Client- server

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
nitum187

Re: Client- server

#46 Mesaj de nitum187 »

Explicatia, la ei, este aceea ca se trece la o altfel de baza de date! Eu am zis ca asta este un mod ascuns de a baga mana in buzunarul nostru...! Trecerea, are un "mare avantaj", pentru ei! De ce!? Pentru ca in acest fel iti trebuie licente in plus pentru fiecare calculator de pe care lucrezi. Eu am programul pe un SRV cu licenta. Se lucreaza de pe un PC, cel de pe care intra contabilul. Deci trebuie sa mai dau bani pentru inca o licenta! Teoretic, creste pretul... si altele, ma abtin sa mai zic si altele...
"Two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the universe" - Albert Einstein

ciucam288

#47 Mesaj de ciucam288 »

Nu trebuie sa cumparati alte licente. Da, se intelege altceva in "sfaturile" de pe site, dar in practica nu s-a pus obligativitatea licentei, atata timp cat se ofera si varianta gratuita. Iar in versiunea gratuita a programului se poate lucra complet in modul client cu aproape toate operatiunile contabile. Ca sa legati o varianta gratuita saga catre un server saga (server care are licenta platita) trebuie doar sa creati un fisier text cu calea catre server (configcs.txt). Iar asta este avantajul noului tip de baze de date firebird (client-server).

nitum187

#48 Mesaj de nitum187 »

La minutul 2:15 https://www.sagasoft.ro/tutoriale-video.php?id=-Xqb3We6694 spune clar, ca trebuie licență și pe calculatorul client...
"Two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the universe" - Albert Einstein

paund852

#49 Mesaj de paund852 »

de pe un laptop se lucreaza clasic au fost la un moment dat mai multe societati acum se mai lucreaza cu 3 cand dam client-server-server dam pentru toate sau intram pe cele care se mai lucreaza?

herganiec

#50 Mesaj de herganiec »

faceți la toate ca să aveți identic și să aveți toate rapoartele active.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

paund852

#51 Mesaj de paund852 »

am facut la fiecare firma separat este o problema?

herganiec

#52 Mesaj de herganiec »

e bine. sa fie toate client-server-server cum ati zis nu conteaza ca le-ati facut toate o data automat sau una cate una.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ticup

#53 Mesaj de ticup »

Buna! Am trecut si eu in client-server pt o societate pt a putea face un bilant. Cand fac actualizarea programului, pt firma care am trecut nu imi actualizeaza, spunandu-mi ca nu exista baza de date.. Stiti cumva cum trebuie procedat? Multumesc

gheorghei642

#54 Mesaj de gheorghei642 »

Deschideti din WEB.

ichima

DESCARCARE DE GESTIUNE

#55 Mesaj de ichima »

BUNA ZIUA. AM TREI GESTIUNI CREATE. UNA DINTRE ELE NU O MAI FOLOSESC. NU MA DATE INTRODUSE DELOC IN EA. LA LUNA AUGUST IMI APARE DESCARCARE DE GESTIUNE DE CONTUL 378.03 O SUMA FOARTE MARE. CUM O POT REGLA. AM DEVALIDAT LUNA, AM REINSTALAT PROGRAMUL SI TOT LA FEL IMI APARE.

herganiec

#56 Mesaj de herganiec »

verificati fișa contului să vedeți care e situația.

ichima

#57 Mesaj de ichima »

am verificat si fisa de cont si jurnalul si tot la fel

ferenta192

#58 Mesaj de ferenta192 »

N-are cum!
Ati introdus intrari si iesiri la cele doua gestiuni si undeva din greseala, din graba, ati introdus contul celei de-a treia gestiuni, chiar daca la denumire este gestiunea cea corecta! Doar o parere, daca oi fi inteles bine intrebarea!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

ichima

#59 Mesaj de ichima »

am trimis documentele direct la saga. nu am introdus nimic pe acea gestiune. am verificat totul (fisa de cont, registru jurnal, balanta analitica pe conturi. doar la o firma am patit asa ceva. am sters totul si am introdus din nou si la fel.

negoip

Migrare Saga Web

#60 Mesaj de negoip »

Buna ziua! Pe calculator am de doua ori aceeasi societate. (Una pentru conta primara si una pentru restul). Am migrat cea de conta primara pe Saga Web, insa as dori o pe cealalta pe Web, nu pe cea primara. Am inteles ca avem voie 3 firme pe Saga Web insa sa fie cu CUI-uri diferite. Exista posibilitatea sa “golesc” baza de date primei firme (cea migrata pe saga web) ca mai apoi sa transfer datele din a doua?
As avea nevoie doar de a doua.
Sper ca s a inteles intrebarea.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Scrie răspuns