Client Server Client
Re: Client Server Client
@frunzai510 asumand ca pe laptopul care merge OK nu ai nici o baza in saga si foloseste doar firme client din alte locatii... copiaza tot folderul SAGA de acolo pe oricare alt laptop sau pc si ar trebuii sa mearga la fel.. client la serverul local si la cel vpn in acelasi timp
-
1. Nu sunt necesare licente suplimentare pe statiile client setate prin rdp.
2. Folositi tailscale in loc de vpn o sa-l vada ca retea locala.
-
păi așa am făcut, acum merge ... ce am înțeles eu din toată chestia asta este că dacă dai acceptare la interogarea cu preluarea tuturor firmelor din server (la o stație nouă introdusă în rețea de exemplu) atunci el pune automat ip de server la toate firmele și nu mai ține cont de vpn, atunci crează acel fișier configcs.txt unde e trecut ip de server (merge modificat cu ip de vpn, dar îmi vedea doar firmele setate pe vpn)ciucam288 scrie: ↑Vin Oct 18, 2024 4:26 pm @frunzai510 asumand ca pe laptopul care merge OK nu ai nici o baza in saga si foloseste doar firme client din alte locatii... copiaza tot folderul SAGA de acolo pe oricare alt laptop sau pc si ar trebuii sa mearga la fel.. client la serverul local si la cel vpn in acelasi timp
-
mulțumesc de sfaturi ... chiar sunt utile ... foloseam alți clienți de vpn ... ăsta pare mult mai ușor ... o să încerc și varianta asta pe viitor !!!dumitrui70 scrie: ↑Vin Oct 18, 2024 6:18 pm 1. Nu sunt necesare licente suplimentare pe statiile client setate prin rdp.
Daca am 2 laptopuri, fiecare cu licenta lui Saga, si fiecare laptop trece in sistem client- server-server, deci fiecare laptop devine server, daca vreau ca o firma de pe un laptop sa fie transferata pe celalalt laptop, e posibil? Cum se face acest lucru? Schimbul de baze in acest moment il facem prin transfer prin email si apoi cu restaurare baza date.
Deocamdata nu am trecut la noua versiune. Doar vreau sa stiu ce solutie sa aplic, pentru ca un It-ist mi-a propus sa iau o statie care sa fie server si laptopurile sa devina clienti. Parca nu e o solutie ok. Alti bani alta distractie. Multumesc!
Deocamdata nu am trecut la noua versiune. Doar vreau sa stiu ce solutie sa aplic, pentru ca un It-ist mi-a propus sa iau o statie care sa fie server si laptopurile sa devina clienti. Parca nu e o solutie ok. Alti bani alta distractie. Multumesc!
@bordeiul Se face fix la fel ca si inainte salvare/restaurare din alta locatie
La a2a intrebare solutia e in functie de organizare si mentenanta. Ori impartiti firmele pe fiecare laptop si fiecare are grija de bucata lui, ori puneti totul pe server si celilalte laptopuri se conecteaza la server (ca sa nu mai treaca contabilul sef pe la fiecare laptop sa vada daca totul e ok). Oricum nu aveti de ales, migrarea la noul tip de baza de date este deja obligatorie (si da trebuie sa aveti mereu grija sa completati de fiecare data, perioada de timp).
La a2a intrebare solutia e in functie de organizare si mentenanta. Ori impartiti firmele pe fiecare laptop si fiecare are grija de bucata lui, ori puneti totul pe server si celilalte laptopuri se conecteaza la server (ca sa nu mai treaca contabilul sef pe la fiecare laptop sa vada daca totul e ok). Oricum nu aveti de ales, migrarea la noul tip de baza de date este deja obligatorie (si da trebuie sa aveti mereu grija sa completati de fiecare data, perioada de timp).
Mesaj necitit de ciucam288 » 22 Oct 2024 14:57
Va multumesc frumos! M-am linistit!
Va multumesc frumos! M-am linistit!
-
Sunt mai multe solutii:
1. Tinand cont ca aveti licente pe ambele laptopuri ambele pot fi servere cat si clienti la configurare din intretinere bd ca sa fie setate datele serverului care gazduieste cealalta companie mai simpul laptopul 1 este server pentru srl1 si va fi client pentru laptopul 2 cu srl 2, iar laptopul 2 va fi client pentru srl 1 de pe laptopul 1.
2.le pastrati asa cum sunt dar accesati programele prin rdp(din cate stiu eu suntem doar 2 firme care facem asta pentru saga in Romania)
3. Solutia pe care a propus-o celelat it-ist, cumparati o alta unitate si o transfomati in server
1. Tinand cont ca aveti licente pe ambele laptopuri ambele pot fi servere cat si clienti la configurare din intretinere bd ca sa fie setate datele serverului care gazduieste cealalta companie mai simpul laptopul 1 este server pentru srl1 si va fi client pentru laptopul 2 cu srl 2, iar laptopul 2 va fi client pentru srl 1 de pe laptopul 1.
2.le pastrati asa cum sunt dar accesati programele prin rdp(din cate stiu eu suntem doar 2 firme care facem asta pentru saga in Romania)
3. Solutia pe care a propus-o celelat it-ist, cumparati o alta unitate si o transfomati in server
-
Buna seara! In cazul in care baza de date este pe un NAS la care sunt conectate doua calculatoare (ambele cu licenta SAGA) cum pot proceda pentru a comuta in sistem client-server? Daca incerc direct de pe NAS apare eroare ca operatiunea trebuie efectuata pe server.
Se poate accesa, dar nu se poate actualiza direct de pe NAS. Ar trebui mutat tot folderul SAGA pe un calculator, actualizat si mutat inapoi pe NAS
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie:
-suntem doua persoane in dept finaciar-contabilitate; programul e instalat pe o statie-server la care ne conectam ambele persoane, de pe alte 2 statii.
-am facut update ul de mai jos(cu comutarea in sistem client-server) iar acum nu ne mai putem conecta de pe celelalte doua statii de lucru
1.Sa inteleg ca trebuie sa achizitionam inca doua licente si pentru celelalte doua statii de lucru????(nu mi se pare corect)
2.Putem reveni la setarea initiala, adica NU client-server? Daca da, cum, care este procedura?
Avem urmatoarea situatie:
-suntem doua persoane in dept finaciar-contabilitate; programul e instalat pe o statie-server la care ne conectam ambele persoane, de pe alte 2 statii.
-am facut update ul de mai jos(cu comutarea in sistem client-server) iar acum nu ne mai putem conecta de pe celelalte doua statii de lucru
1.Sa inteleg ca trebuie sa achizitionam inca doua licente si pentru celelalte doua statii de lucru????(nu mi se pare corect)
2.Putem reveni la setarea initiala, adica NU client-server? Daca da, cum, care este procedura?
1. Da
2. Nu..
2. Nu..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
1. si eu sunt de acord. Nu trebuie sa achizitionati alte licente. Clientii functioneaza si in varianta free.
2. Nu prea! Puteti restaura saga inainte de trecerea la client-server. Dar nu mai puteti face multe operatiuni contabile care s-au actualizat si care functioneaza doar in modul client-server.
2. Nu prea! Puteti restaura saga inainte de trecerea la client-server. Dar nu mai puteti face multe operatiuni contabile care s-au actualizat si care functioneaza doar in modul client-server.
și la prima actualizare la altă versiune.. calculatoarele client nu trebuie actualizate la versiunea nouă? (referitor la ce ați zis de varianta free) varianta free rămâne la aceeași variantă permanent? eu nu cred. de asta trebuie licențe pe fiecare calculator din rețea.. așa cum se precizează în mailul primit de fiecare..
Daca am licenta Saga Contabilitate si Stocuri pentru un calculator, pot achizitiona pentru inca 2 calculatoare doar licenta Saga Contabilitate? nu am decat stocuri de ob de inventar si o singura firma.
multumesc!
multumesc!