu a avut loc! Reincercati! nu exista documente de importat." la fisiere scrie 1/1.
Nu este primul import pe care il fac. Pana acum nu am avut probleme
3. Va rog sa verificati. Se pare ca nu sunt singurul
Nu este primul import pe care il fac. Pana acum nu am avut probleme

Cu stima

tomac

#5 Mesaj de tomac »

@badicutl754, pe mine mă întrebați dacă am client-server? Mie îmi spuneți că probabil nu am migrat în client-server? Asta e bună de tot :))))))
1. De ce să salvați pe client?! Ce logică are?
2. Vă repet - fac importuri de când a fost implementat. Ba chiar dinainte ca importul să fie public disponibil, testând acel import. Simplul fapt că ați pus un fișier într-un folder nu înseamnă că se poate realiza importul. În folder trebuie să existe atât fișierul de recapitulație cât și fiecare fișier cu Z. Dacă am Z pe 3 zile trebuie să am 4 fișiere.
3. Am testat și funcționează.

badicutl754

#6 Mesaj de badicutl754 »

@tomac Fara suparare, m-am gandit ca poate nu ati trecut inca la versiunea client server. Pana sa trec la aceasta versiune am reusit sa fac importul.
Fisierele sunt trimise din casa de marcat. Am trimis mail la saga cu fisierul si erorile. Astept sa vad ce raspuns imi dau.
1. Cat priveste partea de salvare inainte sa faca un import faceau backup la baza de date, pentru siguranta, in cazul in care se intampla ceva in timpul importului.
Daca aceasta optiune nu mai este activa, mergem la risc. :)
Un backup suplimentar nu strica. Nu vad unde este problema daca se face backup si de pe client. Avem optiune sa faca salvare si in alta locatie, degeaba
3. Am verificat si pe server si se pare ca acolo functioneaza. Nu este ok. Trebuie sa functioneze si pe client.
Daca toate functioneaza doar de pe server ce facem? lista de asteptare la server? Este o firma de contabilitate cu sute de firme si N utilizatori si au de facut import, salvari, sau cine stie ce operatiuni mai trebuiesc facute doar pe server, stau sa lucreze pe server sau angajeaza o persoana pentru astfel de treburi? RDP nu se pune problema pe Windows 10 nu accepta decat o conexiune, pe windows srv doar 2 fara a intra la cheltuieli cu RDP CAL. Poate serverul se afla intr-un Data Center sau in alta locatie si se lucreaza prin VPN.

Cu stima

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Am trecut pe client server din anul 2014, de la implementare.
La import face programul salvare automat înainte de import.
Importul nu se justifică la client server. Este mai utilă culegerea de date pe aceeași bază de date, comună, nu prin import.
De exemplu eu, la birou, am pe serverul meu datele unor firme ce atunci când operează datele primare o fac direct în SAGA setat ca client și se salvează datele la mine.
Am făcut la ei conexiune VPN către biroul meu folosind Open VPN. Pe client am definit la IP adresa de IP a serverului meu. Am setat calea către baza de date și gata. Le-am definit user pe server cu acces doar la firma aia și cu limitări la anumite opțiuni de rețea.
Dacă din varii motive nu se poate seta conexiune VPN merge și cu IP direct sau un dns name mai scurt, cu condiția ca IP public al serverului să nu fie dinamic ci fix.
De exemplu se poate introduce la IP ceva de genul biroulmeu.noip.org în loc de adresa de IP vizibilă pe net a acelui server( de exemplu în loc de 88.88.88.88 adresă publică să fie biroulmeu.noip.org). În acest caz este necesar port forward în router către portul 3060 al IP-ului intern al serverului.

badicutl754

#8 Mesaj de badicutl754 »

Am primit raspuns de la saga. Se pare ca problema cu importul de Z era de la exportul din casa de marcat. Am cerut sa-mi trimita un Z pt test si de pe ambele case aveam aceeasi eroare. Vineri am facut import (recunoasc pt toata luna, dar eram cu versiunea 579 standard), luni am trecut la 581 client-server si am cerut z pt test. Nu a fost generat probabil ok. Astept sfarsit de luna sa-mi genereze tot.

Un punct din trei a fost rezolvat. Scuze pentru deranj. Revin asupra lui daca intampin probleme la sfarsit de luna.

Cu stima

badicutl754

#9 Mesaj de badicutl754 »

Se pare ca si crearea unei societati noi tot de pe server se face. Deci server-ul devine accesibil tuturor clientilor.

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

restrictia o faceti prin crearea de utilizatori cu drepturi pe firme din server.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

stroer1948

#11 Mesaj de stroer1948 »

tomac scrie: Joi Oct 17, 2024 8:25 am 1. O poate face dacă este setată calea partajată către folderul bazei de date. Pe de altă parte eu nu aș face salvare pe client. Deloc. Doar pe server.
In legatura cu backupul, problema se pune atunci cand pe server nu are acces nimeni si nici nu se doreste sau atunci cand eu ca si contabil ma conetez ca si client la un server care este la punctul de vanzare si trebuie sa ma bazez pe vanzatorul care lucreaza pe server, ca face backup zilnic.
Ideea era, sa se poata da comanda de backup, si de pe statiile client, nu neaparat sa se salveze pe statiile client. De exemplu, pentru firmele migrate in WEB, merge sa dau comanda de backup de pe PC Desktop si baza de date se poate salva atat pe WEB cat si alt loc.

ciucam288

#12 Mesaj de ciucam288 »

Pe server au acces contabilii care raspund cu mentenanta societatilor. DA, remote, ruleaza SAGA pe server si salveaza manual restaureaza manual si adauga/sterg societati manual. Restul este automatizat, backup in fiecare dimineatza inainte de programul de lucru.

badicutl754

#13 Mesaj de badicutl754 »

Si daca pe server are acces doar administratorul de retea si pe server mai sunt si alte documente confidentiale (eu raspund de siguranta informatiei)? Cum am spus si mai sus, pot aparea situatii cand trebuiesc facute si salvari intermediare, import si creare de societati. Am societati cu cel putin 10 contabili angajati si peste 150 de firme pe server, ce fac? Pe langa salvarea automata dimineata fac rugaciuni si aprind lumanari sa nu se intample ceva pe server? Fara suparare, dar nu este normal ca server-ul sa devina o statie de lucru.

ciucam288

#14 Mesaj de ciucam288 »

badicutl754 scrie: Lun Oct 28, 2024 9:39 am Si daca pe server are acces doar administratorul de retea si pe server mai sunt si alte documente confidentiale (eu raspund de siguranta informatiei)?
Nu mai traim in era caramizilor tehnologice. Daca nu era SAGA cu atatea situatii de rezolvat, Microsoft cu ale lui politici si erori (si Adobe la fel) nu imi schimbam nici eu optica. In "zilele noastre", un server poate fii un "amarat laptop de gaming cu doua sesedeuri". Un birou de conta isi poate permite azi "un amarat de router" care sa faca ddns/portforward/vpn. De copii de siguranta pe stocari rapide nici nu mai vorbesc. Tehnologia exisa si nu mai este scumpa. Datele trebuie sa curga si sa fie in permanenta copiate si clonate. Eu efectiv configurez birouri mobile de "conta' cu SAGA" din laptopuri conectate la un hotspot de telefon. Inainte foxproul mergea greu pe wifi in functie de volumul de date. Acum e altceva.
badicutl754 scrie: Lun Oct 28, 2024 9:39 am Pe langa salvarea automata dimineata fac rugaciuni si aprind lumanari sa nu se intample ceva pe server? Fara suparare, dar nu este normal ca server-ul sa devina o statie de lucru.
Exprimati o idee invechita (desi toate lucrurile in domeniu forteaza spre altceva). Defapt punctul de verdere al SAGA este ca acum fiecare statie de lucru poate devenii server.
Ce se intampla pe server daca "cineva - ceva" (se restaureaza cum zice SAGA). Exercitiile contabile si testarile le face contabilul pe masina lui locala, vede rezulatele, ia deciziile si instrueste colectivul.
Acum se poate testa usor in orice SAGA proaspat instalat fara licenta. Doar trebuie sa puneti un folder cu numar si baza de date firebird in el.

Scrie răspuns