Buna ziua,am o nelămurire referitoare la facturile emise de Bolt/Uber pentru servicii taxi:
Am vazut ca Uber/bolt considera ca acestea ar fi facturi simplificate, cu valoare sub 100 eur si ca nu ar trebui transmise in efactura. Dar pe factura lor nu este mentionat ca ar fi factura simplificata, deci, dupa parerea mea, NU s-ar aplica acest articol Codul Fiscal, Art. 319. - Facturarea, alin (12):
(12) Persoana impozabilă care are obligaţia de a emite facturi conform prezentului articol, precum şi persoana impozabilă care optează pentru emiterea facturii potrivit alin. (11) pot emite facturi simplificate în oricare dintre următoarele situaţii:
a) atunci când valoarea facturilor, inclusiv TVA, nu este mai mare de 100 euro. Cursul de schimb utilizat pentru determinarea în euro a valorii facturii este cursul prevăzut la art. 290;
Cum procedez in aceasta situatie cu :
1) tva -ul de pe factura ? ar fi nedeductibil pentru ca nu a fost transmis in efactura
2 )cheltuiala de transport este deductibila ?
Aștept sfaturi!
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
facturi emise de uber/ bolt nu se transmit in efactura??
-
-
Re: facturi emise de uber/ bolt nu se transmit in efactura??
Si pe mine ma intereseaza acest subiect.Cum ati rezolvat ?
Facturile simplificate nu se trimit în e-factura și pot fi înregistrate în contabilitate, se poate deduce atât cheltuiala cât și TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna dimineata,
referitor la facturile simplificate Bolt/Uber, daca sunt emise catre persoane juridice se trimit in e-factura? intreb acest lucru deoarece am primit o notificare de la Bolt ca noi avem obligatia incarcarii in e-factura. Este si un articol cu Mihai Benta-consultant in legatura cu acest lucru. Eu i-am spus administratorului care trimite facturile si are acces in spv, ca nu trebuie sa le trimitem. Multe facturi nu contin CUI, J.....Ne poate ajuta cineva sa intelegem daca trimitem sau nu?
Multumesc.
referitor la facturile simplificate Bolt/Uber, daca sunt emise catre persoane juridice se trimit in e-factura? intreb acest lucru deoarece am primit o notificare de la Bolt ca noi avem obligatia incarcarii in e-factura. Este si un articol cu Mihai Benta-consultant in legatura cu acest lucru. Eu i-am spus administratorului care trimite facturile si are acces in spv, ca nu trebuie sa le trimitem. Multe facturi nu contin CUI, J.....Ne poate ajuta cineva sa intelegem daca trimitem sau nu?
Multumesc.
Da, de la 1 ianuarie, facturile simplificate se trimit în e-factura. Dacă există o convenție scrisă prin care beneficiarul dvs emite facturi în numele și contul dvs EL este cel care trebuie să trimită în e-factura acele facturi.
Și ca observație - trebuie să-i dați de băut domnului Bența. Care este Adrian și nu Mihai.
Și ca observație - trebuie să-i dați de băut domnului Bența. Care este Adrian și nu Mihai.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
buna seara,
cum trimiteti facturile la bolt de exemplu in e factura ca sa va incadrati in termenul de 5 zile ?cand la bolt extrasul se da lunar.multumesc
cum trimiteti facturile la bolt de exemplu in e factura ca sa va incadrati in termenul de 5 zile ?cand la bolt extrasul se da lunar.multumesc
aspect important este că facturile simplificate vor trebui și ele raportate obligatoriu prin e-Factura. Unele companii apelau la procedura de emitere de facturi tip simplificat, pentru sumele care erau mai mici de 100Eur echivalent, evitând astfel raportarea în SPV; din păcate, în această categorie se aflau și foarte mulți transportatori de servicii de tip Taxi/Uber/Bolt-in cazul acesta cei de la uber si bolt ar trebui sa transmita facturile.