FACTURA LUCRARI

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
VIOLETA

FACTURA LUCRARI

#1 Mesaj de VIOLETA »

am un ctr in care scrie ca, pretul ctr este 350000 lei si se achita in 2 transe -la semnarea ctr i rata si la terminarea ctr a doua rata.
Dpdv contabil eu as fi facut factura intreaga adica pe suma de 3500000 insa patronul nu avea din ce sa plateasca tva-ul si a zis sa factura prima transa sa o incasam si apoi facturez a doua transa .

Care varianta este mai corecta:
1)
Prima factura s-a facut : cval servici lucrare =RATA I 175.000
-A doua factura --------=RATA II 175.000

2) prima factura avans =175.000
a doua factura :storno avans si facturare intreaga suma.

nu scrie nimic in ctr de avans si eu am ales prima varianta dar,nu stiu cat este de corect

pomparaus

Re: FACTURA LUCRARI

#2 Mesaj de pomparaus »

Tu dpdv contabil nu prea te pricepi : pai daca scrie in contract ca prima plata se face la semnarea contractului nu este clar ca e avans, ce sa mai scrie de avans?!
Este clar ca tu nu ai prestat nimic din lucrare/servicii si atunci facturezi avans si apoi cand prestezi servicii declari veniturile in luna, adica facturezi veniturile si stornezi avansul....apoi faci in continuare facturi pentru serviciile prestate in luna (cu sau fara regularizare avans daca a mai ramas neregularizat), urmand sa incasezi banii la final de lucrare.
Veniturile le declari in fiecare luna, nu in 2 transe, nu confunda facturatul cu incasatul.

VIOLETA

Re: FACTURA LUCRARI

#3 Mesaj de VIOLETA »

asa este ..m-am grabit in exprimare .

Scrie răspuns