Majorare salariu min pt angajați care au peste 2 ani vechime

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
stoicaa504

Majorare salariu min pt angajați care au peste 2 ani vechime

#1 Mesaj de stoicaa504 »

Bună seara si la multi ani! O lămurire va rog...
De ex. dacă salariatul a fost angajat în iunie 2022...cu salariu min pana în august 2023, apoi s-a făcut o majorare a salariului de 4000 lei, acum se majorează la salariu min de 4050 lei? Fiind 1 an și 2 luni cu salariu min, se va tine cont acum? Peste 10 luni, va trebui obligatoriu sa i se facă majorare?
Sau nu conteaza ce salariu a avut in intervalul celor 24 luni, adica din iunie 2022 pana in iunie 2024, ideea este ca dupa 24 luni de vechime, salariul sa fie mai mare decat salariu min?
Mulțumesc tare mult!

tomac

Re: Majorare salariu min pt angajați care au peste 2 ani vechime

#2 Mesaj de tomac »

Nu contează. Dacă au trecut doi ani de la angajare nu va mai putea avea niciodată minim.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

circiumarut600

#3 Mesaj de circiumarut600 »

Buna ziua!
Am o situație complicata si doresc ajutor.
Concret, firma are doi asociați, frați si unul din ei are calitatea de salariat. Începând cu anul 2021, au intervenit neînțelegeri pe fondul lipsei de lucrări, generata de apariția corvidului cu efecte in plan economic. Firma este mica. Respectivul salariat, asociat a refuzat sa înțeleagă situația si a solicitat plata drepturilor salariale, chiar daca firma traversa o perioada grea. A urmat un proces împotriva firmei, declanșat in iunie 2021, moment de la care nu a mai venit la serviciu. Practic a refuzat sa vina la munca, dar si sa demisioneze, situație existenta in prezent.
După terminarea acțiunii judecătorești, firma a fost pusa sub sechestru (conturi bancare, bunuri) si in urma acestei acțiuni, a intrat in incapacitate de plata, practic nu mai funcționează.
Cu toate ca firma nu mai are activitate, refuza sa coopereze, pentru rezolvarea situației juridice a acesteia.
In statul de plata, figurează ca salariat cu salariul de 4.000 lei (ultima majorare), absente nemotivate pentru neprezentare la munca. Nu au fost probleme la D112, am găsit soluția (daca este corecta) suspendat cu explicația ,,absente nemotivate,,
In concluzie, in condițiile date, cred ca nu pot sa majorez salariul, in cf cu legislația in vigoare.

Mulțumesc tare mult si aștept opinia voastră!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Daca i s-a suspendat în REVISAL contractul de muncă, atunci da, nu i se majorează salariul, contractul fiind suspendat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns