e-factura

Scrie răspuns
tomac

Re: e-factura

#91 Mesaj de tomac »

În e-factura trimiteți orice factură emisă către un operator economic sau instituție publică din ROMÂNIA. Adică beneficiar ce v-a furnizat un cod fiscal valid emis de ANAF.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

marianam80

#92 Mesaj de marianam80 »

Multumesc mult!

cirnarua1948

#93 Mesaj de cirnarua1948 »

Buna ziua
Am o intrebare o factura emisa catre O persoana juridica Din franta cu locul de livrare Romania -fara vies corect - se trasmite inregistreaza in E-factura-?
Am cautat si nu am gasit nimic Concret pt aceasta speta
Mentionez ca am stornat ulterior factura
Programul il duce in ecranul E-factura dar nu am incercat sa le transmit
Cele doua facturi trebuiesc trasmise in e-factura ?
Multumesc

brazovans

#94 Mesaj de brazovans »

"Bună ziua, am observat în tutorialul pentru funcționalitățile noi ale e-facturii că există o opțiune de a bifa preluarea informațiilor suplimentare din ecranul de tipărire a facturilor în lei sau euro, pentru a suplimenta cerințele clientului (NR.COMANDA,NR.AVIZ,COD EAN). Puteți să-mi indicați unde găsesc această opțiune în program și cum pot să o activez?"

balazse

#95 Mesaj de balazse »

Din pacate acel tutorial cred ca nu a fost actualizat si de atunci s-au mai efectuat modificari.
In "e-facturi" la "configurare" in partea stanga poti sa selectezi formularul dorit adica ce date sa fie preluate in e-factura.
Daca formularul il configurezi ca atare la "iesiri" -> "tiparire" asa se va genera si e-factura.

brazovans

#96 Mesaj de brazovans »

Am selectat aproape tot. La un moment dat, când am tipărit factura, mi-a dat față verso, pentru că erau așa de multe detalii acolo, și am selectat formularul 1 la ieșiri, am selectat formularul 1 la e-factura. Deci e același formular. Am bifat. În momentul în care accesez butonul de plusuri, adică să îmi dea mai multe informații, mie îmi apar acolo ,nr aviz si nr comanda. Și totuși clientul meu îmi spune că nu îi apar detaliile. În continuu primesc mesaj de la ei că lipsește numărul de comandă și codul EAN.

balazse

#97 Mesaj de balazse »

Sincer sa fiu, eu m-as fi bucurat daca anumite coloane care apare in meniul "e-facturi" -> "generare si transmitere e-facturi" sa fi incluse si in meniul "iesiri", deoarece desi trebuie sa treci pe factura numarul de comanda de la client, dar nu vrei sa lucrezi cu meniul "comenzi" si alte cazuri (referinta proiect, contract, etc.).
In ceea ce priveste comanda, il poti trece "iesiri" la "informatii suplimentare" de la nivel de factura sau nivel de articol (decizi tu cum doresti).
In ceea ce priveste codul EAN, la nivel de "articole", asta daca lucrezi cantitativ-valoric, poti se completezi coloana "cod bare" si atunci o sa fie preluat in fisierul xml, dar se pare ca nu apare in fisierul pdf generat de program, dar daca lucrezi pe "nedefinit", atunci ramane sa il completezi la "informatii suplimentare" de la nive de articol.

dogarua

#98 Mesaj de dogarua »

buna ziua
cum procedam in saga ca in e-factura sa imi apara tipul factura 751 "factura- informatii in scopuri contabile" pentru facturile incasate cu bon fiscal?
ma gandesc ca o sa se dubleze veniturile in deconturile emise de ANAF!

tomac

#99 Mesaj de tomac »

Unde este reglementat, în legislație, acest tip de factură? Știu în ce standarde apare, eu întreb de legislația din România care reglementează factura.
Tehnic e simplu:
- în ecranul configurare societăți alegeți o casă de marcat, irelevant care. DATECSPRINTER de exemplu.
- în ecranul ieșiri, la factura emisă în baza bonului fiscal, apăsați butonul "Tipărire bon" și când apare fereastra de tipărire bon pur și simplu o închideți
- factura pentru care s-a apăsat tipărire bon va fi trimisă în e-factura fiind marcată ca una de tip 751.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

halastauanc

#100 Mesaj de halastauanc »

Buna ziua! am observat acum , intrand in spv , ca facturile mele, transmise , au la informatii suplimentare date agatate din alte facturi. De ex : "valoare 300 euro, la data emiterii facturii 1euro = 4,9769 " cand in realitate scria 400 euro, asa am si listat factura si i-am dat-o clientului. Valoarea facturii in lei , este valoarea buna , pt 400 euro. Sunt vreao 4 facturi asa, una de luna trecuta chiar.
Nu stiu de ce se transmite asa in e-facura, cu informatii suplimentare de la altele si la "achitat cu cardul " sau " cu bf" . Ce sa fac acuma? Are ceva daca las asa? Valorile in lei sunt bune.O sa trebuiasca sa stornez toate facturile care sunt cu informatii suplimentare gresite?

balazse

#101 Mesaj de balazse »

La "tiparire" in casutele "inf. supl.1"/"inf. supl.2"/"inf. supl.3" nu mai trece informatii specifice clientului, deoarece datele introduse in acele casute se preiau pe fiecare factura in parte/
Daca doresti ca doar in acea factura sa apara, atunci datele se introduc la nivel de factura (in partea de sus, unde alegi si clientul) sau la nivel de articol, astfel te asiguri ca nu apar probleme.

halastauanc

#102 Mesaj de halastauanc »

Multumesc tare mult! Acum am inteles.Dar acum ce sa fac cu facturile care sunt transmise asa? Nu am avut nici o sesizare de la vreun client, inca. Eu le-am dat si factura tiparita corect.

gogoasaa

#103 Mesaj de gogoasaa »

Daca se poate sa primesc ajutor : e vorba de o firma cu activitate de comert cu amanuntul neplatitoare de TVA. din 01.07.2024 am descarcat fact. din SPV si le-am listat. Este obligatoriu ca in contabilitate sa fie inregistrate asa cum apar in e factura sau se poate sa lucrez ca si pana acum, adica facand inreg.in conturi din totalul fact.? Avand in vedere ca unele fact.au 15-20 de randuri e mult de completat pretul de vanzare la fiecare pt.a se calcula ad.com.

cretum

#104 Mesaj de cretum »

Buna ziua.In cazuri din astea eu introduc fact.pe total.si atasat am factura defalcat ptr.cei ce vor sa vada.

serband580

#105 Mesaj de serband580 »

Luna trecuta, cand m-am conectat pe server (mare greseala), nu stiu pe ce am apasat si mi s-a sters baza de date. Baza o aveam salvata, dar fara vreo 10 zile. Am reintrodus manual 3 facturi emise (care mi s-au dublat), dar la a 3a factura am gresit data (in loc de 9.10 am trecut 14.10 ). Deci acelasi nr de factura, aceeasi valoare dar data diferita. Cand am realizat greseala, am modificat-o, dar deja ea apare in spv cu data de 14.10. La ora actuala, in Saga mie imi apare factura cu data corecta, dar in spv apare si acea factura eronata. Nu stiu cum sa gestionez situatia. Am facut hartie la ANAF si raspunsul a fost sa stornez. Dar ce stornez ? Ar trebui sa reintroduc din xml acea factura cu data de 14.10.2024 si sa o stornez astazi. Se poate asta ? Sau aveti alta solutie ?

Scrie răspuns