Buna seara
Am urmatoarea situatie : contract de chirie exprimat in euro la curs bnr din prima zi lucrătoare din luna, iar pe factura de chirie este trecuta direct suma in lei fara sa apara cursul BNR sau vreo referire la acesta.
Avand in vedere ca in contractul de chirie suma este exprimata in euro, este obligatorie menționarea cursului la care se calculează chiria ?
Si daca da unde pot gasi o referinta legala in acest sens ?
Mulțumesc.
Contract euro / facturare in lei
-
Re: Contract euro / facturare in lei
In submeniul "Iesiri" - tabel aferent antet - asigurati-va ca este/ati completat corect cursul de referinta in coloana dedicata.
Pentru a vizualiza cursul de referință pe factură, este necesar să bifați opțiunea "Tipărește cursul de referință", din panoul "Tipărire"- "Configurare formular".
Pentru a vizualiza cursul de referință pe factură, este necesar să bifați opțiunea "Tipărește cursul de referință", din panoul "Tipărire"- "Configurare formular".
-
Re: Contract euro / facturare in lei
Imi cer scuze daca eu m-am exprimat gresit.
Nu am nicio problema cu programul Saga.
Proprietarul spatiului (persoana juridica) in care îmi desfasor activitatea refuza sa mentioneze pe factura cursul leu/euro si referinta la contract pe motiv ca "asa face la toata lumea" desi stiu ca sunt referințe obligatorii in cazul facturării unor servicii in baza unui contract exprimat in euro (altfel nu exista nicio legatura intre contract și factura daca nu e mentionat) iar eu nu gasesc articol de lege sau ceva norme ca sa pot sa-i răspund oficial.
In sensul acesta daca ma puteți ajuta. Mulțumesc
Nu am nicio problema cu programul Saga.
Proprietarul spatiului (persoana juridica) in care îmi desfasor activitatea refuza sa mentioneze pe factura cursul leu/euro si referinta la contract pe motiv ca "asa face la toata lumea" desi stiu ca sunt referințe obligatorii in cazul facturării unor servicii in baza unui contract exprimat in euro (altfel nu exista nicio legatura intre contract și factura daca nu e mentionat) iar eu nu gasesc articol de lege sau ceva norme ca sa pot sa-i răspund oficial.
In sensul acesta daca ma puteți ajuta. Mulțumesc